親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:Quote:marykk+發表於+13-8-15+14:53+我去過

原帖由 nfever 於 13-08-15 發表
無車牌呀, 我諗住買張JR 5DAY PASS咋~
想HEA HEA地去7日叉下電, 浸下溫泉, 去HUISTEN BOSCH 坐下ONE PIECE ...
因為我是自駕遊的。
我驚啲名記錯,如有錯請指出
day1: (福崗)博多町家>櫛田神社>晚餐一蘭拉面>附近商場和地下街

day2:(長崎)企鵝館>午餐長崎湯面>原爆資料館>和平公園>稻佐山看日落>晚餐都在山頂(因時間太趕邊吃邊看夜景)

day3:(佐賀)三瀨牧場>午餐季樂食燒肉>(熊本)熊本城>宿阿蘇好似蒙古包嗰間resort(不過個天窗扼人架,睇唔到星星)

day4:阿蘇米塚>草千里>阿蘇火山>午餐食團子汁>九重夢大吊橋>(湯布院)金鏻湖(唔知幾點去個湖會靚啲架,話啲陽光射落個湖度,我5點去到係錯左時間)>湯布院溫泉街>宿一間日文字嘅溫泉酒店(呢間溫泉旅館有三個公共溫泉,但入到去係可以lock門的,變成私人溫泉)

侯爵府

引用:Quote:marykk+發表於+13-8-15+14:53+我去過

原帖由 nfever 於 13-08-15 發表
無車牌呀, 我諗住買張JR 5DAY PASS咋~
想HEA HEA地去7日叉下電, 浸下溫泉, 去HUISTEN BOSCH 坐下ONE PIECE ...
day5: (湯布院)溫泉旅館個早餐食左好耐,食到無哂啲時間>(別府)看地獄,一共八個>門司港(本來plan好,最後沒去,因團友聞了琉璜味不舒服而且嫌遠)>回(福崗)晚餐吃拉面競技館

day6: 剩下朝早半天,只去了太宰府。

我plan行程時特登唔plan去豪斯登堡,因為我去日本想睇番日本野,唔想睇仿歐洲野。同埋留番宮崎同鹿兒島
下一次再去

侯爵府

引用:阿蘇火山都好值得去,好壯觀!另外顺便去埋

原帖由 appleyummy 於 13-08-16 發表
阿蘇火山都好值得去,好壯觀!另外顺便去埋附近嘅草千里騎馬仔同食阿蘇牛奶雪糕或飲牛奶,超讚!

...
我嗰次去唔知點解無馬

首頁

尾頁

跳至