跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: BB個頭幾時會轉落去呢?

29週時我阿b都轉

別墅

我星期一要覆診,到時就知BB轉咗頭咪,其實我都心大心細,因第一胎大B唔肯轉身故要開刀生,而家第二胎如BB轉肯身,應該會順產,但我又怕要痛十幾個鐘,好痛O架我驚呀 :-( :-( 又怕自己無力生喎! :-( :-(

大宅

嘩....BB已經轉左個頭啦, 尋日去睇私家醫生, BB踢來踢去, 好似已經無乜位比佢郁啦! :lol:

複式洋房

hi!各位媽咪你哋好, 我噚日同c6 睇bb (現在30週), bb 都轉咗頭仔, 不過醫生話bb 頭仔好接近胎盤, 都要再睇吓遲d 會唔會升高d 個胎盤, 如果唔係可能要開刀, 不過我都唔太擔心, 順其自然, 如果bb 係想開刀咪開刀攞, 因為早期我都會因為醫生話我胎盤低而唔開心, 但現在已唔同了, 個人放開d 諗嘢會舒服d :-P :-P :-P

別墅

sammiman 寫道:
hi!各位媽咪你哋好, 我噚日同c6 睇bb (現在30週), bb 都轉咗頭仔, 不過醫生話bb 頭仔好接近胎盤, 都要再睇吓遲d 會唔會升高d 個胎盤, 如果唔係可能要開刀, 不過我都唔太擔心, 順其自然, 如果bb 係想開刀咪開刀攞, 因為早期我都會因為醫生話我胎盤低而唔開心, 但現在已唔同了, 個人放開d 諗嘢會舒服d :-P :-P :-P

Sammiman:
我看完你的msg之後,我覺得你好叻和心感同受. 上星期我和老公去覆診(BB28 weeks),醫生話我胎盤低仲好低,BB仲末轉左頭和我有机會開刀 :cry: 我聽後十分唔開心仲 :-( .

大宅

我上星期六去睇, bb未轉頭呀, 會唔會唔轉架? :-(
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

別墅

我個B28周都轉左頭啦!

洋房

Same as me.
PigPig2 寫道:
我個B28周都轉左頭啦!
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20717;118/st/20070201/dt/13/k/4f6b/preg.png[/img]

複式洋房

我個bb26週時已轉左頭,到依家31週都無轉反,可能佢比較鍾意倒立。hehe..

別墅

今天覆診BB已轉了頭,而家28WEEK,重約1.32KG,醫生話正常,而且都唔算細B添!

洋房

My little 1 is already upside down, she's 32 weeks at the moment.

大宅

BB依家就快30週, 睇超聲波已經轉左頭, 佢好似冇乜位可以再比佢再轉番個頭仔上來啦. 咁咪要倒立到下年二月囉!

大宅

我琴日去照 (28wk) bb頭仔都已經轉左落去啦, 未照之前見你地個個都話bb已經轉左頭, 我不知擔心我呀b無轉到, 好在琴日照佢已經轉左...

複式洋房

哈哈,我都係28週既時侯已經掉左頭la , 不過佢掉左頭之後,我行路就成日行到怪怪地,唔知係咪佢頂住左我, 咁多位,你地會唔會好似我咁!!!

大宅

我覺得佢掉左頭之後呢, 就成日搵隻腳撐我, 不過個感覺好得意, 同埋可能依家bb大左, 無咁多空間比佢郁, 我覺得佢依家動作細左, 好似有個按摩器係我肚入面碌黎碌去咁樣, 好攪笑...

洋房

我bb w27轉左落去,今日(w29)check已經上番黎,醫生仲話佢有權轉來轉去架喎,可能遲D再逼D咪難D law,真你激死
不過醫生話deadline係w37, if by w37頭仔唔向下就assume佢唔轉要開刀

大宅

30 week 去覆診時bb 頭仔已向下, 我諗佢應該冇轉返上來, 因為成日feel 佢好大力"yang"我右面胸骨而下的地方... 有時又feel 到佢打c egg, 打egg 的位置係肚臍對落....

別墅

hello sayuri,

唔怕,仲有大把時間...

原來媽媽可以幫BB轉架,睇下呢度... (click here...)

sayuri 寫道:
我上星期六去睇, bb未轉頭呀, 會唔會唔轉架? :-(

複式洋房

HI! fatchewbb:

我都唔知bb 有幾重, 因為個c+ 醫生次次都唔講, 不過佢有同我講bb 現在係中碼, 個肚比中碼大dd
, 好怪..., 我同c6 都唔太在意bb 有幾重, 最重要係bb 每個器官都正常發展, 我地就放心, 你都唔好太在意bb 有幾重呀! 我自己又擔心多一樣嘢, 對bb 同自己都唔好!

其實我都唔係你想得咁放得開的, 因為我之前同現在都咩都擔心餐飽, 比我c6 同家人朋友話過我好多次, 我先睇開左少少, 現在我都留意自己唔好咩都擔心, 學吓放開d, bb 同我都會健康d (我自己諗會好d 咋)

大宅

AIYA, 今日去政府CHECK, 已經29週, 個姑娘按落我個肚按得好鬼大力, 我幾驚佢會整襯阿B, 跟住佢話BB個頭已經轉左, 真係勁, 按下按下都知佢個頭轉左!

首頁

尾頁

跳至