自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:毛嚢角化病!

我前都超勁架,但去完新加坡住左8個月,由好小汗變到好大汗後,就少左粒粒,返香港後keep住得閒去跑步,依家得返幾粒咋

我係新陳代謝快的人,頭髮一個月會長5cm。。。

大宅

細個有睇皮膚科,果d藥膏好立,好難夏天搽!而家我都keep住一星期磨一次沙,我用papaya味嘅body scrub~呢隻用左好多年,用佢磨完d皮膚先軟滑番dd!同埋要勤力搽body lotion,等皮膚唔好太乾,滋潤番d紅點都冇咁現~

大宅

bluesuki 發表於 13-8-12 22:59
我買果部$5xx,我有個讀美容既fd話拎部機既手勢岩(打直部機,同皮膚成直角)就應該唔會斷毛,斷毛比較易塞係 ...
我呢唔知點解膝頭哥 有忽好多黑點好"hi" 就係倒生既現象? 但係我由細到大個到都冇脫過個個位 sosad

大宅

回覆:bluesuki 的帖子

我會扣眉柑逐條汗毛慢慢挑番出黎,係time consuming d!但冇咁傷啊~

大宅

點解生b同做運動有幫助呢?

我青春期開始有呢

大宅

wllw 發表於 13-8-12 23:07
我前都超勁架,但去完新加坡住左8個月,由好小汗變到好大汗後,就少左粒粒,返香港後keep住得閒去跑步,依 ...
>_<你既意思係 出得汗多 粒粒會減少? 你以前多唔多點點架?

複式洋房

引用:Quote:bluesuki+發表於+13-8-12+22:59+我買

原帖由 sarahtamyl 於 13-08-12 發表
我呢唔知點解膝頭哥 有忽好多黑點好"hi" 就係倒生既現象? 但係我由細到大個到都冇脫過個個位 sosad
...
我膝頭都係好鞋同好似起雞皮咁,我諗係因為果度角質特別厚,所以角化情況特別嚴重!

大宅

引用:Quote:wllw+發表於+13-8-12+23:07+我前都超

>_
我估係,因為我一向無擦d咩,同時我好為食,從不介口。以為係毛孔塞咋,以前成隻腳都係架,出多汗後,真係得返幾粒。

但其實我每次運動完都會磨砂,因為感d汗笠住皮膚,想清潔乾淨。

唔知以上有無關,但我就係甘

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

btw, 我係生完bb先有, 集中晒係手臂同大脾, 小腿, 有問過e生, 佢叫我沖涼時用毛巾大力d洗擦, 會有d幫助....

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:+本帖最後由+sarahtamyl+於+13-8-12+15:20+

SORRY 唔小心禁多左個POST介紹大家 可以買一D含小量水楊 ...
我老公g6pd,唔用得唯有研究下肥皂同椰子油

~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

子爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都有 身邊都幾多人有 宜家先知係病黎...

男爵府

2018復活節勳章 睛靈勳章

回覆:sarahtamyl 的帖子

我對腳由細到大都係咁㗎喎,乜係病來架?我仲以為天生,所以都無理佢,等我都買支椰子油搽下先

大宅

peace501 發表於 13-8-12 23:15
細個有睇皮膚科,果d藥膏好立,好難夏天搽!而家我都keep住一星期磨一次沙,我用papaya味嘅body scrub~呢隻 ...
>_< 你原本多唔多點點架我而家都日日搽cream 等佢冇咁現d 紅點
夏天著短褲都幾覺眼

子爵府

BK Milk勳章

細個我好肥,手臂有呢啲粒粒,減左肥慢慢就無左

大宅

joeyjoeycc 發表於 13-8-13 20:05
細個我好肥,手臂有呢啲粒粒,減左肥慢慢就無左
我自問手臂大腿都唔算好肥T_T都唔知點解咁

子爵府

BK Milk勳章

我細個肥,大左慢慢無晒粒粒,我細個唔識,一味用粗鹽不停刷,現在變成咁喇!留心啲睇,仲有少少印

男爵府

好媽媽勳章

我左手手臂都有,之前都幾嚴重下,近呢半個月我沖涼果時會用海綿輕輕擦幾下(唔好太大力,大力得濟會嚴重左),d粒粒又少左d

大宅

joeyjoeycc 發表於 13-8-13 22:26
我細個肥,大左慢慢無晒粒粒,我細個唔識,一味用粗鹽不停刷,現在變成咁喇!留心啲睇,仲有少少印
係咪普通煮食個種粗鹽呀? 你每次用既份量多唔多架? 有少少印 但已經好過我T_T 我係仲有紅點 sosad

子爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:joeyjoeycc+發表於+13-8-13+22:26+我

原帖由 sarahtamyl 於 13-08-13 發表
係咪普通煮食個種粗鹽呀? 你每次用既份量多唔多架? 有少少印 但已經好過我T_T 我係仲有紅點 sosad
...
我細個睇埋啲八掛雜誌,話粗鹽洗,我無理大大力,好痛,係煮送嗰啲!我後期做運動,出汗多左,慢慢就無左,現在我沖涼間中都會刷,我用藥水樽洗淨入落去,放廁所好方便

侯爵府

JM們,你地D粒粒是"突"起摸上去"鞋", 還是只是紅點不"鞋"手?

首頁

尾頁

跳至