跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 天氣凍,各位媽咪仲會唔會用濕紙巾幫bb抹pat pat呀?

個暖紙巾器又貴,張紙巾又會乾哂,咁我都係用個杯裝d熱水"整熱"d濕紙巾算了!
MrsCLee 寫道:
stellawf, 我有用黎抹口及洗臉

whitebunny, 我又唔覺佢甩棉 wor, 我大仔一直都用佢, 我覺得 ok, 反而用過其他棉花, 唔 ok, 都係買返佢.

至於暖紙巾器, 好耐之前係 bk 睇過, 有 d mama話暖左之後張紙巾乾晒, 唔係好清潔到. 所以無買

伯爵府

Re: 天氣凍,各位媽咪仲會唔會用濕紙巾幫bb抹pat pat呀?

我習慣用暖水+棉花
濕紙巾多數出街至用~

伯爵府

你用邊隻化妝棉架? 我都有諗過用化妝棉濕水, 因為大張d, 易抹d :mrgreen:
whitebunny 寫道:
我唔鍾意用思詩樂的乾棉架,我覺得佢甩棉絮,只是用化妝棉,剪成一條條,沾d暖水幫卡樂B食完奶抹咀仔,然後再搽qv cream!
思詩樂獨立包裝的濕紙巾則最近開始用熱水"坐"熱才幫卡樂B抹pat pat 囉!

大宅

happydino 寫道:
我習慣用暖水+棉花
濕紙巾多數出街至用~

我覺得暖水+棉花係最清潔的
如果bb未開大, 又要出街. 我都會帶d cotton ball 出街, 加d水就ok!

:lol:

大宅

我已經用思詩樂 + 暖水了, 我覺得好 good 喎

大宅

如果阿b開大, 我都係用暖水+棉花, 但如果平時都係咁咪好煩.... 每次換片前都要同佢準備暖水.... 我之前仲買咗好多wet paper tim....

男爵府

me too. 不過我不嬲都係用暖水~

MonBaBa 寫道:
我一直都絛用思詩樂 + 水. 出街先用濕紙巾. 上星期開始轉凍時已經開始加暖水啦.

大宅

me too!!!!!!

ckp 寫道:
[quote]
happydino 寫道:
我習慣用暖水+棉花
濕紙巾多數出街至用~

我覺得暖水+棉花係最清潔的
如果bb未開大, 又要出街. 我都會帶d cotton ball 出街, 加d水就ok!

[/quote]

子爵府

我尋日去左sogo買左個濕紙巾座暖器
有discount , 折左$239

首頁

尾頁

跳至