跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

Re: 有冇住恆福 兆麟 翠寧 豐景園呢附近的mama一齊傾下呀!

有時都唔洗一個鐘, 大約55分鐘都OK, 不過你預佢有時多車會慢小小!
你老公唔係講笑嫁 ~ 等LIFT
另外, 我以前都有去海X軒飲茶, 食物就真係一時時, 不過價錢都幾貴(星期日及假期), 晚飯就去過一次, 我諗我以後都唔會再去食晚飯囉.... :tongue:

小鴨子 寫道:
Sharon_1304
由呢度返尖沙咀駛唔駛一個鐘呀
我老公都同我講過,朝早返工最起碼要預兩三個字去等lift.我仲以為佢講笑添.

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Re: 有冇住恆福 兆麟 翠寧 豐景園呢附近的mama一齊傾下呀!

咁細囡係咪鐘意SIR 滑梯多D呢
小鴨子 寫道:
joannelai930
我大囡都鍾意架,但細囡就唔鍾意.

大宅

Sharon_1304
我未去過海x軒飲茶呀!諗住近近地走去試下.
我有次因為虹x好多人等位,就走左去友x飲,又唔好食又貴.怕怕

大宅

唔係呀,佢鍾意周圍走呀!
我自己一個係唔敢帶佢地去街架.

別墅

你外家住定?樓呀, 我坐定祥的呀

joannelai930 寫道:
我日日都返安定啦(外家), 唔知我地有冇見過呢 [quote]
skchowkitty 寫道:
你地好呀, 我叫kitty, 住安定邨的呀, 有個十二歲的女女, 有時有需要, 可能找我幫忙的呀, 我有湊小朋友經驗, 現在幫小朋友補習。
[/quote]

珍珠宮

各位媽咪,

你地通常帶bb去邊度玩呀?

大宅

Hello~

I also live Tsui Ning Garden
I have three child.

珍珠宮

Hi, carriewu929.

Which block do you live? I live in Block 5. You have 3 children? It sounds wonderful.

Do you go to work? :-P

男爵府

好媽媽勳章

之前就租市中心
家下住天水圍!!!
小鴨子 寫道:
che9
hihi,咁你而家又搬左去邊呀?
海福x係咪海典嗰間呀,d食物ok嗎?

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

定泰 [quote]
skchowkitty 寫道:
你外家住定?樓呀, 我坐定祥的呀

琥珀宮

樓下公園多, 得閒就去市鎮公園
MissMaMa 寫道:
各位媽咪,

你地通常帶bb去邊度玩呀?

珍珠宮

以前住翠寧, 我都鍾意帶bb去市鎮公園.

不過, 而家搬左去元朗, 多數都係落樓下玩多.

係 wor, 各位mami, 聖誕有咩野好節目?

大宅

Hi, carriewu929.

Which block do you live? I live in Block 5. You have 3 children? It sounds wonderful.

Do you go to work? :-P

I live in Block 1 before,
Now I live in Block 6.
I am a fulltime ma ma.

大宅

等我都去下市鎮公園先.
聖誕諗住去迪士尼,不過就好驚阿妹失控.

cariewu929
我而家都係住一座架,唔知有冇遇過你呢?一座好住d定係六座呀!
係呢,你三個孩子幾大呀!

琥珀宮

聖誕都係同d bk 媽咪聚會咁啦
以前住翠寧, 我都鍾意帶bb去市鎮公園.

不過, 而家搬左去元朗, 多數都係落樓下玩多.

係 wor, 各位mami, 聖誕有咩野好節目?

珍珠宮

carriewu929,

How old are your kids? I think it is a hard work to take care of 3 kids. To me, taking care of the children is more difficult than working. You are really a great mami. :-P

carriewu929 寫道:

珍珠宮

我今日去 ok 便利店用150蚊換左2本 disney 既書:

1000句英檢圖典 & 1000字英檢圖典, 連 4 cd.

都幾抵呀, 原價好似要成 300幾呀.

你地有冇興趣換呀? 要快手d呀.

大宅

carriewu929,

How old are your kids? I think it is a hard work to take care of 3 kids. To me, taking care of the children is more difficult than working. You are really a great mami. :-P

[quote]
carriewu929 寫道:

[/quote]

大女9歲/小四
二女6歲/小一
細仔5歲/K2
眞的很忙

大宅

小鴨子 寫道:
等我都去下市鎮公園先.
聖誕諗住去迪士尼,不過就好驚阿妹失控.

cariewu929
我而家都係住一座架,唔知有冇遇過你呢?一座好住d定係六座呀!
係呢,你三個孩子幾大呀! [/quote]

我住了一座六年了(層樓奶奶的)
向正西,很曬,不好住
現在六座向東南,幾好啦

男爵府

好媽媽勳章

cariewu929:我99住block6,我成日去唔知冇見過你呢!

首頁
12345...6

尾頁

跳至