意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 74|主題: 39004

跳至
你地寧願要一個去滾的老公, 定係一個忠誠,但短命的老公

男爵府

國民生產總值:5372

你地寧願要一個去滾的老公, 定係一個忠誠,但短命的老公

?-(

我自己都唔識答
有捨必有得 有得必有失

複式洋房

國民生產總值:261

Re: 你地寧願要一個去滾的老公, 定係一個忠誠,但短命的老公

我會選擇後者. 我覺得人生應著重質數,雖然生命短,但最緊要無悔.

別墅

國民生產總值:697

Re: 你地寧願要一個去滾的老公, 定係一個忠誠,但短命的老公

我唔會接受老公去滾 ,我會揀一個忠誠,但短命的,起碼佢會愛我一生一世,長短都唔重要。

複式洋房

國民生產總值:189

我一定接受唔到老公出去滾. 當然要個忠誠的, 起碼他是專一, 一齊的時候是開心的.

[img align=right]http://b1.lilypie.com/lAYUp8.png[/img]

複式洋房

國民生產總值:311

我會揀一個忠誠,但短命的..........
因為個老公去滾(一定會離婚)同老公短命冇咩分別.........
咁點解唔揀個好嘅呢.........

翡翠宮

國民生產總值:76971

我零願揀後者 :cry: 起碼大家起埋一齊既時間都會好珍惜同好真誠, 生命不在乎長短, 只要活得精采就夠啦 相反要一個不忠既老公有等同於無, 仲要成日擔驚受怕佢會唔會野到性病返屋企, 又成日唔痴家須要佢時分分鐘同人風流快活緊咁淺既問題仲使咩問啫

男爵府

國民生產總值:5372

不如大家又試下這角度去想:

無左一個去滾的老公會好開心
失去一個忠誠的老公會好心痛

你會選開心定痛心 ??
有捨必有得 有得必有失

別墅

國民生產總值:869

唔駛諗, 我一定會揀忠誠, 但短命的老公, 因為最多係傷心

版主

國民生產總值:69575

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

Of course a honest one. Long or short life depends on how u judge. Nowadays woman can marry again!
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

洋房

國民生產總值:181

告訴你我的己見,男性多去滾的,不去滾的已絕種了,現今男性性格只是有沒有心去專重婚姻,如有心必定對外的女性玩玩o下,對老婆方面是扮到好乖,是個好好丈夫來維持白頭到老,相反比你知的,你不要他好了。
一個忠誠的男人,真的要他本人才知是否忠心於你,他短命....是為什麼?
我前夫有重病,她身邊的妻子承擔的一切是好重,不如問問自己可以嗎?工作上比照顧小孩還重,自己心靈上是存在著無希望,你如今付出,將來他不會回照顧你,最後把所有錢都用在他身上。
我好蠢照顧前夫由鬼門關救回,他受過五星級的照顧,他有七成康復,可做輕易工作,最後他覺我窮,他不願和我與兒女共吃苦,只要離棄我們,他單身得回好日子。
現有五六仟人工,還問我想在大陸找個年青女人來服侍自己!
feel-good ;-)問余何意棲碧山,笑而不答心自閒。桃花流水窅然去,別有天地非人間。

別墅

國民生產總值:763

3個字=====>short q 左
feel-good 寫道:
告訴你我的己見,男性多去滾的,不去滾的已絕種了,現今男性性格只是有沒有心去專重婚姻,如有心必定對外的女性玩玩o下,對老婆方面是扮到好乖,是個好好丈夫來維持白頭到老,相反比你知的,你不要他好了。
一個忠誠的男人,真的要他本人才知是否忠心於你,他短命....是為什麼?
我前夫有重病,她身邊的妻子承擔的一切是好重,不如問問自己可以嗎?工作上比照顧小孩還重,自己心靈上是存在著無希望,你如今付出,將來他不會回照顧你,最後把所有錢都用在他身上。
我好蠢照顧前夫由鬼門關救回,他受過五星級的照顧,他有七成康復,可做輕易工作,最後他覺我窮,他不願和我與兒女共吃苦,只要離棄我們,他單身得回好日子。
現有五六仟人工,還問我想在大陸找個年青女人來服侍自己!

大宅

國民生產總值:3035

有「營」勳章 好媽媽勳章

我就覺得如果一個去滾的老公,就希望佢短命

大宅

國民生產總值:4769

我會要一個去滾的老公, 一定唔好想要一個短命的老公.

我相信如果老公要去滾, 當然接受唔到, 會離婚, 會好憎佢, 恨佢 我相信過一段時間一定可以康復和忘記的, 再講, 如果有小朋友的, 自己無左過老公, 但小朋友都仲有爸爸. 又可能經過左一段時間會原諒佢, 再見都是朋友. 自己又可以再過新的生活

如果他是一個這樣好的老公, 一但要永遠離咁開你, 你一定會很傷心難過的, 我想要很長時間(或根本不可以)忘記到他. 我想餘下的日子也很難過的, 不會開心的.

也不忍小孩子失去爸爸.

情願他負我, 也不想失去摰愛的人 :-(

別墅

國民生產總值:509

絕對同意!

charlotteling 寫道:
我會要一個去滾的老公, 一定唔好想要一個短命的老公.

我相信如果老公要去滾, 當然接受唔到, 會離婚, 會好憎佢, 恨佢 我相信過一段時間一定可以康復和忘記的, 再講, 如果有小朋友的, 自己無左過老公, 但小朋友都仲有爸爸. 又可能經過左一段時間會原諒佢, 再見都是朋友. 自己又可以再過新的生活

如果他是一個這樣好的老公, 一但要永遠離咁開你, 你一定會很傷心難過的, 我想要很長時間(或根本不可以)忘記到他. 我想餘下的日子也很難過的, 不會開心的.

也不忍小孩子失去爸爸.

大宅

國民生產總值:2772

我又係咁諗...

新爸媽 寫道:
絕對同意!

[quote]

[/quote]

珍珠宮

國民生產總值:37283

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我寧願唔結婚囉。

子爵府

國民生產總值:13484

2018勳章

我都讚成 elefant老婆咁講

子爵府

國民生產總值:14300

Elefant老婆 寫道:
我寧願唔結婚囉。

絕對同意~去做尼姑好過

大宅

國民生產總值:4555

我會想一個去滾的老公快D死,唔死都冇用,早死早着

珍珠宮

國民生產總值:33595

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

妳呢個問題好難答 wor~
= 問你老公你阿媽同我趺o左落海你會救邊個先??

答案 : 梗係食"曬駱駝"先 la

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.