自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

內地bb領綜援,金額勝港童。

引述經濟日報:

兒童一般以家庭成員身份申請可獲$1280,但內地bb父母不在港,可以單獨身份申請$1930。

每年還有$1200-3800不等既書簿津貼直至18歲。

租金津貼$1265

審批既前線人員曾提醒社署,但署方闊佬難懶理。

別墅

Re: 內地bb領綜援,金額勝港童。

粗口唔識打.
現在我彷似在等待,等,等那一天來;莫道你心痛不可耐,我心更哀。若問我想找的所在,找,找我的將來。為著我心中的希望,生命已擲門外。看著這如病染的祖國,誰亦要奮起叫嚷!放下眼前原屬我的一切,五月的陽光在照耀. 8964

大宅

咁好福利....點解會有咁多人落黎生啦.

男爵府

真係要“魚、蝦、蟹”!

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

洋房

香港真係可悲, 不單止唔俾佢地攞, 仲要將之前有資格的撤銷返

大宅

香港係國際金融中心,所以黎香港提款係要方便大家隨便拿。
97前越南難民問題,第一收容港,聯合國就走數。
亞洲金融風暴,比人拿夠至出手。
而加醫管局走數,綜援任拿。妖!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

真係想捉d人出嚟

禁止訪問

複式洋房

嘩,咁佢地一個bb加埋最多可以有$6995,唉.....我估人地一家3口綜援都係差不多咋....

伯爵府

祖國呢下好野, 叫香港做國際保良局, 仲要俾錢救濟祖國同胞, 降低香港生活水平以托高中國市場.....

d cheap精成家黎hk乞, 有事黎hk醫, 有書黎hk讀, 真係實現了 "人人有書讀".

男爵府

香港政府錢多, 送走越南難民後, 轉頭要扶助

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

各位, 唔好嬲啦, 香港偏地黃金, 外匯儲備又多!!!唔使咁嬲, 香港人係很大方.又得他地要幾多比幾多囉 ?

別墅

比我覺得人地bb係寶,我地香港bb係草....... :-( :-( :-(
冇計........因佢地係大婆,我地係個個都係二奶仔!!! :-( :-( :-( :-( :-(

禁止訪問

大宅

都唔知係嘜嘢世界,刧富濟貧,政府當哂全香港立稅人死傢!

別墅

新加入國民 寫道:
我地下一代重慘呀
仔:媽媽我覺得你同爸爸好無用呀
媽:吓!點解呀?
仔:我同學仔辛兒文既爸爸媽媽黎左
香港唔夠一年就有公屋住唔使做又有錢
又可以全日陪佢同去飲茶買玩具,讀書又唔使錢。佢話
政府好好人全部佢比架!
你兩個無鬼用架成日都話返工由朝到黑唔見人
想你陪我又話要o.t 交幾仟蚊屋租都
唔買件玩具比我,我憎死你地 我要爸爸媽媽學佢地坩
:-(
這個故事笑中有淚..........大陸在笑....香港在落淚.........(我係香港人,所以 :-( :-( :-( )

大宅

bb1 寫道:
[quote]
新加入國民 寫道:
我地下一代重慘呀
仔:媽媽我覺得你同爸爸好無用呀
媽:吓!點解呀?
仔:我同學仔辛兒文既爸爸媽媽黎左
香港唔夠一年就有公屋住唔使做又有錢
又可以全日陪佢同去飲茶買玩具,讀書又唔使錢。佢話
政府好好人全部佢比架!
你兩個無鬼用架成日都話返工由朝到黑唔見人
想你陪我又話要o.t 交幾仟蚊屋租都
唔買件玩具比我,我憎死你地 我要爸爸媽媽學佢地坩
:-(
這個故事笑中有淚..........大陸在笑....香港在落淚.........(我係香港人,所以 :-( :-( :-( )[/quote]

唉!!!!

複式洋房

$1930 在大陸大學畢業做埋經理都搵唔到, 真係好過去搶.

[img align=left]http://clubimgfile.paran.com/rainbowkh/pds/2006/0127/1138292195_13.gif[/img]

公爵府

2019勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

今時唔同住日啦,做大陸人好過香港人,不過現家香港都係屬於大陸,佢地咪覺得應份咖啦

珍珠宮

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

deandut 寫道:
香港係國際金融中心,所以黎香港提款係要方便大家隨便拿。
97前越南難民問題,第一收容港,聯合國就走數。
亞洲金融風暴,比人拿夠至出手。
而加醫管局走數,綜援任拿。妖!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題