自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

亞仔星期一去旅行整乜比佢帶去食好(低班)

子爵府

Re: 亞仔星期一去旅行整乜比佢帶去食好(低班)

腸仔、獅子狗、薯片!
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你冇份去架??只有老師帶??

如果係,我會帶無骨雞翼,腸仔或火腿丸或獅子狗~~再加三文治~~加一枝水同埋一包果汁~~
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

火腿芝士三文冶(可以整不同形狀)e.g: 星形,鴨仔....

豬仔媽

大宅

通常都會去點心檔買一籠雞包仔給小朋友做午餐...方便快捷又好味道...細細個一啖幾口...正

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

整壽司丫~蟹柳...吞那魚....飽肚又食得乾手淨腳~
再加d芝士腸, 放d提子, 同半隻烚雞蛋...
比多包蘋果汁同帶水就夠晒啦~又有營養仲有生果食添

大宅

壽司和餅乾.

大宅

一份火腿芝士三文治、1-2隻無骨雞翼、一個細蘋果、一小塊朱古力、一支水

珍珠宮

畀面勳章

(1) 巨人牌罐頭粟米 (甜口), 好好食, 一匙匙就咁食好正.
(2) 豉油雞膇 (容易過食chicken wings).
(3) 罐頭吞拿魚沙律+方包.
(4) 餅乾
(5) 盒裝飲品

** 如果想食熱野. 我當年個仔仲係N1時, 我試過用個細真空煲(2L)整左d 茄汁蘑菇肉醬意粉, 成個煲帶去, 熱辣辣, 其他家長不個幾羨慕我

子爵府

無骨"鹵水雞翼", 牛油粟米粒(我都話巨人牌正), 火腿芝士三文冶, 小小零食, 盒裝飲品~

大宅

Teresa 寫道:
** 如果想食熱野. 我當年個仔仲係N1時, 我試過用個細真空煲(2L)整左d 茄汁蘑菇肉醬意粉, 成個煲帶去, 熱辣辣, 其他家長不個幾羨慕我

低班通常都唔比家長去,只有學生自己一個人去的,如果要個小朋友帶得太多食物,個小朋友根本吃不到的,而且太多東西小朋友會拎得好辛苦,我在想,要他一個人帶個煲去旅行,都幾攞佢命

珍珠宮

畀面勳章

下?? 唔係親子旅行?? 咁冇辦法啦. 我仲以為可以同仔仔一齊去tim....

大宅

畀面勳章

我想問下整雞翼,食果陣會唔會"鯨"晒油?因為我個女都就快去旅行,佢已經小三請問可以整咩?thx

大宅

Teresa 寫道:
下?? 唔係親子旅行?? 咁冇辦法啦. 我仲以為可以同仔仔一齊去tim....

我不知呀樓主都冇講,我細女低班時就只可小朋友自己去,每間學校都不同,不知道了

民房

你可以試下鹽水雞翼,凍食都唔會有油,又好味。再加埋腸仔同粟米,小朋友就好鍾意架
tingwong 寫道:
我想問下整雞翼,食果陣會唔會"鯨"晒油?因為我個女都就快去旅行,佢已經小三請問可以整咩?thx

男爵府

燒賣、腸仔、三明治等等

大宅

sandwich, biscuit, 維他奶

大宅

畀面勳章

請問鹽水雞翼點整呀?thx
bb-lovingu 寫道:
你可以試下鹽水雞翼,凍食都唔會有油,又好味。再加埋腸仔同粟米,小朋友就好鍾意架[quote]
tingwong 寫道:
[/quote]

首頁

尾頁

跳至