自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

今日去左迪士尼...d大陸人真係好得人驚

唉......打尖呢d野佢地真係家常便飯..話佢都無用.

除左對鞋..訓響張長椅到,真係怕左佢地.

睇煙花,巡遊. 人地已經封左路 有d 地方唔可以行, 佢照行, 人地d staff 好有禮貌同佢講.佢都要坐, 有d位講明係reserve 俾d disabled 人士, 同佢地講幾次一樣唔起身

我真係好怕佢地

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 今日去左迪士尼...d大陸人真係好得人驚

所以呢....................我想去但唔敢去
順順利利 大吉大利       

別墅

去廸士尼唔算恐佈,我先前暑假自由行歐洲先恐佈,我多次在景點被貌似農伯,農婦的國內人仕插隊打尖爭影相,的外國人睇到擰晒頭,我唯有講我係香港人.
自己唔爭氣,攞架嚟掉,影衰晒的黃面孔亞洲人.
現在我彷似在等待,等,等那一天來;莫道你心痛不可耐,我心更哀。若問我想找的所在,找,找我的將來。為著我心中的希望,生命已擲門外。看著這如病染的祖國,誰亦要奮起叫嚷!放下眼前原屬我的一切,五月的陽光在照耀. 8964

禁止訪問

子爵府

真係完全同佢地溝通唔到..想避開佢地, 佢地又無所不在

子爵府

牛年勳章

唔好話去旅行啦,就算係返學又咪係一樣.
係學校連老師,校長都怕咗佢地.

侯爵府

好媽媽勳章

我上星期五去左disney 個日唔知點解我甘好彩 冇乜撞到大陸人 so個日阿女生日去disney 玩得好開心 1d都冇掃興 but唔好講去disney 就算係街到見到佢地d惡行 都想閃啦 同佢地講道理係完全晒gas 架

大宅

真係冇家教,d細路都知咩叫規矩!

大宅

好媽媽勳章

我暑假去都係一樣.
坐火車係唔可以企,但係D大陸人係都要企响到,
攪到D工作人員係禁叫佢地出番黎,攪左好耐.
不過好好笑,我地自己香港人好團結喎,坐疏D等佢地
無得坐
快樂可人兒
:-DResults:

複式洋房

希望佢地下一代可以改變吓啦

禁止訪問

民房

要去都唔好去香港

禁止訪問

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

侯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

就係因為d大陸炳, 我先唔敢去廸士尼咋...

別墅

我都在Disneyland遇到很多無禮貌的國內人,但個人認為大陸人都唔係100%係衰人,有一次我"咩"住個仔搭地鐵,全車人當我透明,無讓坐給我,唯獨一對國內父子(當時他們拿著行李喼,兩父子打扮很土氣的,而兒子坐在父親大腿上)讓坐給我,我當時都嚇了一跳。Ah....不過自此以後再沒遇過有教養的大陸人了。

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

今日去海洋公園咪一樣
我同囡囡去洗手間,一推門,囡囡就沖左入去,我推住架BB車,又要推住對門,又要死跟住囡囡....就係我同對門 & BB車糾纏其間,一個大陸婆由門口沖出黎,一手推開我仲要踩多我一腳
唔幫我推門都算啦!仲要推開我同踩我
我咪即刻火都黎鬧佢“無禮貌、無家教” 差D連粗口都出埋呀
My Two Princess

大宅

好媽媽勳章

[quote]
LingLing40 寫道:
要去都唔好去香港
快樂可人兒
:-DResults:

子爵府