想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

意外懷孕

剛發現意外懷孕,但我係未婚的(都27years 啦),我男朋友其實唔係好想要個bb,但我好想要,佢話如果我決定要個bb佢都會一齊照顧bb,我都知道生左出黎之後,我兩都會好辛苦,因收入不算多,又要各自各負擔屋企,係我的情況應唔應該生bb出黎好?

我一直都沒有做婦女檢查,係意外懷孕期間,都飲左好多啤酒,因是part-time,我係唔係應該先去檢查下bb是否健康,係九龍區有什麼醫生可提供,多謝你們答覆。

點解說是意外,因之前病左去睇醫生,個結果係無事,
之後都有做足安全功夫,所以咪一直以為無事,
但d m差唔多兩個月都冇黎,所以咁自己再check多次,
咁就中左啦

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 意外懷孕

既然個天俾個BB呢,點解唔要呢?
一條生命黎架,你忍心殺佐佢咩?
有D人想要都冇呀.
你地唔想要,點解又唔避呀?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

如果負擔得起就要
該用戶已被刪除

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

點解你地有咁多意外架 ?-( ?-(

我想要呢D意外...點解無既 :-( :-(

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有左緊係要啦!你都唔細喇!(請恕直言)
唔係你想要就有架!

做產檢可以到附近公立醫院/健康院登記,
其實我都唔係好清楚,事關我兩胎都係睇私家,
希望有其他知情媽咪幫到你啦!

大宅

好媽媽勳章

pl1121-pooh:

你都識得講你27歲喇,都唔係細啦,思想上應該成熟先係架,點解你同你bf happy個陣唔避孕呀?你當初唔避孕宜家有左都唔係叫意外懷孕啦,你應該預左架喎,你可唔可以同你男朋友好好地咁傾下呢,問下佢why唔想要個bb?經濟問題?定係其他問題呀?
老實講站係我個人立場,我覺得養一個小朋友唔需要花上太多錢,花得最多既反而係你既精神同埋點樣教好一個小朋友囉,講真小朋友食得你幾多遮?將來比野佢學既都可以簡d平d之麻,買野比佢亦可以買d平架。
同埋你宜家有左幾耐呀?如果你真係決定要個bb既話,你最好快d去檢查一下會好d呀。

【你宜家有左bb,就要小心身體喇,唔好再飲酒喇。】

別墅

pl1121-pooh:

其實已經有了, 就唔好放棄啦......

您的年齡都不是好細, 過多兩年您都可能做要 b 啦, 其實養一個 b 可以多有多養, 少有少養, 都唔一定要有許多錢才能夠, 如果您現在唔要, 可能到您想要時, 未必可以立即就有, 好好考認清楚啦....

複式洋房

當然唔好唔要啦,其實養個小朋友,平有平養,貴有貴有啫,如果唔要將來你會後悔架,有d人想要都無,就算有都驚小產,你要自己諗清楚,小心身體,唔好再飲酒喇

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

一條生命黎架,當然唔好唔要啦~你 & baby take care

男爵府

我覺得除非有好大問題唔可以要bb,如果唔係都應該要bb架!

落仔好傷身又傷心,心理陰影係你想像唔到架,加上你已經27歲,你而家唔要bb可能唔覺係一個問題,但如果你地結婚後想要bb,到時又未必咁易有,既然係咁,咪順其自然讓bb早d黎到呢個世界囉!

大宅

2019勳章

有BB係件開心事,你要記住,由依家開始你係同BB一齊㗎。佢係你身體入面,佢係需要你的保護、愛鍚,BB係有權生存㗎。

希望你好好保護BB。

複式洋房

真係要考慮清楚呀, 我大概一年前落左個b, 我以家真係後悔到不得了, 以家想要反一個都仲未有

首頁

尾頁

跳至