產前產後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大廚勳章 畀面勳章

o岩o岩check到有bb但係咩都唔識,身邊有無朋友有bb,想請問之後有咩要做,係咪要見醫生先?

民房

Re: o岩o岩check到有bb但係咩都唔識,身邊有無朋友有bb,想請問之後有咩要做,係咪要見醫生

恭喜你先
你剛剛check完有bb, 咁先去一般醫務所睇醫生,
叫醫生寫証明書,之後就返你o個區既醫院/健康院登記, 定期作出產前檢查.
另外,視乎你的需要, 可以去私家及政府兩邊一齊做產前檢查.

公爵府

2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Re: o岩o岩check到有bb但係咩都唔識,身邊有無朋友有bb,想請問之後有咩要做,係咪要見醫生

先恭喜!

若有返工,盡快將醫生證明書(有寫明預產期)交比老細。
另,睇多bk呢個網站,問多睇多,我都度學到好多。 :mrgreen:

別墅

睇完醫生,買D孕婦書睇下,多休息,食天然有營養的食物,上來傾下,我第一胎的知識都係呢度學,明顯我比朋友識多好多

大宅

記得去book 定 oscar , 而家好 full, 可能好快冇位..

首頁

尾頁

跳至