論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 急~~~工人偷錢, 已報警拉左, 想請教...

佢話佢響8月時因經痛入左醫院住左幾日, 之後要周不時去覆診, 所以我唔鍾意而屈佢偷$喎 佢都short short 地架, 我地係想炒佢, 但係要炒都唔係等到我自己坐緊月時勞斯動眾報警屈佢啦!

PINKAVA 寫道:
個衰工人去平機會告你咩呀?!

男爵府

wingtsang

你工人真係痴q線, 個agent又把鬼, 咩都唔夠工會揮

咁你可唔可以去平機會反告番個工人在你坐月時攪咁多事, 令你坐月不安, 直接影響你既心理生理?

你有無試過大你工人, 如果告得佢入, 佢就以後唔使黎hk打工? 又可唔可以用工人借錢唔還, 以"不誠實"(唔用偷錢)理由解僱佢, 咁咪唔算無理解僱。

子爵府

醒目開學勳章

wingtsang,

同我所講預期結果係一樣,請轉告你先生知,撐落去,一路咁企硬,同法官講唔係錢問題,唔好淨係講錢,要求個工人講出真相,否則一直打落去。

如果你有時間,可以打俾我,因為我要知平機會果D問題先可以再幫你。

大宅

Hi! Winnie,

乜你都咁夜呀 唔該哂你同FAFA呀! 好彩有你地做軍師咋

我地未收到平機會嘅信呀, 係隻衰野比個主任話"你都讓下步啦! (因為佢堅持一毫子都唔減 ), 快D攪掂左個CASE, 你未快趣D搵工囉!", 點知佢話仲有另外一單CASE進行緊, 跟住拎左成疊平機會文件出嚟 , 我老公當場興到火C呀 個法官仲想屈我老公出過張機票比佢呀!

不如你得閒比電話我啦, 我驚阻你呀! Thank u! :mrgreen:

子爵府

醒目開學勳章

wingtsang ,

明天打俾你啦!我新年前無做果份地獄啦 而家又番來投入興趣中

首頁

尾頁

跳至