自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

有線新聞"本港出生父母非港居民之嬰兒五年激增19倍,05年有1萬個,今年頭10個月已有9700個"真係要向保安局李少光及入境處表達不滿.

上次有媽媽整左個網頁比大家簽名抗議,
可否再整多個比入境處同保安局,
等港人可以反映對他們把關不力的不滿,
唔堵截大肚婆,在白"豆"人工,
邊個國家比大肚婆入境先,唔通抗議人地侵犯人權?
我單身一個女仔想入境澳洲都唔得la.
唔做野仲搵藉口.

一於集齊千人簽名,向佢地施壓,等李局長知我地有幾燢,
有無人知胡錦濤溫家寶又或者國務院個電郵??

小妹電腦不太在行,希望上次整網上聯署的媽媽考慮幫忙

大宅

Re: 有線新聞"本港出生父母非港居民之嬰兒五年激增19倍,05年有1萬個,今年頭10個月已有

就算國內省與省之間都有戶籍不同有不同待遇,香港原來係咁樣實行一國兩制。仲cheap左。

別墅

Re: 有線新聞"本港出生父母非港居民之嬰兒五年激增19倍,05年有1萬個,今年頭10個月已有

http://i222.photobucket.com/albums/dd24/janice_nn/34210_1128824054.gif

複式洋房

其實hk govt 幾時先可以勇敢面對問題呀. 再係咁, 我都唔知仲生唔生多個小朋友好. :-( :-(

伯爵府

不如去上海住仲好過.....

或者移民澳門都好....

男爵府

有網友給了以下網頁, 你

別墅

梗係啦,仲有7個月可能要換Boss俾我係佢都唔會做野啦,講得衰d,可能第日搵夠就走,理得你咁多。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

公爵府

好媽媽勳章

上次1119已經遞咗超過2000個簽名, 又如何?
我好唔想咁講, 但事實上, "簽名" "一人一電郵" 呢類紙上行動, 對政府來說係無用, 無壓力的.

而開簽名link的mami是行動其中一位義工, 佢有小朋友要照顧, 而且佢坐緊月呀, 暫時佢都要照顧咗自己先.

gundam_z123 寫道:
一於集齊千人簽名,向佢地施壓,等李局長知我地有幾燢,
有無人知胡錦濤溫家寶又或者國務院個電郵??

首頁

尾頁

跳至