跳至

首頁

尾頁

男爵府

仲有無厭奶b?

我阿仔仲厭緊奶, 好煩 :cry: :cry: 見佢唔肯食奶, 好心痛, 琴日佢可以3安奶頂到6個半鍾, 有無人知幾時先完ga?

另想問下煲開奶茶駛唔駛加d煻, 因我試過d味痲痲地, 阿仔唔肯飲 :-x

子爵府

Re: 仲有無厭奶b?

ricebb,

hilda妹d 厭奶終於好番, 又可以繼續隊7安奶奶

d 姑娘話, 如果佢1個鐘內仍然唔飲,
唔好再質佢飲, bb 會更加唔鍾意飲
仲有話只會暫時性, 好快就無事回復番以前一樣架la
只要厭奶期既bb無特別唔舒服唔精神
如果好似平時一樣咁鍾意玩既話就無問題

[quote]
ricebb 寫道:
我阿仔仲厭緊奶, 好煩 :cry: :cry: 見佢唔肯食奶, 好心痛, 琴日佢可以3安奶頂到6個半鍾, 有無人知幾時先完ga?

大宅

唉, 我個 b 而家都唔知做乜,
以前食 6 安, 而家一時就 2 - 3 安,
有時就 1 安.. 好 d 個陣都有 4 安既.

不過佢可能好快就嘈要食奶,
只係食得唔多,
所以好浪費 ar 最近,
開 5 安俾佢次次都食唔晒.
有時開得少又驚佢唔夠食,
都唔知點好

大宅

我亞囡已經厭奶成個月有多,情況冇改善過!每餐一路叫一路飲,好似飲緊毒藥!激c

子爵府

CCmimi,

hilda妹厭奶個排咪就係咁囉
唔知仲以為虐待佢tim

男爵府

rubytse,

hilda妹係點好番ga? 忽然有一日自己好番?
佢厭左幾耐呀?

男爵府

ricebb,
厭奶bb係咁㗎,可以好耐唔飲都得,但比佢食又唔食得多,你試吓如果佢食得耐就唔好再等佢食,寧願忍心d倒咗,等佢下一餐再食,久而久之就會開始食番多㗎la,但會好肉痛law~

大宅

Anson 又正常返la...

男爵府

stellawf,

我阿仔本來每次5安, 每5個鐘1餐, 咁佢依家食得3安, 駛唔駛提早比佢食呢, 定照舊等5個鐘?

男爵府

Luky624,

Anson好乖呀
係咪突然變番正常? 有無乜signal?

大宅

ricebb,
係呀......唉....D BB久不久就玩野la.....
樂樂又玩野呀??
ricebb 寫道:
Luky624,

Anson好乖呀
係咪突然變番正常? 有無乜signal?

男爵府

Luky624,

係呀~ :-( :-( :-(
我睇番本簿, 佢已厭左成個多月奶, 幾時先變番正常呀!!!

複式洋房

我阿B, 都有厭奶嘅情况......

大宅

ricebb,
婷婷之前都有厭奶,好次維持左2,3個星期到,個陣我無特別理wor,見佢都精靈,咪油得佢lor,有時食2-3安jar,我諗如果bb肚餓會自動索食,就算迫佢,佢唔食就唔食.之後就又自己正常番,所以唔洗擔心,留意吓如果無輕磅又精靈便ok啦.

大宅

ricebb,
總之BB 一日飲到15-20安就OK la....仲要訓得,就唔洗worry la....
我帶Anson see 左Dr la....Dr 話頭仔正常,,比佢訓返多D右面就OK...no promble.厭奶??Dr話好多BB都會...Don;t worry,,be happy

男爵府

deborahk,

我阿仔已成個月無重過, 餐餐就好似我餵佢食毒藥咁, 不停扭, 嗰樣想食, 但又唔食, 真係無晒符 我好想知要等多幾耐先變番正常 :cry: :cry:

男爵府

Luky624,

Anson個頭仔無事就好啦, 依家係咪安心d呢
有時樂樂係到唔食, 真係人都癲ga, 我今日先倒左3安人奶
:-( :-(

別墅

My BB also hate to drink a milk,so I only give a mother milk to her when she hungry!!She having a milk four time only everyday!!But she alway so happy!!It is enough nutrition to her??
8月12曰出世 2.705kg,9月12日 4.44kg,11月13月6.48kg,12月13日 7.05kg. 2月13日 8.0kg.我係全人奶BB  

男爵府

ricebb,
果陣yuki厭奶, 我無特別迫佢, 佢而家都耐唔耐有一餐半餐食得好少, 通常佢唔食, 試多兩次都唔得, 就會同佢玩一陣, 隔半個鐘左右再試下囉, 有時都work, 仲有, 有時我會抱入房餵, 有時我會放佢係car seat度餵囉, 總之轉下環境, 都會work, 你可以試下~

男爵府

yon,

thank you! 其實你講既方法都試過, 但呢排有時唔得, 阿仔成日用條脷玩個奶嘴, 一d食意都無

首頁

尾頁

跳至