嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

歲半打枝針係未一定會發燒

請問各位mami, 歲半打枝針係未一定會發燒架? 我book左 12月9日同囝囝去打針, 但阿仔哩兩日無端端食親野都嘔, 又無傷風感冒發燒鷤跡象, 再打針唔知受唔受得. 請問我應該照帶佢去打針定改期?

大宅

2019新春慶豚圓

Re: 歲半打枝針係未一定會發燒

我覺得食親野都嘔就不如等等先打啦,如果唔係都唔知係支針反應定係唔舒服,到時仲唔知點算!

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

改期吧! 再Book 2星期後, 我都唔記得改左幾多次, 總之最佳狀態就最好.

yu-ma 寫道:
請問各位mami, 歲半打枝針係未一定會發燒架? 我book左 12月9日同囝囝去打針, 但阿仔哩兩日無端端食親野都嘔, 又無傷風感冒發燒鷤跡象, 再打針唔知受唔受得. 請問我應該照帶佢去打針定改期?

別墅

最好改期吧!!
我個女歲半打完支針, 傷口又紅又腫和發燒呢....

子爵府

我個打完發燒呀, 我都改左2次期

男爵府

hi all mami,
thank you for your opinion. 阿仔今日嚴重左, 嘔+肚痾終於要睇醫生, 醫生話腸胃炎都叫我改期, 我初頭諗住橫豎要食葯一劑過食啦, 但又驚小孩唔受得,請問係未打電話去book就得架啦, 同埋 1.5yr 好似有個test是否打完針再約架

首頁

尾頁

跳至