自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有左bb俾人推,重要鬧我!

新加入國民,

我見唔到個畢業生,可能行開左。只係見到佢兩個死肥野親戚,係人海中影相重要話人阻住佢唧。

大宅

tsznok 寫道:
老表,

咪為呢d PK勞氣,最緊要你同BB冇事!
我幫你打佢))))))

多謝你呀!
表妹~~~ :-( 好滾動呀!~~
我又好似~~~ :-(

大宅

當年我大肚也是給一位大陸人推

禁止訪問

子爵府

畀面勳章

侯爵府

:-D :-D :-D :-D

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

咩世界呀
見到大大肚仲鬧
佢家人都係咁衰
唔怕唔怕∼幸好你同bb都無事
尋日我都經過理工
見到好多人畢業
kaka
又見到個大緊肚家人
唔知係咪咁有緣見到你呢

男爵府

根本就唔係因為你有左, 所以推你, 係大家一場誤會, 你又見唔到佢, 佢又心急影相, 又唔見到你經過姐. 你唔好唔開心啦, 老人家知識低d, 原諒佢, 你開心d對你bb及你都好d. 你唔想生個喊包,粗口b架. 用和平心對待不如意事吧!

你唔like我講既野, 可以唔好理, 唔好動怒,影響bb!
祝你生個開心bb

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

大住肚都推?下次即時叫"救命"...話個肚突然好痛...叫晒police睇下佢地點死

police黎到咪話...自己大肚...比人推一推失左平行...之後突然肚痛..唔知係咪嚇親個bb囉

大宅

男爵府

2024年龍年勳章

下次俾人推, 如果碰到邊道邊道, 真係要報警, 同埋去醫院, 佢有責任要負責你既湯藥費, touchwood講句, 有咩事都搵到人追究返, 同埋有d野唔係當時即刻會知, 可能有咩野後遺症... 畢竟bb係肚入面, 有d乜野事, 都要檢查過先知

畢業係好多人影相架啦, 道道都有人影架啦.... 無得話邊個阻住邊個架, 條路咁大條, 你影相一定要讓俾你架, 條路係用黎行, 唔係用黎俾人影相架.... 好狗唔攔路

大宅

昨天, 我老公都是在紅館行畢業禮, 真的很多人, 你是那場?
我們是3pm, 我都見到一個大肚 mami 穿 pink colour 裙, 行上山頂位, 當佢離開時, 她一路都 hold 住欄杆慢慢向下走, 見到佢, 我都覺得有d 牙煙, 在樓梯中間有個亞婆停左在路上, 唔知佢做 mug停左唔行, 要個大肚 mami 的手離開欄杆, 向下走, 真的很危險, 離譜 !!!!

唔好唔開心, 老公畢業大日子, 開心d啦 !!!!

泡泡浴 寫道:
今日是我丈夫畢業的大日子,本來是很開心的。畢業禮後,我和老公一同由紅館正準備過馬路去火車站。由於人流很多,我老公一直都拖着我經過擠迫的道路。突然,有一個五十來歲的肥呀婆向我破口大罵:[有冇攪錯呀!影梗相係人面前行過,而家影到你地喇!擋住晒我影相。]我來不及反應之際,佢一掌推開我。幸好,我老公在我身邊扶着我,不至跌倒在地上。我當時大罵個老妖物有有攪錯,我都係見唔到你影相先會行過唧,洗唔洗推人呀。幫老女妖影相既三十幾歲肥佬就說:[冇野冇野,你唔洗咁惡鬧人吧!]我回個肥佬道:[我唔知你地影梗相,佢又鬧我又一 手推開我,係邊個惡呀?]
我老公怕我有事,趕緊不作聲的拖我快快過馬路。我靜下來時不停地哭 :-( ,才懂驚我肚裏的寶寶被女老妖推到會有事。結果,由火車站哭到理工大學先平伏到一下子心情。個女老妖同個死肥佬都係正北街!

男爵府

當時應該話佢: 依家你推我, 嚇親我同bb, 家陣要報警, 等佢腳軟都好呀, 等佢推得咁過癮

啲人真係無文化, 人山人海都影相實影到人架啦, 都腎既, 我幫你打扁佢

侯爵府

好媽媽勳章

就算樓主冇大肚,就咁好人好姐o向街行過唔知人地影緊相,不論呢個呀嬸有幾心急都好,都唔應該一下就出手傷人?!?!根本成事件唔關係咪誤會o既問題,而係呢個呀嬸o既人格、品德、公眾操守問題!!打個比喻,我去戲院睇戲,前面個人生得高大,我覺得佢阻住我睇戲,就一拳打落佢個頭度,再指摘佢阻住個瑩光幕,大條道理咁...你聽落都冇理由啦係咪呀?人地鬼知你原來係小矮人咩!!!

睇清楚d,而家樓主要分享o既係o向街上無那那俾人推,咁o岩佢又大肚,而唔係話果件呀嬸見佢大肚而去推佢,如是者應該要捉呢個呀嬸入青山。

lemontree 寫道:
根本就唔係因為你有左, 所以推你, 係大家一場誤會, 你又見唔到佢, 佢又心急影相, 又唔見到你經過姐. 你唔好唔開心啦, 老人家知識低d, 原諒佢, 你開心d對你bb及你都好d. 你唔想生個喊包,粗口b架. 用和平心對待不如意事吧!

祝你生個開心bb
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

大宅

lemontree 寫道:

祝你生個開心bb

你有冇睇晒我寫既post 呀?唔好講我係有左,就算係普通人係唔知咩野事突然俾個陌生人推你,都係會罵番佢喇。我唔怪你理解能力低既。

大宅

babychin,

我係上晝傢!我一路照相影到下晝,都知道下晝個場都同上晝一樣咁多人既。

子爵府

畀面勳章 親子達人勳章

算了吧 想當初我陀着BB時 跟你有差唔多嘅糟遇 連埋其他包括上車無位坐 落車又唔讓路 走到

大宅

別墅

民房

我同老公成日搭火車,都見到好多人見到有大肚媽媽同抱住bb

首頁

尾頁

跳至