親子旅遊

跳至

首頁
34567...19

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

瑩瑩老豆 發表於 13-8-15 17:11
對, 在OTS office 內15-20分鐘一定走吾甩, 包埋驗車/取車約半個鐘, 最大問題係在機場等, 同埋坐shuttle 去o ...

之前上網見台灣有人話自己行去國內線o個邊住 shuttle, keep 住好快有車

王國會長

王國會長

引用:Quote:瑩瑩老豆+發表於+13-8-15+17:02+排隊

原帖由 Lqueenie 於 13-08-15 發表
我而家都係租禁煙class s, 會唔會好細架 ? 諗緊好唔好轉 b class
你幾多人?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

minniemouse131 發表於 13-8-15 16:30
回覆 瑩瑩老豆 的帖子

Hi 樓主,我嚟緊農曆新年去,想請教一下,以下景點我要預幾多時間玩:

咁你睇埋我個post喇

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4193994

兒童王國我無去
萬座無, 預30-45分鐘夠喇
水族館, 過年應該好d, 我地夏天去, 熱到抽筋, 唔想行, 佢好大架, 我個post有埋link你可以去睇睇
菠蘿圓, 2小時夠晒啦

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

瑩瑩老豆 發表於 13-8-15 17:50
你幾多人?

2 大 2 小, 同你一樣, 小朋友4 & 6

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我又唔覺得琉球村好流, 我地玩左燒玻璃珠, 油石獅子, 同睇左表演, 仲有影左服裝相, OK啦, 如果唔係咁熱, 租套衫玩下都唔錯
點都流唔得過菠蘿園

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:Charlotte_mom 的帖子

咁請問琉球村要預玩幾耐?

男爵府

Lqueenie 發表於 13-8-15 13:04
想問下去的人, 係咪個個 gps 都可以入 map code ? 我記得好似有人講過, 禁煙車定吸煙車係冇 map code ? ...

我7月中去都係經OTS (Mecure Hotel) 租車, 好快可攞車. S Class禁煙車給我們 Toyota Aqua (即港版Prius C), 係hybrid車, 好新淨及慳油. GPS可揀普通話, 英文及日文, 可入map code或電話, 導航好準確. 職員仲用英文好詳細解釋個GPS點用, 服務唔錯.

男爵府

hahacandy 發表於 13-8-15 17:18
兒童王國值得去嗎?

兒童王國在weekday好多野冇得玩 (如騎馬仔), 如你想去, 建議安排weekend去啦!

王國會長

王國會長

kc1016 發表於 13-8-15 16:27
請問有無龍蝦相睇,同想問下龍蝦係點煮?因我唔食芝士龍蝦的。
我叫海膽焗龍蝦 另外仲有兩款龍蝦定食, 但唔知點煮
我去沖繩日日都天晴, 三十幾度, 好熱

shakey  仲有細細碗什果(罐頭)  發表於 13-8-16 17:54
shakey  我每樣叫一個,定食有沙律,刺身,麵豉湯同飯,但龍蝦得半隻,啖啖肉,真係好正  發表於 13-8-16 17:50

王國會長

王國會長

Sugarbabegirl 發表於 13-8-15 17:11
瑩瑩老豆,
請問你用 VD 既Pocket Wi-Fi right? OK嗎? 接收好嗎?
接收包括市郊都OK, 但其實係4G 價錢 3G 接收, 大部份時間都係3G的.

Sugarbabegirl  唔該晒!!   發表於 13-8-15 21:11

珍珠宮

jolan 發表於 13-8-15 20:47
我7月中去都係經OTS (Mecure Hotel) 租車, 好快可攞車. S Class禁煙車給我們 Toyota Aqua (即港版Prius C) ...

你唔係一落機即租 ? 我曾經有諗過落機之後去分店租, 可能仲快

男爵府

Lqueenie 發表於 13-8-15 21:08
你唔係一落機即租 ? 我曾經有諗過落機之後去分店租, 可能仲快
我係落機後第2天一早去租的.

王國會長

王國會長

minniemouse131 發表於 13-8-15 16:30
回覆 瑩瑩老豆 的帖子

Hi 樓主,我嚟緊農曆新年去,想請教一下,以下景點我要預幾多時間玩:

兒童王國 = 我玩左兩個鐘包括餵動物, 騎馬仔, 玩機動遊戲, 睇動物
萬座毛 = 我慢遊唔夠時間冇去, 但版主貼#83話預45分鐘
水族館 = 嗰度係好大成個公園, 水族館係其中一個館(也是唯一要比錢的), 好似有四五個館, 全部玩返我估致少半日, 仲有個海灘玩埋預大半日差不多, 我入左水族館+餵海豚+海豚表演, 共留了二個半小時, 不過大部份都露天, 好晒好熱.
菠蘿園 = 又係冇去, 我估<1小時
琉球村 = 要睇你玩唔玩個D 手工, 我就只行左一圈, 買下記念品, 留了1小時, 如果你玩手工, 例如油獅子(要40-60分鐘), 彈三線(要30分鐘), 吹玻璃(?), 仲有版主提過影相等則要自己加下時間.

王國會長

王國會長

Lqueenie 發表於 13-8-15 17:43
我而家都係租禁煙class s, 會唔會好細架 ? 諗緊好唔好轉 b class
我二大二細就覺得夠坐, 車尾箱又擺到二個大喼

王國會長

王國會長

hahacandy 發表於 13-8-15 17:18
兒童王國值得去嗎?
有小朋友值得去, 但留意想騎馬仔只限周六日才有.

王國會長

王國會長

Lqueenie 發表於 13-8-15 17:44
之前上網見台灣有人話自己行去國內線o個邊住 shuttle, keep 住好快有車
我見佢國內線也有shuttle, 但唔知佢幾耐開一班, 或者會唔會好似國際線咁車晒一兩班機D人就等下一班機才再開shuttle. 如果夾到時間可能好快, 其實佢不如國內線shuttle 行埋國際線, 如有人就上埋咪仲好.

另外, 如果推住好多行李去國內線那邊都辛苦.

伯爵府

牛年勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:瑩瑩老豆 的帖子

好詳細呀!感激萬分

男爵府

我今日剛剛從沖繩先返,原先都係諗住慢遊,行程同瑩瑩老豆差唔多,點知細仔第二日開始發高燒,試過去到差唔多105度,結果同細仔困咗係ANA兩日,仲擔心死我
不過ANA職員服務很好,餐廳有位香港過去打工的女侍應,知道仔仔不適,特別替我們預備了白粥,又替我們通知酒店幫我們尋找有懂英語的醫院,抵讃

大宅

回覆:分享5天沖繩慢遊

我都是昨天剛沖繩回港,去了五天,行程如下:
Day 1 & 2: Swim in the resort pool, beach & outlet shopping
Day 3: 美國村, 兒童王國 & 國際通
Day 4: 万座毛, 海中展望塔(坐船), 水族館&新都心
Day 5: 牧志市場&國際通
Day 3&4租車加司機,其餘搭的士或單軌。
亞囡好開心,最滿意是頭兩日可以早晩游水,美國村坐摩天輪,兒童王國揸車,水族館海豚show,展望塔坐船餵魚。

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:Quote:minniemouse131+發表於+13-8-15+16:3

原帖由 Charlotte_mom 於 13-08-15 發表
咁你睇埋我個post喇

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4193994

我9月出發,不過只玩5日,第一二晚先住海灘區同你一樣住Marriott又係OTS租車,跟著第三四晚出番那霸,謝分享,要努力爬你同瑩爸呢2個post先得。

首頁
34567...19

尾頁

跳至