意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 17|主題: 38986

跳至
唔想比人嘈就自動自覺啦!

大宅

國民生產總值:3498

唔想比人嘈就自動自覺啦!

我老公朝朝都要人叫幾十次先肯起身, 電話鬧鐘/鬧鐘/62morning call 都無用, 成日都懶皮話:多5分鐘,多3分鐘, 已經去到遲無可遲都仲係咁, 真係叫到發火, 最忟係因為佢返工會湊埋個女返學, 咁你遲咪 = 個囡遲囉, 唔係為左個囡我真係話之佢, 我又要湊住個仔喎, 話多佢 2 句又唔鐘意, 今朝就因為咁又嘈左幾句. 其實我 62 每朝都不停打電話比佢, 我覺得就係因為咁而竉到佢無責任心, 下下等人叫, 但 62 話唔打唔放心, 我囡3歲都好過佢三十幾歲, 忟忟地真係想搵盤凍水淋落去 ((當然唔會啦,要自己抺番))

子爵府

國民生產總值:11319

Re: 唔想比人嘈就自動自覺啦!

你老公同我bf一樣... 一樣咁衰
最嬲我星期六off都要起身拍醒佢, 跟住都係要5分鐘 (不過而家星期六我唔多理佢, 叫左佢一次就算)
試過有一次星期六我自己遲左起身叫佢, 搞到佢大遲到... 佢個次居然發我皮氣... 我個次真係嬲到 佢居然要到3個鐘之後先識打返畀我講對唔住! 但係自此星期六我話只會叫佢一次, 跟住你鍾意起就起, 我唔會再叫你!
我同你一樣覺得佢地都係畀人寵慣, 同埋覺得佢好冇責任心

大宅

國民生產總值:3498

今朝鬧交個陣佢話:你咁叻, 又唔見你8點起身自己湊囡返學?
我話 : 我湊到個囡返學又點者, 代埋你返工好唔好?
我夜晚湊仔 3點先有得瞓, 雖然佢都係, 但佢係因為打機/自己meme摸摸唔知搞乜, 食得咸魚又唔抵得渴, 夜瞓但朝早又唔肯起身咪黑人憎囉. 由個囡上年8月開始返學都係我湊的, 就算大左肚落大雨我都自己揹個囡返學, 佢就瞓到我地出門口先起身, 而家一家四口靠佢搵食, 就算我湊到個囡返學我都唔會咁做, 唔係因為懶, 而係用個囡cool 住佢, 起碼佢返工遲到都有個譜.
62 成日話同佢講, 話下佢, 話聽得多可能會入耳喎, 結果比人話佢煩, 成日EE哦哦重覆又重覆, 跟本佢當你唱歌, 我話不如索性一次都唔好打來叫佢, 等佢無得依懶, 自己有番責任心仲好啦, 但 62 話做唔出, 驚佢會無左份工喎! 但我覺得呢D野係自發性的, 佢緊份工就自己會起身, 否則, 放個手榴彈係佢格離都無用啦.

子爵府

完全中呀... 我bf又係, 夜晚唔到1點幾2點都唔會諗住訓架! 一係就掛住打機上網, 一係就捉住我要我同佢傾下計.. 話多佢兩話就發晦氣咁話 "訓啦你唔好嘈啦!"
好似尋晚咁, 佢出左去成1點幾先返, 返黎係咁捉住我講野, 跟住我叫佢沖完涼先講啦, 唔理我, 到我講第二次, 佢就話 "o岩返到黎抖下都得卦" 出之搞到成3點先有得訓... 今朝又係搞到好mun先出門口... 最慘係佢又要我等埋佢先出門口喎, 搞到我耐唔耐都會遲到..... :evil:

複式洋房

國民生產總值:270

乜妳老公咁抵死!比著我就會買二十個勁響0既鬧鐘較好0的時間每個差兩分鐘就連環扣咁嘈醒佢,而妳自己就去陪0的細路一齊覺覺豬仲好,廢事連妳都嘈醒啦!妳洗乜咁勞氣喎,如果妳心地唔夠強硬,唔抵得個女遲返學三幾次!咁妳就實行中招,以後仲要做埋佢0個份都得喇!等個女嬲下佢都好喔,係佢自己做成咁之嘛!

話實幾時輪到佢唔鍾意好喔,佢發老脾妳咪同佢講囉:唔想人話你就自己醒目0的啦!自己唔0岩仲好意思學人聲大夾惡,做男人做到你咁就唔該你識得去檢討下自己啦!一0的做人老豆責任都無,妳咪叫佢去食屎啦!你而家返份乜野工日日做到好似去擔泥咁,

大宅

國民生產總值:2616

我C6都一樣,呢D係99做落惡果要我地受 :-( :-( :-( [quote]
ronleung 寫道:
我老公朝朝都要人叫幾十次先肯起身, 電話鬧鐘/鬧鐘/62morning call 都無用, 成日都懶皮話:多5分鐘,多3分鐘, 已經去到遲無可遲都仲係咁, 真係叫到發火
仔仔06-12-2003出世

大宅

國民生產總值:2777

我老公都係咁..哈哈..叫好耐都吾起身..
仲攪到遲到..之前我就會好著緊..宜家開始冇咩野..
之前火文到我係到喊..叫極都吾起身..

宜家佢好左少少..吾會好似以前咁懶囉..
佢吾係比屋企人寵壞..佢係自己好懶訓..
鬧鍾都嘈吾醒..打電話比佢20幾次都聽吾到.

複式洋房

國民生產總值:270

如果佢咁衰格係打機唔死去睡覺,你就不如乾脆拆左佢部機啦!比自由佢又唔自律,咪就係應該要咁對付佢囉!睇下佢無機打又可以摸到幾點!如果佢仲係咁半夜都毫無睡意,你就不如交個仔比佢揍,自己爭取多D時間休息仲好啦!

子爵府

以前我試過一招都ok架.. 不過only冬天先有用, 就係等佢唔肯起身既時候, 一手拎走佢張被, 佢即刻醒左, 不過有時都係唔肯同我搶完張被會再話訓多五分鐘...

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

我老公咪又係...叫佢起身...起碼要叫佢幾次...呢頭叫完佢...個頭又訓番...

[url=http://lilypie.com][img]

伯爵府

國民生產總值:16036

好媽媽勳章 畀面勳章

唉~"~
我老公一樣
朝朝都係咁....
好彩我唔駛佢幫我湊兩個仔上校車
反而我唔得閒叫佢起身,忙住準備兩個仔返學既野
而家叫左就算,佢唔起身就等我有時間記得先再叫佢
有時一遲就遲成10-20分鐘
等佢自己趕頭趕命返工
冇計....

翡翠宮

國民生產總值:76971

會自動自覺既 :cry: 就唔會有嘈交既日子啦 :cry: :cry:

大宅

國民生產總值:2287

唉~我老公咪一樣係咁,之前未一齊住0個時,打n次電話(3個鬧鐘都唔醒,)所以佢0個時搞到冇份工做得長架,激死我。
宜家佢份工返下午,又一齊住,所以先好d,同埋好彩佢人大左,責任心大左,宜家都好左好多,會自動自覺起身,但都一定好mun囉。
剛剛佢又叫來叫去都唔肯起身,真係好燥啦。

子爵府

國民生產總值:12365

~

子爵府

杜杜 寫道:
唉~我老公咪一樣係咁,之前未一齊住0個時,打n次電話(3個鬧鐘都唔醒,)

我bf都試過好多次啦... 個時未一齊住, 約左大概時間我會上佢屋企, 點知, 我打左好耐電話冇人聽 (手提&屋企電話) 按門鐘又係唔醒... 卒之等左成兩,三個鐘先識聽電話... 唔知仲以為佢死左tim... :evil:

男爵府

國民生產總值:7563

好媽媽勳章 醒目開學勳章

er........ 我自己都係咁夜晚me-me-摸-摸, 日頭又唔願起身o既人,
我想同各位講, 我地無心架; 係應該改, 但係真係越夜越精神, 越想玩:打下機, 傾下計, 搞下呢搞下"路"

唔好嬲啦, 各位靚女; 我地d懶惰鬼真係無心架...... 好內疚ga-la. 原諒我地啦~

你地的另一半都有你地頂住(你地真係偉大o勒)我同老公都係咁, 我個女女就快出世la, 都唔知會唔會咁添.......
THE CORDS ARE NEVER REALLY CUT.

大宅

mirandalaw 寫道:
[quote]
杜杜 寫道:
唉~我老公咪一樣係咁,之前未一齊住0個時,打n次電話(3個鬧鐘都唔醒,)

我bf都試過好多次啦... 個時未一齊住, 約左大概時間我會上佢屋企, 點知, 我打左好耐電話冇人聽 (手提&屋企電話) 按門鐘又係唔醒... 卒之等左成兩,三個鐘先識聽電話... 唔知仲以為佢死左tim... :evil:
[/quote]
係呀係呀!0個時真係以為佢有咩事架,不過試多幾次,就一定知佢係訓死左啦,打爆佢電話都冇人聽,諗返起都激氣呀!!

大宅

dj.hkhk 寫道:
er........ 我自己都係咁夜晚me-me-摸-摸, 日頭又唔願起身o既人,
我想同各位講, 我地無心架; 係應該改, 但係真係越夜越精神, 越想玩:打下機, 傾下計, 搞下呢搞下"路"

唔好嬲啦, 各位靚女; 我地d懶惰鬼真係無心架...... 好內疚ga-la. 原諒我地啦~

你地的另一半都有你地頂住(你地真係偉大o勒)我同老公都係咁, 我個女女就快出世la, 都唔知會唔會咁添.......

其實我都係同你一樣夜鬼黎架,呢4~5年真係冇咩早起身過,日日都係夜晚當日頭,訓醒第一餐都多數係人地既晚餐。
宜家因為大肚訓唔係咁好先會12點幾1點起身。
但我之前要返工0個時一定會起身架,會好驚遲大到,就算點累都會死起身,我係嬲我老公懶訓到唔起身返工之麻!!

子爵府

dj.hkhk 寫道:

haha.. 我鬧我bf既時候, 佢都話: 我冇心架.. 我真係唔知你打畀我, 我又唔係特登唔聽你電話.... 我都知佢唔係有心唔聽, 但係聽完佢講呢番說話, 我真係唔知同佢講咩好, 唯有同佢講 : 係我衰我錯我賤, 自己

大宅

國民生產總值:1533

我果個以前都係架,佢自己都知佢要果個時間一定要起身,但就叫極唔醒,鬧鐘係無可能叫到佢起身,佢父母猛話佢係咁架,要隔5分鐘叫一次,叫返10次8次佢先會醒架 係佢地寵壞佢姐,明知佢遲到都仲由佢...之後男友同左我住,我話你朝早唔肯起身夜晚就唔準訓,試過幾晚之後,佢宜家都唔會咁,第二個鬧鐘一響佢就自動起身
maggiechow 寫道:
我C6都一樣,呢D係99做落惡果要我地受 :-( :-( :-( [quote]
ronleung 寫道:
我老公朝朝都要人叫幾十次先肯起身, 電話鬧鐘/鬧鐘/62morning call 都無用, 成日都懶皮話:多5分鐘,多3分鐘, 已經去到遲無可遲都仲係咁, 真係叫到發火

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.