跳至

首頁

尾頁

男爵府

下體(陰唇)痕癢??

呢幾日下體(陰唇)痕癢, 摸時仲有少少腫腫地, 唔知係點呢? 唔知係咪同腳腫一樣係就來生的徵兆呢? 會唔會係念珠菌? 不過我之前生過念珠菌又好似唔係o甘樣... 有無人可以話我知? (anyway, 我聽日都會睇醫生覆診, 到時再問醫生)

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

Re: 下體(陰唇)痕癢??

hialice:

我呢幾日都係咁呀.....等我仲賴我老公唔執屋, 令到屋企唔夠乾淨, 攪到我抵抗力差左染上念珠菌添。

我book左下星期5先睇醫生, 你睇完醫生講返係咪真係念珠菌 or 生產前既徵兆呀??

男爵府

anita_yps

我睇左醫生, 醫生話係念珠菌, 俾左d藥膏我, 早晚擦~~ 唔知係咪呢排分泌多左, 容易生念珠菌... :tongue:

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

hialice:

我今日都唔再有痕既感覺啦, 我有左bb開始已經加滴露洗衣服, 早前洗衣機個洗劑入水口小小塞左入唔到滴露(d歐洲機係咁麻煩), 前日先用熱水沖返冇問題, 所以呢2日都有加返滴露, 唔知係咁d內外衣服一齊流唔乾淨, 又冇滴露消毒, 加上有左bb下面分泌多左, 所以產生念珠菌, 今日開始又唔覺痕啦, 不過下次我都會同e生講返。

男爵府

其實大肚既時候有好多分泌,所以一定要用護塾,如果唔係好易有菌,同埋我地成日都要去廁所,最好用婦女清潔液沖涼L字頭個隻

男爵府

但係唔係用護墊'up'住仲唔好咩? o甘駛唔駛去一次廁所換一次護墊?? 我有用seba med女性清潔液清潔下體, 不過都一樣生念珠菌~~~

禁止訪問

複式洋房

我有次覆診, 問姑娘可唔可以用護墊, 佢話唔好, 因為唔透氣同up住仲衰, 穿棉內褲最好, 所以我冇用呀。

首頁

尾頁

跳至