跳至

首頁

尾頁

別墅

3月初生bb應著什麼衫?

著"蛤毑"衣or 和尚袍? 和尚袍係咪一件短, 一件長?

大宅

Re: 3月初生bb應著什麼衫?

我鐘意著蛤毑衣,因為鐘意佢包埋腳,裏面著側"伯"鈕底衫!!
我唔鐘意和尚袍,d帶成日好易鬆,又要買小襪!!
反而我諗緊3月咩天氣多d,買棉,定絲絨好

大宅

畀面勳章 陪月勳章

我會買和尚袍, 長d包埋腳。外加包被。

聽人講"伯"鈕的衫會"整"親bb。大個d先比佢著啦!

伯爵府

好媽媽勳章

我會去馬莎買長袖BODY, 連埋套腳個種喎, 質地又好又舒服

全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

別墅

咁裏面著和尚袍,外加蛤毑衣,然後加包被都應該夠暖.
你地會買幾厚的包被,因為天氣唔穩定,都唔知駛唔駛預兩個季節的衣物

公爵府

我會買和尚袍 + 蛤蜊衣.... 買棉質的.

短裝 + 長冚到腳你的

男爵府

醒目開學勳章

我會幫bb入面著和尚body,外面著蛤蜊衣(包埋腳仔),再響外面包被仔

順帶一提,初生bb最好都係著全棉和尚綁繩內衣比較好,"啪"鈕係方便,但初生bb皮膚幼嫩,會整到佢唔舒服就唔好啦

男爵府

一件棉既和尚袍做底衫..3月份重係有小小凍﹐所以我會加一年半羊毛既和尚袍款既衫﹐再加夾乸衣(包腳或不包都可以) 最後再加件袍仔lor..如果用薄袍仔就再加包被..就夠哂暖﹐

衫生至3個月最好係用綁繩既和尚袍lor..雖然啪鈕係方便..但最好等bb過3個月先好著lor ...
大少奶

別墅

你地會用薄包被or半厚包被?

首頁

尾頁

跳至