跳至

首頁

尾頁

大宅

BB個頭幾時會轉落去呢?

各位媽咪, 你地有冇照過超聲波睇下BB個頭仔轉左落去未呢?

呢個WEEK, 我既BB豬郁得特別犀利, 感覺到佢成日轉來轉去, 又踢來踢去, 唔知係咪想轉位呢? :-P

大宅

Re: BB個頭幾時會轉落去呢?

乜唔係要三十幾週先會頭仔轉向下既咩?

大宅

我最近照過,我個B都轉左落去喇!我照果時28WKS,我初初都唔知咁快,我問醫生會唔會太快,佢話大部份人都差唔多,正常!

大宅

睛靈勳章 畀面勳章

上次覆診(27wks)阿b個頭仔已經轉左落去了 :-P

男爵府

好媽媽勳章

我醫生話要到8個月左右先會定位置,之前bb仲有好多空間轉黎轉去架

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

我唔想bb轉頭呀 :-( :-( :-(
唔轉頭我咪可以開刀
入手術室唔使迫產房囉 :-(

複式洋房

我昨日照超聲波 (30w6), 醫生話 bb 已經轉頭... 佢話係咁上下週數轉喎

大宅

我前兩日去健康院,姑娘都話BB個頭係下面啦。

珊瑚宮

好媽媽勳章

我bb都掉咗頭lu,希望唔會走返轉頭la

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個bb 27w 轉左個頭落去,
28w轉返上黎

玩野~ 唔知佢想點
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

珊瑚宮

好媽媽勳章

dj.hkhk 寫道:
我個bb 27w 轉左個頭落去,
28w轉返上黎

玩野~ 唔知佢想點

你咁大膽話你個bb玩野

複式洋房

我29w時照話bb已掉頭, 醫生話這個週數是正常的, 但有機會bb會掉翻轉, 不過他說很少的。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係丫嘛....(-~-b)
manicheung 寫道:

你咁大膽話你個bb玩野
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

男爵府

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我 28w4d 去照時,醫生話 bb 個頭轉左落下面喇!!!

別墅

近兩次照都已經調左頭,不過醫生話如果BB活躍,佢會調來調去喎...

大宅

我week27去check up既時候個midwife摸肚肚話BB頭仔已經向下lu... 咩真係摸到ga mey?

佢仲話早d頭仔向下, mummy會舒服d ga wor...!! 希望啦啦!!

別墅

我個b 都係 27w 轉左個頭!!

男爵府

畀面勳章

我個b都係27week已經掉咗頭,
不過醫生話佢有機會再轉番上,
佢話到34week就會定,
唔會再上上下下

子爵府

好媽媽勳章

健康院姑娘可以摸到個b是否轉頭嗎? 我下星期返去,唔知阿b轉唔到轉左頭la?

大宅

哦...乜原來BB七個月就會調轉頭架啦. 等我今日照既時候睇下先! 好緊張呀

首頁

尾頁

跳至