跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

Re: 有冇住恆福 兆麟 翠寧 豐景園呢附近的mama一齊傾下呀!

MissMaMa:
原來你係翠寧住左咁耐啦,呢度好住嗎?
咁你而家搬左去邊呀?你又同我一樣有兩件嗎?
我搬左黎差不多兩個月咋,人生路不熟果隻.多多指教啦!
我做左問題c9添.

男爵府

Re: 有冇住恆福 兆麟 翠寧 豐景園呢附近的mama一齊傾下呀!

Rain
我都係住第4座呀~~~~

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

小鴨子
你之前係咪住屯門架 ? 女兒適應新環境嗎

子爵府

好媽媽勳章

小鴨子
haha,我個樣baby face姐...

子爵府

好媽媽勳章

Sharon_1304
咁岩o既~~你bb幾大呀??
唔知我地有冇見過呢~

男爵府

我個B 7個月啦,
有無見過呢~~~去BABYHOME睇你的相, 好似無咩印象
不過見過都唔出奇

Rain~* 寫道:
Sharon_1304
咁岩o既~~你bb幾大呀??
唔知我地有冇見過呢~

大宅

joannelai930
我之前住九龍的,我覺得佢地都好鍾意呢度.

大宅

Sharon_1304
hi!你是全職媽媽嗎?
原來翠寧好多年輕媽媽的.

男爵府

hihi小鴨子
我唔係全職媽咪, 不過就好想係囉 :-(
我搬去翠寧都兩年多D, 覺得呢個屋苑都幾多, 因座數唔多, 人小D, 不過就覺得D LIFT超慢囉, 我o係車閘o個邊搭村巴返工的, 都要預3個字等LIFT搭LIFT~~~唉

大宅

Sharon_1304
有時我都好想返工架,要湊兩件同一屋家務仲累過返工.
我都覺呢度既lift超慢呀.初搬黎都唔夠一星期我老公仲(搵)左成個鍾lift添.
咁你係邊區返工架.

珍珠宮

Hi, 小鴨子.

而家我搬左去元朗住喇, 不過一星期會返1次翠寧, 同我老爺奶奶食飯.

翠寧好唔好住呀? 其實都算ok. 地點都幾好, 因為出九龍都幾方便; 周圍設施都齊, 又近屯門市廣場, 食野買野都幾方便; 仲有, 單位既實用率有8成半, 算好高喇.

我都係最唔喜歡部 lift, 非常之慢呀, 我住20樓, 如果朝早繁忙時間, 計埋等lift 時間, 成日都超過5分鐘先落到樓下. 仲有, 冬天既時候, 翠寧好似特別凍咁
, 可能係我既房窗向北既緣故.

但咁既價錢, 都算ok la.

係呀, 我有2個小朋友呀. 我同老公都要返工, 小朋友比菲傭湊.

小鴨子 寫道:
MissMaMa:
原來你係翠寧住左咁耐啦,呢度好住嗎?
咁你而家搬左去邊呀?你又同我一樣有兩件嗎?
我搬左黎差不多兩個月咋,人生路不熟果隻.多多指教啦!
我做左問題c9添.

男爵府

我係尖沙咀返工呀, 好似好遠咁, 不過有村巴往返, 都叫ok!
呢道d lift真係唔掂, 是但壞左一部就死, 由其返工時間,
試過有一次又係返工時間有一部lift壞左, 我等左2個字, 其間有兩次等到有lift, 不過已經爆晒棚, 入都入唔到, 我又就遲到, 結果大住個肚(果時都有5, 6個月)o係廿幾樓行落地下!
小鴨子 寫道:
Sharon_1304
有時我都好想返工架,要湊兩件同一屋家務仲累過返工.
我都覺呢度既lift超慢呀.初搬黎都唔夠一星期我老公仲(搵)左成個鍾lift添.
咁你係邊區返工架.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁就好啦, 多唔多去市鎮公園玩呀 ?
小鴨子 寫道:
我之前住九龍的,我覺得佢地都好鍾意呢度.

男爵府

好媽媽勳章

乜原來甘多翠寧人!!我之前都糸同62,99住果度~第六座,大仔出細就搬左,一个星期都會落黎一次食反,同埋去京都,海福x飲茶

珍珠宮

係呀, 好多翠寧人呀, 真係估唔到!

各位翠寧媽咪, 同你地打個招呼先.

che9, 我同你一樣, 之前同62, 99住, 後尾細仔出世先搬去 yl.

大宅

暫時都未去過呀!我諗聖誕假會去一去.

大宅

Sharon_1304
由呢度返尖沙咀駛唔駛一個鐘呀
我老公都同我講過,朝早返工最起碼要預兩三個字去等lift.我仲以為佢講笑添.

琥珀宮

我個女好鐘意打韆鞦架
小鴨子 寫道:
暫時都未去過呀!我諗聖誕假會去一去.

大宅

che9
hihi,咁你而家又搬左去邊呀?
海福x係咪海典嗰間呀,d食物ok嗎?

大宅

我大囡都鍾意架,但細囡就唔鍾意.

首頁
12345...6

尾頁

跳至