論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

子爵府

印尼咩帶

會唔會比印印用印尼咩帶咩BB呀??(即1塊布個種咩帶呢)

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章

Re: 印尼咩帶

個人覺得唔夠安全,所以我會俾香港咩帶佢用,安全又方便~

大宅

BB3個月時印印有問過可唔可以用, 我同佢講BB細唔用得, 依嫁BB5個半月都無用過.因為去街用車仔 or 我自己抱

複式洋房

我有俾我印印用印尼咩帶,因為我覺得BB好似好舒服咁!而到現在我囡囡十個月大都無事發生,連我自己都學左用,其實唔駛咁驚!因為個結係

別墅

其實大陸的鄉下人都用布帶.
:wave: :pint:

民房

我都覺得無問題,其實好過我地個D添,我個女細個時用(咩係前面,後面交叉,左右兩邊各一個扣),我都唔知,個女個格X底傷灑,同個扣好易夾到佢。

複式洋房

[quote]
noelandy 寫道:
我有俾我印印用印尼咩帶,因為我覺得BB好似好舒服咁!
我個BB被印印咩住就不哭
愿全天下的人都幸福快乐http://photos.yahoo.com/yan.yan_1688澔b [20/8月出世3.6kg ]  [满月4.72kg]  [两个月5.94kg]    [三个月6.67kg]  [四个月7kg] :-D晞彤[29/12/07出世3.55KG][满月4.59KG][两个月5.55][四个月6.5]

伯爵府

2019新春慶豚圓 BK猜猜猜慶中秋

會比印印用印尼咩帶咩BB,冇問題

大宅

new born 用唔用得呀, 我見人地d工人用, 個bb都好似真係幾舒服
..

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 2016畫展勳章

coco04 寫道:
new born 用唔用得呀, 我見人地d工人用, 個bb都好似真係幾舒服

用得, 其實佢地d咩帶有學問架, 似子宮咁抱住佢, 佢會覺得好有安全感. 咩嗰個人既膊頭唔會好似hk咩帶咩到痛.

佢地d咩帶係佢地嫁裝之一, 我都叫印印幫我買咗條嚟咩個女, 到佢大送比佢咩返佢d仔女

民房

點解唔用得,人地(印尼人)佢地D bb都係今用啦!不用太擔心!!!

大宅

我都比印印孭我個nb bb, bb不知幾舒服呀, 佢不知幾有安全感, 好似隻袋鼠仔咁呀, 鍾意就凸個頭仔出黎望下野, 唔鍾意就縮返入去瞓覺, 瞓得仲舒服過係床仔添.

我個工人都帶左兩條黎, 一條短係for nb bb, 一條長係大d先用, 都好安全架, 因佢孭住bb都會用手抱住, 就算甩左都接得住, 佢孭bb我就唔洗工人攞其他野.

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

我個朋友7月生咗BB,請咗印姐幫手,初初印姐用印尼揹帶同BB去街,my friend叫佢用幾百蚊ge名貴揹帶,話安全D咁啦,點知BB一用就cry,跟住媽咪唯有叫印姐教佢用幣印尼揹帶至OK!依家佢屋企有成四條帶咁多!My friend都話印尼揹帶無得頂!大人、BB都好安全舒服!

男爵府

2019勳章

我都有比印印用呀, 我女飲奶要用印尼咩帶咩住佢, 佢會好C服同有安全感, 印印又可以咩住佢黎沖奶整呢整路無問題, 仲可以咩住黎掃風, 我都見過有印印咩個4,5歲既小朋友呀.. 寵壞哂...btw, 我自已都有叫我印印教我用, 自已用過, 就知好安全.

洋房

佢地D印印用印尼咩帶拍BB訓覺時好似有D步法. 個個都一樣. 好得意. 不過佢地有D會不知不覺愈搖愈誇.好似海盜船咁.
所以BB初出生時要成日提醒佢地細細力便可以.
佢地話係印尼個個都係咁大力,無問題架!?!
我個B而家一歲幾都好LIKE條咩帶架!

複式洋房

初初我都覺得印尼咩帶好唔穩陣, 但係我朋友借左條咩帶比我印印用, 用左兩次, 我見亞B都好鐘意. (平時佢瞓覺係要用奶咀架, 點知印印用印尼咩帶咩佢, 佢唔世奶咀都即刻瞓左,) 於是我自己都去印尼舖頭買左條比佢.

男爵府

我個 b 3 個多月...印印睇到我用條babysling...問我可唔可以用佢條印尼咩帶..我就一口應承...個 女都唔知比佢咩得幾..舒服..

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

初初我都覺得唔穩陣, 但自從請左印尼工人見佢用過之後就好放心.

而家我個囝成日自己攞起條印尼揹帶叫姐姐揹佢, 條揹帶有幾正都唔駛多講啦 ~~~

大宅

係邊樹買?
[url=Lilypie Expecting a baby Ticker]Lilypie.com[/url]

大宅

賣印尼野到有

首頁

尾頁

跳至