論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

請問請現成工人的手續如何?急

我要炒依家個工人,因為佢根本唔識湊我個bb,(聲稱有湊初生經驗)而且又無心,仲差過我同老公。
依家想找現成工人,唔知有 咩手續及程序,可否幫幫我!

大宅

Re: 請問請現成工人的手續如何?急

我依家都搵緊現成工人. 我係去一間大既agent公司, 係佢個網頁有現成工人既資料介紹, 如果岩心水既, 就叫個agent幫你約見. 通常星期日有好多搵緊工既現成工人係間agent公司度, 你可以即時見d未預約既工人.

我上次睇岩左個工人, 即日簽約, agent話只須交d forms 去政府度申請, 大概二至三星期就會ok. 如果你要個工人先驗身, 咁就要再等埋個驗身報告先. 我見過咁多個現成工人, 佢地多數想快d返工, 唔想返菲律賓休假先. 所以最關鍵係政府幾時批個約.

可惜果個工人係未驗身前, 佢個前僱主又突然同佢renew contract. 所以我而家又要再interview其他人.
我時刻都記掛著我那未能來到世上的bb, 他永遠在我心裡某個角落.

別墅

我個完約工人就自己去中環overseas xxxx 登記,我諗去d大Agent 會有多d工人可揀
怪獸亞媽

複式洋房

我都係請現成本地約滿bunbun的,我在海外(中環)度in左幾個都唔啱,第2日佢地就安排一個去我home(元朗)in,我立即ok,第2日就立即簽約,2week就出到visa,好快!我都係好急ga,because我請開個陪月亞姐唔做,要即走!我重叫個bunbun未出到visa都立即上工(當然係唔啱正常手續啦)!
but佢肯咪得囉!你問問啦!

大宅

May I know how much they charge you? I am looking for a maid, but nothing is good at this moment, may be I will go there and see, can you pm me for the fee the charge.
Thanks in advance.

大宅

2019勳章

hehebella 寫道:
我都係請現成本地約滿bunbun的,我在海外(中環)度in左幾個都唔啱,第2日佢地就安排一個去我home(元朗)in,我立即ok,第2日就立即簽約,2week就出到visa,好快!我都係好急ga,because我請開個陪月亞姐唔做,要即走!我重叫個bunbun未出到visa都立即上工(當然係唔啱正常手續啦)!
but佢肯咪得囉!你問問啦!

未有visa時,不要工人爬高爬低,因為整親好麻煩。

首頁

尾頁

跳至