自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

急!幫手諗吓...

14/5歲的少女離家出走4天,
有咩方法可以知她的行蹤?
她有自動增值的八達通,
唔知有冇手提,
如果有,可唔可以check她打出的號碼?
已報警,但覺得沒大作用...

有沒有人有類似的經驗可分享。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 急!幫手諗吓...

打比佢既朋友或佢去開既地方搵下
可以要電話單打去電話公司要求
報警無用, 差人只會留意下

咩事出走
[img][/img][img align=left

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我估都係搵下有冇佢d朋友既聯絡方法啦~~如果有讀書就去學校問囉,如果冇既話,佢咁既年齡,一定有手提啦~~可以check單,不過好似冇咁快囉到通話紀錄架~~報警都真係幫你留意下,我阿哥有fd試過離家出走呀,跟手屋企報警,警察再上埋去平時同個個人好fd既屋企搵,都係搵唔到~~不過而家唔知會唔會上門搵呢~~要哩埋,點會咁易俾你搵到呀~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

公爵府

點解會唔知佢有冇手提電話呢 ?-( ?-( ?-( (屋企人有冇出比佢呀??)

另外,就算佢有手提電話,你只能告知警方,等警方去電訊公司到check,你地平時知唔知佢係邊度出入(玩)多呀

去個d附近機舖,公園,平台試下搵下丫
(不過唔知e+d後生仲興唔興蒲平台,公園呢???)
禾以前細個都試過離家出走,5日就比家人同警察搵到
Japenese 寫道:
14/5歲的少女離家出走4天,
有咩方法可以知她的行蹤?
她有自動增值的八達通,
唔知有冇手提,
如果有,可唔可以check她打出的號碼?
已報警,但覺得沒大作用...

有沒有人有類似的經驗可分享。

男爵府

其實係朋友的家人出事,佢想搵人幫手諗諗啫,依家d細路女真係

首頁

尾頁

跳至