自由講場

跳至

首頁
45678...15

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

lailaihan 發表於 13-8-14 14:49
我尋日book要2014年8月23日先有得睇
嘩,.. 咁一定係好醫生黎喇, 咁多人睇

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:睇過中e西e,類固醇、土伏岺龜湯、椰子油乜

原帖由 renee58 於 13-08-14 發表
睇過中e西e,類固醇、土伏岺龜湯、椰子油乜都試過!我好辛苦,已經折磨左四個月!R到損曬,個人冇哂心機、 ...

simple is the best~

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:濕疹痕到我想自殺(內有嘔心照片。)慎入

我c6之前小腿又係好似你咁,醫生話係r損到入真皮層,會細菌感染,要洗傷口同食藥搽藥!
去搵個皮膚科醫生驗下睇下啦!

大宅

唔似濕疹……
可以試下油拔法,我有2位朋友都讚好

男爵府

爛得好淒涼……建議驗下血睇清楚到底咩事

珍珠宮

畀面勳章

好嚴重呀!

大宅

你可能生癬,生癬唔可以搽類固醇

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

我都覺唔似濕疹

男爵府

似牛皮癬…樓主頂住呀!可以睇好架,快d睇醫生啦!

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

有一次,我叔叔無啦啦濕疹,醫極唔好,後來有個醫生叫佢驗大便,原來生蟲,醫生話啲蟲既糞便內蛋白質敏感。不過。呢個只係其中一個例子,你驗清楚先。

子爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

鄧你辛苦,你一定係痕到無得訓,穿衫比d血黏住,冲凉又要劲熱嘅水先舒服,係唔係?如果睇西医我見議你睇中環李祖祺,唔貴2至3百蚊,佢判症好準,但實話好難斷尾。你可以參考下佢d議見。

男爵府

回覆:無話可說 的帖子

主婦手,試下每晚浸溝浠白醋,醋:水 1:6 婆婆傳落黎,得架
樓主,要快啲睇專科,好易細菌感染

子爵府

揾個好中醫長期針灸,不過好講耐性。我老師係中醫教授,如有興趣pm我,唔係搵生意,純粹幫你

男爵府

引用:睇過中e西e,類固醇、土伏岺龜湯、椰子油乜

原帖由 renee58 於 13-08-14 發表
睇過中e西e,類固醇、土伏岺龜湯、椰子油乜都試過!我好辛苦,已經折磨左四個月!R到損曬,個人冇哂心機、 ...
吾似濕診

男爵府

畀面勳章

renee58 發表於 13-8-14 13:35
唔可以咁快放棄, 我細佬幾歲開始已經有濕疹, 仲要係嚴重果隻, 我見佢咁, 我情願有果個係我;
反叛期, 佢曾經問媽咪, 點解要生佢出黎? 點解佢要受呢D苦?我諗...佢都有諗過死,但我唔敢問!
依家佢25歲啦, 個病仍然跟住佢,醫生話無可能會完全好返, 只可能用藥控制住!
佢依家大個咗, 無咁偏激, 我同爸爸媽咪都唔會放棄佢, 如果佢放棄自己,我地一定好傷心!

四個月, 可能對你真係好長時間, 但都唔可以放棄, 你唔係自己一個面對, 加油!!!

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

我睇返你之前d post ,你係唔係住元朗?我之前大肚有妊娠濕疹,喺容鳳書睇中醫,好神奇,食一次已經止痕,西醫話要生左Bb出嚟先好返,但要痕咁耐真係好辛苦,所以試下中醫,我都諗住中醫要好耐先見效,我睇左幾個月就冇再起過(我唔係打手)

子爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子王國15週年勳章

唔好灰心,我十年前隻腳都試過好嚴重,辛苦到有諗過死,但到最後都醫返好晒,斷左尾

大宅

引用:Quote:原帖由+renee58+於+13-08-14+發表係

原帖由 cathy-tse 於 13-08-14 發表
係牛皮癬多
唔似牛皮鮮

象牙宮

引用:建議你睇鄔醫生,免疫糸統專科,價$公道,

原帖由 puipui0101 於 13-08-14 發表
建議你睇鄔醫生,免疫糸統專科,價$公道,有醫德
我朋友個仔食物敏感都係睇佢,要驗血做檢查,幫佢搵到好多食物敏感,但無得醫好。

伯爵府

唔依濕疹喎

首頁
45678...15

尾頁

跳至