夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

Re: 你地寧願要一個去滾的老公, 定係一個忠誠,但短命的老公

梗係後者,接受唔到滾的老公,乜都可以忍,但有第二個女人就無得傾,就算係好短命,都起碼開心過。

洋房

Re: 你地寧願要一個去滾的老公, 定係一個忠誠,但短命的老公

後者. 嘿嘿,第二個女人? 冇可能.

男爵府

Circlelok 寫道:
梗係後者,接受唔到滾的老公,乜都可以忍,但有第二個女人就無得傾,就算係好短命,都起碼開心過。

我都係咁話!去滾的老公<===要黎做咩?每日都想死啦!!!

洋房

Re:你會唔會想到第一時間捐個腎比佢

他無福消受我的腎,他後期換了腎有工作,我對他的好他不記得了,現我和他離婚多年了,他有自由地找女人服侍,看到他幸福,我對他因有愛才給他得回人生自由,家庭責任他不需理了。他活得好開心......愛並不是要擁有的,回憶都是幸福,一段又一段,舊的不去新的不來,有自由是最幸福。
我倆離婚不是有第三者,是他的病

feel-good ;-)問余何意棲碧山,笑而不答心自閒。桃花流水窅然去,別有天地非人間。

民房

feel-good 寫道:
告訴你我的己見,男性多去滾的,不去滾的已絕種了,現今男性性格只是有沒有心去專重婚姻,如有心必定對外的女性玩玩o下,對老婆方面是扮到好乖,是個好好丈夫來維持白頭到老,相反比你知的,你不要他好了。
一個忠誠的男人,真的要他本人才知是否忠心於你,他短命....是為什麼?
我前夫有重病,她身邊的妻子承擔的一切是好重,不如問問自己可以嗎?工作上比照顧小孩還重,自己心靈上是存在著無希望,你如今付出,將來他不會回照顧你,最後把所有錢都用在他身上。
我好蠢照顧前夫由鬼門關救回,他受過五星級的照顧,他有七成康復,可做輕易工作,最後他覺我窮,他不願和我與兒女共吃苦,只要離棄我們,他單身得回好日子。
現有五六仟人工,還問我想在大陸找個年青女人來服侍自己!

我都幾好彩架, 我老公完全冇值得懷疑嘅地方, 又冇神秘電話or約會, 放工就番屋企, 放假又會帶個女去玩, 又主動用3G電話, 話可以比我check住佢喎!
佢好窮架, 因為d $$ 比晒我keep, 邊有$去搵女人吖,

珍珠宮

好媽媽勳章

緊係寧願要一個忠誠,但短命的老公啦....
佢去滾既話,我都一定同佢離婚...始終都係會分開
我寧願佢對我忠誠,須然係短命,但至少唔使我擔心佢會背叛我....
最多佢死左,我跟住佢去,反正沒左佢生存都沒意思.......

別墅

0601 寫道:
我會揀一個忠誠,但短命的..........
因為個老公去滾(一定會離婚)同老公短命冇咩分別.........
咁點解唔揀個好嘅呢.........

完全同意....

話說, 我有個fd, 佢老公因第三者問題同佢離婚, 佢有次同我講 : "我寧願佢死左離開我, 都冇佢e+ 咁, hurt 得我咁深...."

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

o車。o甘個問題都係假切性者﹐現實生活唔通真係有得揀咩。都係得痰笑。

一係就守寡﹐一係就守生寡﹐o甘我不如唔嫁囉。 :mrgreen:
yuenyatshan 寫道:
答案好似同問題不符 ?-( ?-( ?-( [quote]
LoveChild 寫道:
我都讚成 elefant老婆咁講
[/quote]

別墅

Elefant老婆 寫道:
o車。o甘個問題都係假切性者﹐現實生活唔通真係有得揀咩。都係得痰笑。

一係就守寡﹐一係就守生寡﹐o甘我不如唔嫁囉。 :mrgreen: [quote]
yuenyatshan 寫道:
答案好似同問題不符 ?-( ?-( ?-( [quote]
LoveChild 寫道:
我都讚成 elefant老婆咁講
[/quote][/quote]
兩樣都唔要

子爵府

畀面勳章

真係好難答wow~~
我會選擇前者, coz呢個男人你真係中意佢先可以結婚架,
雖然佢中意滾, 但起碼可以成日見到, if 滾佢唔死既話
但命短連見都見唔到, 摸又摸唔到, 仲要佢對我咁好,
我會思覺失調囉~~

民房

比老公扼過嘅我嚟講,忠誠對我真係好重要,比錢更重要,有朋友同我講過,如果個男人係有錢可以比一次機會佢,但係其實我好想話比佢知,就算個男人真係有錢,你都唔會開心,因為錢係買唔到失去咗嘅信心,除非你唔再愛佢

複式洋房

由 susi1024169 於 2006-12-09 13:15:22

我寧願佢對我忠誠,須然係短命,但至少唔使我擔心佢會背叛我....
最多佢死左,我跟住佢去,反正沒左佢生存都沒意思.......

我都係這樣 想

男爵府

呢兩個假設都好衰喎!

洋房

我在此祝福大家幸福,與心愛的人永不分離,世間上是有真愛的,只要信任和付出愛心,愛一定永恆的。 :-P :lol: :mrgreen: 在我人生中好自然地二種都經歷過,是不好受的!
feel-good ;-)問余何意棲碧山,笑而不答心自閒。桃花流水窅然去,別有天地非人間。

洋房

good girl

[....最多佢死左,我跟住佢去,反正沒左佢生存都沒意思...]

good girl

ZOEXYZ 寫道:
由 susi1024169 於 2006-12-09 13:15:22

我都係這樣 想

子爵府

0000 寫道:
比老公扼過嘅我嚟講,忠誠對我真係好重要,比錢更重要,有朋友同我講過,如果個男人係有錢可以比一次機會佢,但係其實我好想話比佢知,就算個男人真係有錢,你都唔會開心,因為錢係買唔到失去咗嘅信心,除非你唔再愛佢

Agree!
But 應該知道愛自己更重要,錢的確係買吾到對佢嘅信心,但我覺得買到好多安全感.

首頁

尾頁

跳至