自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

番工戴, 收工番到屋企會除~~~

子爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 環保接龍勳章

日日帶冇除

伯爵府

引用:Quote:elong+發表於+13-8-15+11:06+要戴金

原帖由 cj712644 於 13-08-15 發表
吓 ? 金耳環, 仲要全隻都係金, 冇石, 果d 款會唔會好 "娘" 呀 ?
少少娘啦.....無計!當戴乜都發炎的時候(真係幾個月keep住發炎,耳珠長期腫住,啲分泌乾左又漿住個耳窿同耳環,晚晚用酒精清洗都照發,腫得太勁又局住除耳環休息,過兩日一消腫又要吉返隻耳環入去(因為驚埋口),因為keep住有分泌漿住耳窿,又要清理同撩返個耳窿出來,好痛苦。

無辦法,唯有戴金,細細地一粒仔或者月亮型都ok,我當年戴月亮仔,一戴真係完全無發過,戴一段時間就除得,因為個窿已穩定(不過我都戴左超過一年才敢除)。

大宅

畀面勳章

回覆:帶耳環的JM 請進

我之前係唔除,但有一次試過瞓醒成粒耳托入咗去,之後瞓就除

大宅

前前後後釘左10個耳LONE
有5個無帶成10年都仲戴到耳環

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我個耳窿穿咗十幾廿年,而家唔係成日帶耳環都唔會埋口,
除咗初初穿果幾個月之外,我唔會戴住耳環瞓,驚會刮到。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至