親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

屋企原本部榨汁機成日神神地(好嘈同榨榨下汁會走左去!), 於是睇下D新機, 想係香港買, 有牌子就貴到無倫, 什牌又唔知咩山寨機, 榨唔到汁唔緊要, 最怕燒左我間屋.......

搵搵下, 咁岩我要去台北玩, 所以睇埋台灣D機, 終於係東森度睇中左部機, 但好奇怪佢地只可以用海外信用卡送海外地址, 台灣信用卡送台灣地址..... 幸好佢仲有得揀貨到付款, 於是我就同東森果邊傾, 最後佢地話我個CASE比較特別, 可以幫我約到某時間之內送到酒店, 咁我就唔洗怕人未到, 貨就到左~

BUT其實最後都唔洗驚, 因為去到酒店, 佢同我講, 會幫客人先付款, 等我到左之後再比返酒店都得~
真係好好服務呀~~~

講返正題, 我收到部機之後, 即刻去買D蔬果返黎試用, 我最主要用黎榨五青汁, 真係好好用!!! 比之前部機靜左, 榨D汁多左, 而且冇刀片, 可以比囡囡玩下(扶住佢由佢放D生果落去), 而家成日話要JUICE JUICE!

最重要係, 圍返港紙1千蚊左右咋, 仲要送左1個食物夾, 1個真空保暖杯, 1個易潔鑊! 而個易潔鑊真係超好用!!!!! 比我之前買既都要好用! 以前炒極都炒唔到既滑蛋, 而家用好少油就可以炒到啦!!!! (我係浪完D油之後多左既倒返入油壺)

慢磨機比之前部榨汁機易洗, 雖然配件多D, 但只要用完後倒2杯清水落去再開一陣機(約1-2分鐘), 就已經清左80-90%, D部件大部份都係用水沖沖已乾淨, 我榨五青汁, 勁多渣, 都係有小部份位置要用佢附既刷了返D渣出黎, 個網真係係咁E刷下已經OK, 當然, 要刷到新既一樣就冇可能架啦, 因為D孔實在太細, 但已經乾淨過我之前果部好多啦~

唯一唔好既地方, 應該係返到香港之後, 要去D五金鋪買返個220V轉110V既變壓器(要買500W先夠), 約300蚊(老公去買, 希望冇記錯)

不過老公話, 以後再去買台灣既電器都唔怕返黎冇得用啦~

報告完畢~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

大宅

引用:屋企原本部榨汁機成日神神地(好嘈同榨榨下

原帖由 小寶貝兒 於 13-08-12 發表
屋企原本部榨汁機成日神神地(好嘈同榨榨下汁會走左去!), 於是睇下D新機, 想係香港買, 有牌子就貴到無倫, 什 ...
有冇相睇?

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

回覆:我係台北托左部慢磨機返黎!! 正!

我好有興趣,可以PM資料比我嗎?我10月會去台灣,thx

珍珠宮

appleyummy 發表於 13-8-12 23:34
有冇相睇?
我冇同部機影相呀~ 不過幾令仔架~ XDDD

珍珠宮

cherryma 發表於 13-8-12 23:45
我好有興趣,可以PM資料比我嗎?我10月會去台灣,thx
我係ETMALL度買, 而家做會員, 然後再LOG IN一次, 就有總共1000蚊台幣折扣卷送返, 我果部原價3960, 最多可以用300蚊折扣卷, 即NT3660~

大宅

回覆:我係台北托左部慢磨機返黎!! 正!

攪肉類得嗎?

大宅

回覆:小寶貝兒 的帖子

可否比個牌子我呀?東森是什麼?網上店嗎?

珍珠宮

a0074216 發表於 13-9-23 09:04
攪肉類得嗎?
唔得, 如果想攪肉類, 我推介Cuisinart既手提攪拌器, 係豐澤有得賣, 好好用, 果陣我係用黎攪肉攪菜比我女食, 熟既肉就用一支既頭, 生既肉就用佢既攪拌碗, 做肉餅好方便~ 而家賣590, 我買果陣係399(2年前既價), 勁抵用! 到而家我有時都會攞出黎攪D青豆蓉湯, 我見JAMIE都係用呢D攪拌棒整磨菇湯, 唔洗洗咁多野丫麻, 將支棒放入D湯度, 按住個制就攪, 放手就停, 用完之後係水度按下個制攪一攪就乾淨晒~

珍珠宮

tsimtsim 發表於 13-9-23 09:58
可否比個牌子我呀?東森是什麼?網上店嗎?
牌子係鍋寶, 東森係台灣既購物網, 呢, 台灣有個東森購物台, 就係佢架啦, 所以都信得過, 而且CS好好, 好HELPFUL~ 唔會唔理你~ 我去到台灣之後都仲會打電話比我問收唔收到件野, 好唔好用~

男爵府

引用:Quote:cherryma+發表於+13-8-12+23:45+我好

原帖由 小寶貝兒 於 13-08-13 發表
我係ETMALL度買, 而家做會員, 然後再LOG IN一次, 就有總共1000蚊台幣折扣卷送返, 我果部原價3960, 最多可以 ...
是否呢部?除了揸汁仲有咩用?謝

珍珠宮

anlywan 發表於 13-9-23 15:43
是否呢部?除了揸汁仲有咩用?謝
睇唔到牌子, 不過睇樣應該係佢啦~
仲可以整豆漿, 不過唔似豆漿機咁一機過整好晒, 你要先煮好D豆, 攡凍左再用呢部機磨, 我試過2次, 真係好香好好飲, 唔洗落糖都覺得好飲過平時買既豆漿~ 不過要花多少少功夫囉~ (其實只係浸豆同煮豆)

我試過先磨後煮, 同先煮後磨, 發現先煮後磨好D, 方便D同乾手淨腳~

男爵府

引用:Quote:anlywan+發表於+13-9-23+15:43+是否

原帖由 小寶貝兒 於 13-09-24 發表
睇唔到牌子, 不過睇樣應該係佢啦~
仲可以整豆漿, 不過唔似豆漿機咁一機過整好晒, 你要先煮好D豆, 攡凍左再 ...
可磨埋豆漿咁就走諗得過!明年4月我再抬回家

大宅

引用:Quote:a0074216+發表於+13-9-23+09:04+攪肉

原帖由 小寶貝兒 於 13-09-23 發表
唔得, 如果想攪肉類, 我推介Cuisinart既手提攪拌器, 係豐澤有得賣, 好好用, 果陣我係用黎攪肉攪菜比我女食, ...
咁者係我想攪果汁同埋攪肉,要分開2部機。

有冇一部機做到晒2樣野?

珍珠宮

a0074216 發表於 13-9-24 13:26
咁者係我想攪果汁同埋攪肉,要分開2部機。

有冇一部機做到晒2樣野?
我建議就分開, 因為攪過生肉, 就算洗得幾乾淨都好, 總係有D LA位係未必洗得乾淨~
如果真係想一部機過, 可以考慮我之前講既手提攪拌器, 不過攪完後要隔返D渣~

PS, 我自己用手提果部, 熟肉同菜, 湯果D會用一支既頭, 如果攪生肉, 會用個碗(裡面另外有刀片), 生熟分開處理~

珍珠宮

anlywan 發表於 13-9-24 10:22
可磨埋豆漿咁就走諗得過!明年4月我再抬回家
都OK架~~ 或者問下東森呢件貨如果直接寄香港運費幾多錢, 如果唔太貴, 都可以考慮下, 唔洗自己托餐C~

大宅

引用:Quote:a0074216+發表於+13-9-24+13:26+咁者

原帖由 小寶貝兒 於 13-09-24 發表
我建議就分開, 因為攪過生肉, 就算洗得幾乾淨都好, 總係有D LA位係未必洗得乾淨~
如果真係想一部機過, 可以 ...
Thx

大宅

引用:屋企原本部榨汁機成日神神地(好嘈同榨榨下

原帖由 小寶貝兒 於 13-08-12 發表
屋企原本部榨汁機成日神神地(好嘈同榨榨下汁會走左去!), 於是睇下D新機, 想係香港買, 有牌子就貴到無倫, 什 ...
請問是否這部

大宅

引用:Quote:cherryma+發表於+13-8-12+23:45+我好

原帖由 小寶貝兒 於 13-08-13 發表
我係ETMALL度買, 而家做會員, 然後再LOG IN一次, 就有總共1000蚊台幣折扣卷送返, 我果部原價3960, 最多可以 ...
請問是否這部

珍珠宮

emerald168 發表於 13-11-6 03:16
請問是否這部
YES~ 不過我係咩尊榮組, 有一個易潔PAN, 一個保暖壺, 一個食物夾, 計落都幾抵, 而且個PAN好好用~

別墅

HTTP://www.youtube.com/watch?v=m ... outube_gdata_player 呢部又底又正.我最喜歡五青汁

首頁

尾頁

跳至