母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

民房

如何戒掉按撫奶咀?

我個女二歲半了,但晚晚都還食緊按撫奶咀,點先戒得甩它?我個女當它是命根,冇就哭,你們個b容唔容易戒甩?請指教.

珍珠宮

Re: 如何戒掉按撫奶咀?

哈哈,2 星期前我都仲有呢個煩惱,阿囡當奶咀係訓覺o既必需品,無左就訓唔著,唔比就喊
但係用左幾日就介左啦,臨訓我同佢講奶咀係 miss 度,第2日問 miss 啦,依家訓覺先,如事者,佢問左幾日就無再問喇,咁就介左喇
我囡 2歲 3個月大
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

webjen 寫道:
哈哈,2 星期前我都仲有呢個煩惱,阿囡當奶咀係訓覺o既必需品,無左就訓唔著,唔比就喊
但係用左幾日就介左啦,臨訓我同佢講奶咀係 miss 度,第2日問 miss 啦,依家訓覺先,如事者,佢問左幾日就無再問喇,咁就介左喇
我囡 2歲 3個月大

我都想同琛彥介呀, 等我都試下先, 不過佢未番學喎, 要講奶咀係"邊"度好呢??

:mrgreen:

珍珠宮

其實我都奇怪...點解個囡無左奶咀都平靜,無扭無喊,可能我出 <MISS> 點都有 d 權威
或者話奶咀唔見左/爛左/係婆婆度/嫲嫲度

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊