懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

搽肚紋膏會唔會對肚內邊個BB有影響(請入嚟講下意見)

老一代的媽媽同個女的對話:
女:(輕描淡寫地)最近天氣乾燥,我昨晚已經搽Cream啦。
媽:(好緊張地)你搽d嘜嘢cream呀?裏邊有好多化學成分,你依家舵緊BB, 唔好搽啦。
女:(有D蚊蚊地)個肚皮開始"痕"和"癢",放心啦,係肚紋膏家,新一代媽咪都會搽,無事的。
媽:(好氣咁話)你點知無事家,比咁多化學成分同毒素毒害佢。(激到"給"線)......

請入嚟講下意見。

男爵府

Re: 搽肚紋膏會唔會對肚內邊個BB有影響(請入

都唔怕既,都咁年,唔會有咩野,你擔心既就搽d天然成份既油囉~同你亞媽講呢d係天然野囉~

大宅

我有左3個月左右都搽過兩晚,但系兩次都覺得搽左肚有D痛,唔知關唔關事,之後就無搽啦,等阿B出左世再搽.

大宅

怕肚紋膏有化學成份既話可以搽橄欖油, 食用個d, 都得架

稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

洋房

Hi,

唔知會唔會好黏和好油呢?
同埋用咗會唔會無肚紋???

當然,大前題一定要唔影響到個bb嗱。
齊歌頌 - 偉大的母親

大宅

我都由一有就開始搽肚紋膏,我估既然出得,
實做過好多測試既,唔係出產商唔驚俾人投訴同告咩

首頁

尾頁

跳至