跳至

首頁

尾頁

大宅

05年7月媽咪會 (Part 12)

校長呢排工事煩忙,開新校呢個重任就交俾我呢個麵包老師喇!
咁多位老師同學,7月媽媽,埋位喇!

大宅

Re: 05年7月媽咪會 (Part 12)

喂!姊妹們,
邊個要做阿二呀?
軒晴媽,你係度嗎?

大宅

大宅

洵媽,

唔係RAW檔都可以推光的,不過d色.. :tongue:
如果out focus就..

依家同BB影相真係超難,唔知係咪穎穎先係咁,一落地就四圍跑,好似失咗控咁,依家枝中距lens影唔到佢架 :-(

大宅

報到報到,YEAH~!

大宅

我又報..我又報到先!

大宅

包媽,

我想知廖太對包包有咩評語呀!

大宅

mc,
真係好難影呀!我一攞起部相機,包包一係就走佬,一係就走埋o黎搞我部相機!
係呀!我想讚下穎穎,佢著件斗篷好cute呀!
我原本都想買件斗篷俾包包,不過睇唔o岩!

大宅

嘩,未試過第3位,哈哈!

MC & 包媽,

我屋企都有報置聖誕樹架~!

大宅

mc,

jj都係勁難影, 佢仲識玩我, 我一拎住相機, 佢即走, 仲係笑到格格聲咁走去喱埋, 激c我! 你支中距影唔到, 都仲有長距喎!

大宅

j媽,
廖太話包包學習能力無問題,好主動,肯嘗試,不過bye bye玩具就... (當時o個個藥水樽同枝筆,要到我地走先肯放手 )
但廖太話佢唔肯bye bye玩具其實可以用另一個角度去睇, 表示包包對一件物件同玩意尊注同投入,可以循呢方面去欣賞佢,不過廖太話始終都要教佢學識遊戲規則,要你放手就要放手,廖太要我係屋企多d訓練包包呢樣野!佢話唔會要求包包即刻改,但就要求佢一定改!
最後廖太話留意到包包近呢兩三堂有進步到喎!咁我都安慰d!
咁廖太又對jj有乜意見呀?

男爵府

好媽媽勳章

到到到~~~

大宅

到∼∼∼

竟然我都要報到,嘻嘻!

唔該晒包媽

一陣要出去開會,所到今日早食lunch呀!即刻上黎一陣

大宅

J媽、包媽,廖太話睇得出Joey好少上落樓梯,所以佢啲大肌肉發展尚要鍛鍊呀!

99平時唔方便帶Joey出街玩,我呢個阿媽又無鬼用,好少時間陪Joey去公園,一星期最多都係放假個兩日先可以帶。

以後我夜晚放工都要帶佢落去玩下先得,不過驚遲啲會好凍

大宅

QutieBaby 寫道:
j媽,
廖太話包包學習能力無問題,好主動,肯嘗試,不過bye bye玩具就... (當時o個個藥水樽同枝筆,要到我地走先肯放手 )
但廖太話佢唔肯bye bye玩具其實可以用另一個角度去睇, 表示包包對一件物件同玩意尊注同投入,可以循呢方面去欣賞佢,不過廖太話始終都要教佢學識遊戲規則,要你放手就要放手,廖太要我係屋企多d訓練包包呢樣野!佢話唔會要求包包即刻改,但就要求佢一定改!
最後廖太話留意到包包近呢兩三堂有進步到喎!咁我都安慰d!
咁廖太又對jj有乜意見呀?

包媽,
我都覺得包包無咩問題, 學野同食野都好乖, 只係byebye玩具, 要比多d時間佢囉! 至於廖太對jj o既評語我寫左日記, 你去睇睇啦!

大宅

包媽,我都覺得包包呢兩堂既進步特別明顯呀!真係抵讚

而JJ就係一直都進步緊,正如廖太所講,JJ其實好肯聽大人教。我個日見佢細細力放低個搖鈴,真係勁感動 我心諗:原來JJ都有柔情既一面(J媽,我呢句野係咪好正

大宅

dorisfung 寫道:
J媽、包媽,廖太話睇到出Joey好少上落樓梯,所以佢啲大肌肉發展尚要鍛鍊呀!

99平時唔方便帶Joey出街玩,我呢個阿媽又無鬼用,好少時間陪Joey去公園,一星期最多都係放假個兩日先可以帶。

以後我夜晚放工都要帶佢落去玩下先得,不過驚遲啲會好凍

校長,
我閃去睇左joey日記, 知道廖太點講joey, 其實好多bb有長處短處, 你亦唔需要太過責怪自己, 就好似jj運動力強, 但耐性低, joey大肌肉未夠好, 但佢耐性高喎! 不如你放左工之後, 帶joey行下公園, 訓練下佢, 等佢多d機會走動下都好!

大宅

校長,
而家快天黑,夜麻麻,而且又開始越來越凍,夜晚就唔好帶joey去公園玩喇!
你可以試下夜晚帶joey番屋企o既時候,早4-5層樓出lift,然後俾joey上樓梯行番屋企,都work o架!
包包就非常鍾意上落樓梯,最近返幼潛,我都係俾佢自己步行上5樓咋!包包好enjoy!

大宅

dorisfung 寫道:
包媽,我都覺得包包呢兩堂既進步特別明顯呀!真係抵讚

而JJ就係一直都進步緊,正如廖太所講,JJ其實好肯聽大人教。我個日見佢細細力放低個搖鈴,真係勁感動 我心諗:原來JJ都有柔情既一面(J媽,我呢句野係咪好正

校長,
我差d流眼淚添呀! 你知啦..jj不嬲都咁粗粗魯魯, 學你講見到jj都有柔情o既一面 我真係好感動架!

大宅

校長,
你亦不妨安排joey上一d訓練大小肌肉,gym型式o既playgroup呀!應該好適合joey,包包上星期六上完,可能開正佢鍾意玩o個範,佢表現得好開心呀!

首頁

尾頁

跳至