想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

一篇睇完後你都會火滾的報導!!!

一篇睇完後你都會火滾的報導!!!

香港人貼錢養大陸人先頭部隊已經抵港:

有重慶挑煤工表示,其妻子03年到港產子,花費2000多元,其子是香港永久居民,留港由老鄉代為照顧,04年起每月領取3000港元兒童福利金,並每月寄300-500元到自己的銀行戶口,(他笑言自己每月挑煤所得也就500多元,兒子才一歲就已經可以開始養家了)。他說05年當地公安局批准其年邁父母赴港投靠香港親屬,3爺孫現在已經獲派1間公共房屋,並每月領取約4500港元補助,7年後2老成為用久居民後會拿到更多錢,而他夫妻倆也正跟公安局申請赴港家庭團聚,相信很快就會成行。

被問到是否擔心到港後沒有生活費,他說並不擔心,反而自己正在聯繫更多老鄉,希望幫助他們到香港產子。他認為農村人若不能進入城市取得戶口,還不如去香港呢。他建議當地政府和公安局組織更多的准父母去香港產子,既可以解決當地的貧困人口和社會問題,還可以賺取外匯,一舉兩得。

政府極度無能,香港已變綜援港。內地孕婦問題香港人絕不能輕視,請大家通知身邊朋友,同事,親戚到以下網址:

簽署-------------> 一 人 一 請 願 ● 促 收 緊 居 港 權

聯署爭取香港人福利!!!我地唔要做傻仔幫人養仔,請大家積極行動!!

大宅

畀面勳章

Re: 一篇睇完後你都會火滾的報導!!!

我都已經簽署左啦!大家都一齊去支持下啦!

大宅

好媽媽勳章

我都已經簽署左啦!

大宅

2019勳章

我都簽咗喇!睇完之後 離譜!!!

大宅

我都簽左啦...
政府真係好無能...
珍惜!

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

真係火都黎埋呀...有無攪錯呀, 真係唔止火滾, 連 c 都滾埋呀

我地呢個係咪香港政府黎架? 一 d 都唔幫我地呢 d 本土香港人著想, 乜鬼錢都批 好 "慶" 呀 交埋交埋 d 稅就係比呢 d 咁o既人....如果遲 d 真係有埋幼稚園 d 咩學券制, 仲多大陸人落黎生添呀, 咪話我話丫, 真係豈有此理
我要努力

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

signed.

大宅

c9....我好贊成你既講法呀.....真係c都滾呀
不過你簽名支持左未呀 ......我已經簽左啦

複式洋房

香港好快陸沉

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

我都簽

別墅

我都簽
cherry=.=   :-(

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

我簽

大宅

唔止為香港身份證, 另主要原因係為錢....乜都無為香港貢獻過, 就黎
我要努力

大宅

面面..
簽咩名呀
noodle813 寫道:
c9....我好贊成你既講法呀.....真係c都滾呀
不過你簽名支持左未呀 ......我已經簽左啦
我要努力

大宅

畀面勳章

政府真係好無能!果班咁既高官每個月出咁多人工,個腦都唔知諗乜,我諗佢地真係用個pat pat黎諗野既!真係諗起都火滾!

計我話而家唯有等政府幾時修訂番基本法,等D父母都唔係香港人既大陸人唔可以黎香港生仔!最賤格係連生仔既錢都唔找數,簡直係又食又拎!

唔知班無能既人幾時先可以聽到我地既心聲呢?

複式洋房

signed

大宅

琴日我都簽左喇
我要努力

大宅

我們交這麼多稅一點福利也得不到,反而全無貢獻幸盡福利! 甚麽香港政府來的?

複式洋房

簽左

子爵府

大陸一早想整死香港架啦...一國真係有二制咩...我們的祖國wor~超!!!!
一定要簽啦
kamma 寫道:
香港好快陸沉

首頁

尾頁

跳至