親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

10個月bb搭非機,買小童位or bb位好?

bb位我驚個籃吾夠大,因為問過,有d就個籃就80cm,有d就60cm,但我bb都成7x la,驚佢好辛苦,如果坐普通位,咪又係無得訓??

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 10個月bb搭非機,買小童位or bb位好?

其實如果bb過左航空公司的bb籃的重量
就會要求坐媽媽大脾
如果長途機
就比野你舖在地下比bb訓(我就寧抱..也無比佢訓地下)
((第一行有闊落小小的空位))

買機票前double check左果間航空公司的bb籃的standard

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我囝試過, 坐國泰機, 內度長度約2 尺, 不過妳要預計隔離一樣有bb, 形成大家嘈醒大家, 我囝算ok, 始終是夜機, 他需要睡覺, 2-3 小時起一次身, 暗返睡都得, 可惜有時遇氣流, 要嘈醒他, 同埋個籃是轉唔到身(因為我囝當時16個月, 約25磅), 如果架機唔Full, 妳可以用埋隔離位就好d, 我奶奶試過, 國泰擺工潮, 一個人打直睡4 個位, 真是好好睡, 是中間起身小便及食餐 , 不過第一行無得拉起椅臂位, 所以要取捨.Anyway, 大人帶小朋友好難睡得到, 睡到2 小時已經唔錯了

伯爵府

得我一個人帶bb返葡國,搭拾幾個中,我都幾驚 :cry: 同埋d機位都幾full

洋房

請問洗唔洗加錢呀

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果十幾個鐘, 抱足咁耐都幾辛苦wor! 食都無得食呀.....
俾我會買多個小童位lor........
BABALALA 寫道:
得我一個人帶bb返葡國,搭拾幾個中,我都幾驚 :cry: 同埋d機位都幾full

大宅

Charlotte_mom 寫道:
如果十幾個鐘, 抱足咁耐都幾辛苦wor! 食都無得食呀.....
俾我會買多個小童位lor........
[quote]
BABALALA 寫道:
[/quote]

同意呀~ 十幾個鐘真係大人細佬都超辛苦,買多個位比BB啦,就算佢鈕起上O黎都有個位比佢
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]
該用戶已被刪除

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 夏天玩到顛 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

痴線, bb唔開心就梗係會喊架啦 :tongue: :tongue:

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

咪係, 坐business class大哂咩 同埋架機本身都好嘈架啦, 我就唔信個bb喊會咁影響佢喇 :tongue:
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

複式洋房

我都同意買多個位。空間多D BB最少可以打橫訓對腳放上你大脾,如果架機 full 就更加要買,因為旁邊吉左俾你的機會不高。而且唔止你同BB要佔位的,仲起碼要放個袋在地上,你話一個位放咁多野幾逼?短途就話忍一陣,長途就太辛苦啦。再講唔係個個BB升降時自己坐都喊的,我女個時不知幾好奇。最緊要帶個 BB U型頸枕,咁佢即使坐度訓都唔會辛苦。

仲有如果買多個位就千祈唔好要第一行,因為個扶手唔起得,變成無得打橫訓。
...irrevocably, unconditionally, irractionally in love with Edward...

首頁

尾頁

跳至