跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019勳章 BK Milk勳章

你地依家會同亞B玩什麼玩具

亞B 就黎15個月, 你地依家會同亞B玩什麼玩具

大宅

Re: 你地依家會同亞B玩什麼玩具

無咩特別
我個仔勁like車,波
Daniel Cheng is my lovely boy.11/9/2005 is his brithdayWelcome to Daniel Cheng

大宅

冇呀, 都係玩玩開o既玩具,6個月以上,1歲以上o既玩具都有.其實小朋友都唔會集中o係一件玩具,所以對佢地黎講屋企所以東西都係玩具.而家真係要小心d, 羅o左危險野黎玩都唔知就慘啦.

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

都係玩玩開o既玩具。睇vcd, 上網聽下歌(開始悶),玩下bob builder game。買d card比佢認下d野。

不過,佢對屋企所以東西仲大興趣,昨晚見佢突然拿起風扇條電線咬。又試過將音樂盒上鏈個匙扭出黎放入口食,嚇c!

民房

I will play flash cards to her but actually it seems she doesn't like it much. She likes watching baby VCDs but I will limit the time. Also, she likes to flip the magazine/story books very much. Sometimes, I feel she is quite idle. :lol:

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

比本ABC 'S BOOK 佢"睇

大宅

我覺得都好似無mud玩具好玩,我覺得佢好悶,日日都係o個d公仔呀、書呀等等,那些所謂益智的玩具,她玩兩玩就唔玩lu,所以都係帶多d佢去公園算數,起碼出街可以介紹d野比佢知,係屋企有時都唔知同佢講mud,我都覺得好悶呀,有無人可以介紹可以在屋企玩什麼遊戲?

男爵府

有同感 !所以先問你地 ! 
preciousstone 寫道:
我覺得都好似無mud玩具好玩,我覺得佢好悶,日日都係o個d公仔呀、書呀等等,那些所謂益智的玩具,她玩兩玩就唔玩lu,所以都係帶多d佢去公園算數,起碼出街可以介紹d野比佢知,係屋企有時都唔知同佢講mud,我都覺得好悶呀,有無人可以介紹可以在屋企玩什麼遊戲?

伯爵府

仲有,我個囡好似好想同其他BB玩,佢上星期去tst海運d bb shop,佢竟然跟住個高佢成個頭的BB仔,仲追到個BB驚到喊 :mrgreen: ,唔知係未應該帶佢同其他BB玩下?

男爵府

BK Milk勳章

最鐘意玩"伏哩哩", 佢捉人,我地會hide係轉角位, 佢捉到會笑到騎騎聲..., 屋企所有野都係佢玩具.
現在鐘意玩貼貼紙, 日日都要貼百x, 惠xd印花...

婆婆日日同佢出街, 有d朋友仔,都係bb, 見到面會摸下人地, 講bb話 ,食人地d餅餅, 有時會唔捨得走.

男爵府

SURE ! 我個囡都係 LIKE 大個佢既BB玩.佢地叫,佢又叫.佢地做嘜,佢又做嘜.

殷殷轉左新PHOTO , 好似花.

男爵府

peaceaa1122 寫道:
仲有,我個囡好似好想同其他BB玩,佢上星期去tst海運d bb shop,佢竟然跟住個高佢成個頭的BB仔,仲追到個BB驚到喊 :mrgreen: ,唔知係未應該帶佢同其他BB玩下?

SURE ! 我個囡都係 LIKE 大個佢既BB玩.佢地叫,佢又叫.佢地做嘜,佢又做嘜.

伯爵府

講開都幾似椰菜花 :mrgreen: ,呢張係佢剛出世在手術室的相,仲未抹乾淨架
fannyyug 寫道:

男爵府

係 ! 好得意 !
講開都幾似椰菜花 :mrgreen: ,呢張係佢剛出世的相,仲未抹乾淨 [quote]

[/quote]

大宅

peaceaa1122 ,

係啦,同殷殷去識o下朋友仔啦,我每個星期都有帶天樂返教會,o個度有幾個同佢差唔多大的bb,也有幾個大佢一兩年的,佢玩得好開心o家,佢都好鐘意跟d大過佢o既小朋友玩,我覺得佢跟這些小朋友學野學得好快,快過平時,見人地做佢又做。你都可以去附近d教會explore吓有無嬰兒房呀,小朋友由細返教會都幾好,容易教些。又或者你現在可以參加o下 play group,讓殷殷識o下朋友。

伯爵府

preciousstone
係?但我唔係教派中人喎。本來問緊屋企附近果間,但佢地搞唔成。e+都未找其他,真係要睇下。[quote]
peaceaa1122 ,

係啦,同殷殷去識o下朋友仔啦,我每個星期都有帶天樂返教會,o個度有幾個同佢差唔多大的bb,也有幾個大佢一兩年的,佢玩得好開心o家,佢都好鐘意跟d大過佢o既小朋友玩,我覺得佢跟這些小朋友學野學得好快,快過平時,見人地做佢又做。你都可以去附近d教會explore

大宅

peaceaa1122,

唔係教友可以返o家,佢地都會好歡迎你。你是不是住北角附近?你去炮台山地鐵站隔離o個間教會「宣道會北角堂」,應該有這些服務。

男爵府

我有朋友都返呢間 , 你都可以去一去.同preciousstone 一樣,佢地會好 歡迎你!

唔係教友可以返o家,佢地都會好歡迎你。你是不是住北角附近?你去炮台山地鐵站隔離o個間教會「北角宣道會西環堂」,應該有這些服務。

大宅

囝囝最鍾意玩哥哥手上的東西, 無論哥哥是在玩玩具定做功課, 囝囝就會去取哥哥的東西..

伯爵府

preciousstone & fannyyug,
Thanks. 等我打電話問下先。
我有朋友都返呢間 , 你都可以去一去.同preciousstone 一樣,佢地會好 歡迎你![quote]

唔係教友可以返o家,佢地都會好歡迎你。你是不是住北角附近?你去炮台山地鐵站隔離o個間教會「北角宣道會西環堂」,應該有這些服務。
[/quote]

首頁

尾頁

跳至