跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

住麗湖居嘅媽咪入嚟傾吓計吖

各位靚媽咪你哋好,我啱啱新搬嚟架,所以想識多D朋友,如果唔介意嘅一齊傾吓計做個朋友吖,無所不談架。

民房

Re: 住麗湖居嘅媽咪入嚟傾吓計吖

hello您好,
我都係住係麗湖居, 你小朋友幾大呀, 我有兩個仔女, 一個7歲,一個剛剛出世..你有冇做野呢! 我剛剛放完產假,現在又開始返工喇, 有d未習慣....

大宅

畀面勳章

hello你好,我而家有2個小朋友,大仔7歲,個女3歲,我嚟緊第三個小朋友會係一月頭出世,我而家無做嘢架,暫時全職湊仔,係呢,你返工咁小朋友邊個凑呀?
winnieho20 寫道:
hello您好,
我都係住係麗湖居, 你小朋友幾大呀, 我有兩個仔女, 一個7歲,一個剛剛出世..你有冇做野呢! 我剛剛放完產假,現在又開始返工喇, 有d未習慣....

民房

[quote]
joeylee 寫道:
hello你好,我而家有2個小朋友,大仔7歲,個女3歲,我嚟緊第三個小朋友會係一月頭出世,我而家無做嘢架,暫時全職湊仔,係呢,你返工咁小朋友邊個凑呀?[quote]

我請了印傭照顧小朋友,依!你又有7歲大的小朋友,在何處讀書呢? 我大囡在元朗光明學校讀2年班, 我給她搭校車, 每天要7點就要上校車, 都幾趕ga. 不過成績都不錯....

大宅

畀面勳章

我之前都有個印傭姐姐架,不過佢可能見到我嚟緊會有第三個小朋友,所以唔同我續約呀 :evil: ,攪到我要全職湊仔 :-( ,我仔係元朗官立小學到讀二年級,都係搭校車唔同嘅係我仔學校末轉全日,而家返緊下午校所以上校車時都12點幾唔係太趕,不過成績就一般 :-( ,係喎,你知唔知我哋附近有無得補習架?如果有我都想比個仔補習,自己真係教唔掂(無耐性) ,你係度住咗係咪好耐架嗱?咁你平時有無去會所架?入面有乜嘢玩架?介紹吓吖
winnieho20 寫道:
[quote]
joeylee 寫道:
hello你好,我而家有2個小朋友,大仔7歲,個女3歲,我嚟緊第三個小朋友會係一月頭出世,我而家無做嘢架,暫時全職湊仔,係呢,你返工咁小朋友邊個凑呀?[quote]

我請了印傭照顧小朋友,依!你又有7歲大的小朋友,在何處讀書呢? 我大囡在元朗光明學校讀2年班, 我給她搭校車, 每天要7點就要上校車, 都幾趕ga. 不過成績都不錯....

男爵府

Re: 住麗湖居

我都係住麗湖居,囝囝依家5個半月大,租o左4年,但係剛剛買o左,依家裝飾緊,好快要搬啦,

複式洋房

Hello 各位,
我住

大宅

畀面勳章

小比豬仔:你好,嘩!我都好希望可以好似你咁又租住到買呀
小比豬仔 寫道:
我都係住麗湖居,囝囝依家5個半月大,租o左4年,但係剛剛買o左,依家裝飾緊,好快要搬啦,

大宅

畀面勳章

emilytoto:hello!我啱啱幫我囡囡報咗天樂幼稚園,但由於我啱啱搬嚟住所以都唔知好無架,不過我都問過一D住天水圍嘅朋友,佢哋話都ok咁囉。[quote]
emilytoto 寫道:
Hello 各位,
我住

複式洋房

Hello 各位咪,

我都係住係麗湖居,我BB讀德怡幼稚園架,剛剛三歲呀。

:wink:

別墅

Hi 麗湖居

男爵府

我住係4座呀

大宅

畀面勳章

我住第3座架。

複式洋房

Hi joeylee,
我都係住3座喎....
我打算落元朗讀幼稚園, 因為樓下3間我都覺得唔

大宅

hello ~~
我係住一座,住在5年了。仔仔都有26個月了,佢出年9月讀天樂。但宜家想搵d 興趣班同playgroup比佢,佢太怕羞了。你地有無好介紹呢?最好就係星期六日,因為我要返工的,平時印印姐姐照顧佢。

別墅

HiHi,

I live in Block 8 ar...and my baby monster is 22mths.....I also registered for 天樂 and paid $500 for reservation.....but I donno if they will take my monster or not?? So, any other good choice for pre-nursery ar...???
http://www.babyhome.com.tw/bb/86256 2/26 - 2.8kg, 3/9 - 2.78kg, 3/12 - 2.91kg, 4/1 - 4.13kg, 4/29 - 5.23kg, 6/4 - 6.13kg, 7/9 - 6.6kg, 9/10 - 7.51kg

大宅

畀面勳章

Hello emilytoto,原來你都係住3座架,好橋喎 ,聽你咁講之後對天樂都真係有D補留,點算呀 因為我暫時無用工人加上下個星期我BB出世嗱,變咗我都想揾D比較近屋企嘅學校,方便接送吖嘛,早排聽人講話激活好似會轉營,唔再係私校,唔知係咪真呢?如果真係或者會考慮激活囉,如果咪都唔知點,好煩呀 :-( [quote]
Hi joeylee,
我都係住3座喎....

別墅

Hello joeylee & emilytoto,

你係住6座架, 聽你地講起學校的問題, 我都好煩, 我訐多朋友話天水圍的校綱唔得, 而元朗的學校, 就好d, 遲d都打算在元朗讀幼稚園, 看下邊間好d.

[quote]
joeylee 寫道:
Hello emilytoto,原來你都係住3座架,好橋喎 ,聽你咁講之後對天樂都真係有D補留,點算呀 因為我暫時無用工人加上下個星期我BB出世嗱,變咗我都想揾D比較近屋企嘅學校,方便接送吖嘛,早排聽人講話激活好似會轉營,唔再係私校,唔知係咪真呢?如果真係或者會考慮激活囉,如果咪都唔知點,好煩呀 :-( [quote]
Hi joeylee,
我都係住3座喎....

複式洋房

Hello joeylee & winnie_hkh,
激活係唔係轉營我又唔知喎, 不過我自己覺得激活唔錯架, 只係學費貴&第日升小學的問題所以落元朗讀

複式洋房

Hi,
我住7座,女女在英藝讀K1,2月仔仔會同家姐一起返N1!

首頁

尾頁

跳至