親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

回覆:十月去九州有邊到必玩、必食、必買?

侯爵府

我之前又係十月去九洲睇紅葉,我去左長崎企鵝館(不過而家hk都有企鵝)和上山睇夜景,跟住有去了一個牧場(飲牛奶),熊本城都ok,之後去阿蘇火山,九重夢等等,湯布院同別府都有去。
我最鍾意阿蘇火山嗰度,可能因為我鍾意睇景。
食就梗係要食"一蘭"拉面,不過而家hk又有了。同埋燒 佐賀牛同鹿兒島嘅豬(好似係),又真係幾好食。

禁止訪問

引用:我之前又係十月去九洲睇紅葉,我去左長崎企

大宅

我們從福岡回來,四歲仔仔最鐘意門司港,唐戶和下關一天遊,仲有行到熱死我的福岡動物園,可以去小倉的space world,超開心。
因為帶住細路,只在福岡玩,夠玩啦!

~~ 祂不應許天常蔚藍, 但應許祂的慈愛常在!~~
~~ 願我們常存感恩的心去讚美上主!~~

侯爵府

引用:我們從福岡回來,四歲仔仔最鐘意門司港,唐

原帖由 mrschoy 於 13-08-14 發表
我們從福岡回來,四歲仔仔最鐘意門司港,唐戶和下關一天遊,仲有行到熱死我的福岡動物園,可以去小倉的spac ...
我覺得門司港很遠,所以上次沒有,請問遠嗎?

大宅

九州好多地方食野都唔貴,又好味。好多時兒童餐300-400yen。
別府九州自然動物公園坐動物籠車餵動物好好玩。

禁止訪問

引用:九州好多地方食野都唔貴,又好味。好多時兒

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+lovelytwins+於+13-08-14+發

大宅

marykk 發表於 13-8-14 00:41
我之前又係十月去九洲睇紅葉,我去左長崎企鵝館(不過而家hk都有企鵝)和上山睇夜景,跟住有去了一個牧場(飲 ...
HELLO~~ 請問九州邊度睇紅葉正呀? 我打算9月中OR 10月中去九州 (以博多住宿為本)... 唔知9月定10月比較好呢?? THANKS !

侯爵府

引用:Quote:marykk+發表於+13-8-14+00:41+我之前

原帖由 nfever 於 13-08-15 發表
HELLO~~ 請問九州邊度睇紅葉正呀? 我打算9月中OR 10月中去九州 (以博多住宿為本)... 唔知9月定10月比較好呢 ...
我去過北海道,九洲和中部(上高地)睇紅葉,三次都係上個紅葉網睇幾時有紅葉,通常係十月定十一月,紅葉期很短,所以都要睇下好唔好彩,你住福崗為主,那你們是自駕遊嗎?我覺得九洲很值得去

侯爵府

引用:Quote:marykk+發表於+13-8-14+00:41+我之前

原帖由 nfever 於 13-08-15 發表
HELLO~~ 請問九州邊度睇紅葉正呀? 我打算9月中OR 10月中去九州 (以博多住宿為本)... 唔知9月定10月比較好呢 ...
唔記得講,我嗰次係睇紅葉個網,睇下邊區有紅葉先調動行程,我嗰次喺阿蘇往九重夢同湯布院條路睇,非常壯觀,成個山都係

大宅

marykk 發表於 13-8-15 14:53
我去過北海道,九洲和中部(上高地)睇紅葉,三次都係上個紅葉網睇幾時有紅葉,通常係十月定十一月,紅葉期很 ...
無車牌呀, 我諗住買張JR 5DAY PASS咋~
想HEA HEA地去7日叉下電, 浸下溫泉, 去HUISTEN BOSCH 坐下ONE PIECE隻船.....

有無行程推介? 我第一次去九洲~~

大宅

回覆:mackereltuna 的帖子

買的話就唔好慳,買貴個隻,好味好多。平個d唔係唔好味,有得比較你就知。

大宅

marykk 發表於 13-8-15 16:08
唔記得講,我嗰次係睇紅葉個網,睇下邊區有紅葉先調動行程,我嗰次喺阿蘇往九重夢同湯布院條路睇,非常壯觀 ...
可以俾紅葉個website我嘛?? 我淨係搵到egl果個...........

大宅

我都十二月去,請問有冇住宿介紹

侯爵府

引用:我都十二月去,請問有冇住宿介紹

原帖由 jt09 於 13-08-15 發表
我都十二月去,請問有冇住宿介紹
你條路線係點樣呀

大宅

回覆:marykk 的帖子

仲未計劃好,有冇建議

大宅

博多去門司港,搵架特急去小倉,轉架普通車去門司,都係一個鐘左右,還不算遠啦!

~~ 祂不應許天常蔚藍, 但應許祂的慈愛常在!~~
~~ 願我們常存感恩的心去讚美上主!~~

大宅

回覆:mackereltuna 的帖子

阿蘇火山都好值得去,好壯觀!另外顺便去埋附近嘅草千里騎馬仔同食阿蘇牛奶雪糕或飲牛奶,超讚!

首頁

尾頁

跳至