自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

訂左船票同酒店package,full paid,如果打風點算,系咪無得改期??

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:死啦!下星期book左澳門酒店,點算??

無得cancel.. 李氏力場頂住!

珍珠宮

未經證實既資訊不用上心,最好打唔成。

男爵府

我都係下個禮拜飛如果架機取消我都唔知可以點

無聊閒在家

伯爵府

我上年book左去澳門,落波就去,天氣亦唔差,不過好大浪,我個仔暈船浪嘔到死死下。

男爵府

好媽媽勳章

回覆 SKB 的帖子

甘即系要系碼頭stand by??一落波就上船??如果全日唔落,系咪=蝕左晚酒店??

男爵府

減齡達人勳章 BK Milk勳章

我星期三夜晚飛

瑪瑙宮

畀面勳章

唔好諗咁多住,我下星期都飛

子爵府

醒目開學勳章

我都book左星期二三,都唔知點算。

]

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

唯有預早去定,在澳門體驗打風同滯留

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:唔好諗咁多住,我下星期都飛 +

原帖由 kuromi_kuromi 於 13-08-11 發表
唔好諗咁多住,我下星期都飛
早晨,Kuro!玩得開心d!

子爵府

引用:回覆+SKB+的帖子甘即系要系碼頭stand+by??

原帖由 che9 於 13-08-11 發表
回覆 SKB 的帖子

甘即系要系碼頭stand by??一落波就上船??如果全日唔落,系咪=蝕左晚酒店?? ...
有買保險可以claim

伯爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+che9+於+13-08-11+發表回覆+S

原帖由 Elim_mama 於 13-08-11 發表
有買保險可以claim
都冇人去澳門買旅遊保啦。依家買又實唔保打風,因為你知打風先買就唔會賠。

子爵府

呢張圖係日本氣象廳cap出黎,似乎係會打正澳門喎。

大宅

我試過3號風球坐船去澳門, 超大浪, 我最後都頂唔住嘔左, 我眼見好多人都拿住嘔吐袋嘔緊,場面好震撼,所以打風坐船真係要諗清楚!

水晶宮

熱血金章

如果真係打風過唔到澳門,

酒店係可以比取消或改期,

不過, 你搵旅行社的話, 就另計了!!

男爵府

引用:我試過3號風球坐船去澳門,+超大浪,+我最後

原帖由 DJpoodle 於 13-08-11 發表
我試過3號風球坐船去澳門, 超大浪, 我最後都頂唔住嘔左, 我眼見好多人都拿住嘔吐袋嘔緊,場面好震撼,所以 ...
唔止嘔,仲會好驚搖晃,唔好攪我

子爵府

引用:Quote:原帖由+Elim_mama+於+13-08-11+發表

原帖由 chingcging 於 13-08-11 發表
都冇人去澳門買旅遊保啦。依家買又實唔保打風,因為你知打風先買就唔會賠。

...
旅遊保險無講一定要坐飛機先保,去澳門點解唔買得保險?
我買旅遊保入面有講,因天氣惡劣影響而取消行程,係可以賠番酒店同交通費用。
詳情妳可以問番保險公司,或者問下agent or 酒店有無特別安排

大宅

畀面勳章

我都訂左澳門酒店呀,我打去問,佢地話如果打風可以取消,因為佢地係到check out個日先會係我張信用卡過數

伯爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+chingcging+於+13-08-11+發表

原帖由 Elim_mama 於 13-08-11 發表
旅遊保險無講一定要坐飛機先保,去澳門點解唔買得保險?
我買旅遊保入面有講,因天氣惡劣影響而取消行程, ...
你問吓你身邊嘅朋友,有冇人去macau2日1夜會買?其本上除咗annual travel,我未賠過囉。依家買就一定保唔到星期二,三嘅typhoon, pre-exiting condition is general exclusion

首頁

尾頁

跳至