烹飪搵食

跳至

首頁
23456...8

尾頁

別墅

Re: 糖醋雞翼,我的小朋友和老公大讚好吃

CharlotteWong,

please check PM,

thank you
:idea: 我的家務和烹飪秘笈 :idea: :idea: 教兒樂 :idea:

禁止訪問

別墅

kikilala,

多謝你支持呀! 有你們的回應,我的糖醋雞翼之網頁才可向前推進,等其她愛吃雞翼的發燒友可以品嚐。

kikilala 寫道:
[size=large]糖醋雞翼 真係好好味呀 ~~~
:idea: 我的家務和烹飪秘笈 :idea: :idea: 教兒樂 :idea:

民房

I have tried to cook tonight but my husband can't come back for dinner. I will reheat them tomorrow....hope the taste won't change too much.

Thanks for the recipe anyway.

別墅

dorislin6838 ,

我想糖醋雞翼都會好味,明天吃。
dorislin6838 寫道:
I have tried to cook tonight but my husband can't come back for dinner. I will reheat them tomorrow....hope the taste won't change too much.

Thanks for the recipe anyway.

別墅

糖醋雞翼好吸引呀,
我好中意"呷"醋架,
食咩都落d醋,
但係我老公就唔中意醋味,
不過佢都好中意食雞翼,
所以我都成日煮片糖雞翼佢食架,
甜甜地, 佢同我都好中意食 :-P

別墅

laigi ,

你作詩來回應糖醋雞翼,又幾特別啊!謝謝你。

別墅

香煎雞翼有相片提供,請進入此網頁:-
香煎雞翼

Twins媽咪 寫道:
昨天我烹了一味香煎雞翼,又幾好味,我只放了如下的醃料醃雞翼:-
生抽 2茶匙
鹽 1/4茶匙
生粉 1湯匙
胡椒粉少許

材料:
雞翼 14隻

做法:
1. 雞翼飛水時放1/2茶匙鹽,然後將雞翼在中間一分為二。
2. 雞翼用醃料醃三十分鐘。
3. 燒熱煱,放適量油,猛火煎雞翼,後轉中火煎至兩面金黃,即可上碟。

注意:下次提供相片,因不知原來這麼好味,所以沒有拍照。

子爵府

TWINS媽咪,多謝妳同我地分享咁好味既野食呀!尋晚我老公朋友來食飯,我整俾佢地食,我老公話好好味呀,差D唔够食添呀 :-P
您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結,因此閣下簽名檔內容已被刪除。

大宅

HI Twins Mumy,

I have a question.
點解要將雞翼在中間一分為二? 唔分得唔得?

Twins媽咪 寫道:
香煎雞翼有相片提供,請進入此網頁:-
香煎雞翼

[quote]
Twins媽咪 寫道:
昨天我烹了一味香煎雞翼,又幾好味,我只放了如下的醃料醃雞翼:-
生抽 2茶匙
鹽 1/4茶匙
生粉 1湯匙
胡椒粉少許

材料:
雞翼 14隻

做法:
1. 雞翼飛水時放1/2茶匙鹽,然後將雞翼在中間一分為二。
2. 雞翼用醃料醃三十分鐘。
3. 燒熱煱,放適量油,猛火煎雞翼,後轉中火煎至兩面金黃,即可上碟。

注意:下次提供相片,因不知原來這麼好味,所以沒有拍照。
[/quote]

別墅

mycathy,

多謝支持!

別墅

Wnnieng,

我在雞翼中間一分為二,原因想雞翼煎時可以快熟和小朋友吃時方便。
唔分是可以的,但我煎時有困難。
[quote]
Wnnieng 寫道:
HI Twins Mumy,

I have a question.
點解要將雞翼在中間一分為二? 唔分得唔得?
[quote]

大宅

Twins媽咪

我琴晚睇完今日整左...正...送飯好好味...
聽日我會試整..喊魚xx煎肉餅....haha

別墅

caffey,

多謝支持,你做喊魚xx煎肉餅呀!(記得買馬友喊魚,好香和很好味)
我兩個女常常叫我烹這味喊魚xx煎肉餅(但我一個月只烹一次,因小朋友不可吃那麼多喊魚)。
明天,我試烹瑞士雞翼(望成功)喇!
caffey2003 寫道:
Twins媽咪

我琴晚睇完今日整左...正...送飯好好味...
聽日我會試整..喊魚xx煎肉餅....haha

大宅

Twins媽咪,

Hi. Do you mind to let me know how to make :
糖漿焗雞翼

Thanks
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid89/p0863b02557a915207829851b62c8cb7f/fa7ce5a9.jpg.thumb.jpg[/img]

別墅

aristeo,

你要的食譜資料,請進入此網頁:-
糖漿焗雞翼

若烹了這味[糖漿焗雞翼]是否可以告知你的心得呢?讓喜愛雞翼的愛好者品嚐。因我未嚐烹,家中沒有焗爐。

aristeo 寫道:
Twins媽咪,

Hi. Do you mind to let me know how to make :
糖漿焗雞翼

Thanks

大宅

Twins媽咪

我琴晚又整左喊魚xx煎肉餅啦...好好味呀我屋企人好鐘意食..但係有一個問題...不過我都知咩問題既...就係一定要打好耐..打到佢"交"哂先煎得...如果唔係就好散呀真係...我煎頭幾件就係咁..後尾再上你個網睇..先見到你果到寫左要打到起"交"..之後果d就ok啦...
你琴晚整果d瑞士雞翼整成點呀??得就介紹下呀...kaka

別墅

caffey2003,

瑞士雞翼都算幾好味,最遲星期五發表。
Twins媽咪

我琴晚又整左喊魚xx煎肉餅啦...好好味呀我屋企人好鐘意食..但係有一個問題...不過我都知咩問題既...就係一定要打好耐..打到佢"交"哂先煎得...如果唔係就好散呀真係...我煎頭幾件就係咁..後尾再上你個網睇..先見到你果到寫左要打到起"交"..之後果d就ok啦...

別墅

請進此網頁:-有食譜,還有相片看呢?
瑞士雞翼
遲了兩天發表呀!

Twins媽咪 寫道:
caffey2003,

瑞士雞翼都算幾好味,最遲星期五發表。
[quote]
Twins媽咪

[/quote]

洋房

I had tried it, NICE!! :-P

首頁
23456...8

尾頁

跳至