跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章

有無0603 BB返緊 KINDER U

我BB返o左三個星期學普通話都幾好.
唔知有無bk0603的同學仔呢?
大家相認一o下啦!

複式洋房

Re: 有無0603 BB返緊 KINDER U

我個女星期六10:00-11:00返IM Course呀. 你返幾點呀? 普通話堂玩咩

大宅

[quote]
bayobb 寫道:
我個女星期六10:00-11:00返IM Course呀. 你返幾點呀? 普通話堂玩咩

複式洋房

cleverbb,

我係返Miss Kitty

大宅

2024年龍年勳章

Dear bayobb

包包原本返星期三10:00a.m.至11:00a.m. 星期六返3:00p.m.至4:00p.m.
但由18/12開始就會返星期一11:00a.m.至12:00n.n. (02/12/2006那天決定的)
因為之前上的是分開兩個不同的堂(即兩個course是無關連的)而新的是一星期上兩堂的班所以安排了轉班!
而普通話堂都是IM Course來的什麼都學如:動物, 身體, 傢具, 國定元首等等......都是用唱歌, 字卡, 圖畫來學的.
P.S.老師是盧老師
你囡囡是學那種語言的IM Course?及上堂玩D詳?
[quote]
bayobb 寫道:

大宅

2024年龍年勳章

cleverbb

普通話都是IM class都是一小時一個Course. [quote]
cleverbb 寫道:
[quote]
bayobb 寫道:

複式洋房

Dear MING346317,

包包就好啦,可以一星期返2日,相信d進度會好好多.我剩係星期六可以湊到佢去咋.我返果班係英文,呢2個月就聽西班牙文的歌&故事,再之前就聽過日文.我都想同佢返普通話呀,但係咪全堂都用普通話架?我驚我唔識聽呀. 返到屋企又唔識同佢覆習.咦,咁有無教材可以買返屋企同佢玩架?中華字經?Thank you!

[quote]
MING346317 寫道:
Dear bayobb

包包原本返星期三10:00a.m.至11:00a.m. 星期六返3:00p.m.至4:00p.m.
但由18/12開始就會返星期一11:00a.m.至12:00n.n. (02/12/2006那天決定的)
因為之前上的是分開兩個不同的堂(即兩個course是無關連的)而新的是一星期上兩堂的班所以安排了轉班!
而普通話堂都是IM Course來的什麼都學如:動物, 身體, 傢具, 國定元首等等......都是用唱歌, 字卡, 圖畫來學的.
P.S.老師是盧老師
[quote]
bayobb 寫道:

大宅

[quote]
bayobb 寫道:
cleverbb,

我係返Miss Kitty

大宅

2024年龍年勳章

Dear bayobb

我都是星期六才可同包包返. 平日都是工人同佢返.
所以現在都留名如星期六上午有位就再改.
而上堂是全堂都用普通話架. 不過老師講得都好清楚. 應該都明白的.
有教材可以買返屋企同佢玩架是CD來的都是上堂唱的歌.
O甘咪可以在家中一起學啦.
[quote]
bayobb 寫道:
Dear MING346317,

包包就好啦,可以一星期返2日,相信d進度會好好多.我剩係星期六可以湊到佢去咋.我返果班係英文,呢2個月就聽西班牙文的歌&故事,再之前就聽過日文.我都想同佢返普通話呀,但係咪全堂都用普通話架?我驚我唔識聽呀. 返到屋企又唔識同佢覆習.咦,咁有無教材可以買返屋企同佢玩架?中華字經?Thank you!

[quote]
MING346317 寫道:
Dear bayobb

P.S.老師是盧老師
[quote]
bayobb 寫道:

大宅

2024年龍年勳章

好野學校打比我包包可再轉堂可以反星期三同星期六啦!
由20/12開始就會返星期三同星期六11:00a.m.至12:00n.n.
但由於公司好忙我星期六要返工現站由爸爸同包包上堂. :-(
不過由一月開始我應該可以星期六同包包上好野

複式洋房

MING346317,

恭喜!恭喜!等我認住包包個樣,睇

大宅

介唔介意講呀係for幾多歲的bb上架, 係邊到上, 有無資料可以PM我??

大宅

2024年龍年勳章

cleverbb

好呀. 我都要努力認住你個B等放學時相認. (註:我認人是白痴來的認不出不要笑我 )
hehe [quote]
bayobb 寫道:
MING346317,

恭喜!恭喜!等我認住包包個樣,睇

大宅

2024年龍年勳章

於銅鑼灣上堂. 好似好細都有得上.
因有一堂個同學仔得5個月大的.
詳見下面KINDER U 網站
[size=medium] ~~KINDER U 網站~~
[quote]
micbaby 寫道:
介唔介意講呀係for幾多歲的bb上架, 係邊到上, 有無資料可以PM我??

別墅

So...Do U feel good for the baby going these classes?Is it work?How about the cost?

Please give me some information as I want to know more!

大宅

2024年龍年勳章

都幾好! 因bb上堂後現聰國歌會拍手, 未上堂前不願爬而現在就鍾意爬來爬去......
佢有試堂的HK$200.00試堂. (如試完堂OK報名的話可FREE返一堂)
但如要試堂家長是要先聽講座(講座免費的你聽完唔鍾意可不book試堂o甘o米唔洗錢啦). 你可打電話去BOOK.
每星期返一堂HK$950.00/月
每星期返二堂HK$1,6XX.XX/月
大約係O甘啦唔係太記得啦
fanfanlau 寫道:
So...Do U feel good for the baby going these classes?Is it work?How about the cost?

Please give me some information as I want to know more!
:

大宅

As their rooms are always fully occupied on Saturday, it's quite hard to open new class. That staff told me that they'll have 1 time slot on Saturday 12:00 p.m. in coming January, so that we can 自組普通話 playgroup.
Anyone got interest on it, please PM me.

大宅

認識瑞士牛牛第一回

cleverbb

Please check PM.

大宅

terrylyy 寫道:
cleverbb

Please check PM.

I haven't rec'd your PM bor!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

cleverbb

Please check the re-send PM.

首頁

尾頁

跳至