嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 日本森永奶粉一問

我一向都幫襯東瀛遊買日本奶粉, 我覺得幾OK, 啲貨幾新鮮架, 依家1000蚊可以免費送貨, 之前要買1500蚊先免費送貨架, 前日我老公先去買完, 又係買2000蚊VOCHER即場用

男爵府

你BB幾大呀, 如果好細個, 嘔奶係因為佢胃仲細, 你掃風掃好啲會改善架, 試下飲奶之前掃下風先餵佢飲奶, 睇下會唔會改善

[quote]
cxcow 寫道:
請問時常嘔奶(差不多餐餐都嘔 )關唔關 奶粉事?我食緊A+但成日嘔奶 (同奶好黏,唔知係唔係啖,便便み日得み次,及希希的。所以想試

洋房

我bb現在2個月, bb一出世開始食森永, d便便是黃色, 但是這幾天只有一次大便, 而且便便是黃+綠色, 大便比以前臭.

請問是否正常?

複式洋房

豬仔肥媽咪 寫道:
百佳 - Superstore 都有得買
不過要 $ 239.00/罐

各位媽咪:

請教一下,我係網上(東西貿易)見到森永大b奶粉買HK$147-/一箱8罐,唔知買唔買得過呢?因為同其他地方既價錢差好遠喎.TKS!

別墅

請問大家有沒有re-on聯絡方法或地址?
可pm 我.

洋房

Re-On:
http://www.re-on.com.hk/

East Trading West
http://www.etwhk.com/

B&M:
http://www.hkbabyfood.com/Commerce/default.aspx

Egl Mart:
http://www.egljmart.com/

別墅

畀面勳章

我個BB依家得23日人仔,係食森永細仔奶粉,但係佢好快肚餓,差唔多食完個半至兩個鐘就肚餓,有時食完1個鐘都肚餓,但係佢一次可以食100至120ml架。
係咪隻幼粉會特別肚餓d呢??
thanks∼∼

大宅

w_m_w2006 寫道:
我個BB依家得23日人仔,係食森永細仔奶粉,但係佢好快肚餓,差唔多食完個半至兩個鐘就肚餓,有時食完1個鐘都肚餓,但係佢一次可以食100至120ml架。
係咪隻幼粉會特別肚餓d呢??
thanks∼∼

我都覺得森永奶係冇咁襟飽,我個仔未食呢隻前食醫院果隻奶粉(惠氏,我唔記得叫乜名)成4個半鐘先喊要食奶,轉左森永,唔洗3個鐘就醒要食第2餐

民房

我BB三個月大,剛開始食森永(食左半罐),便便都是
[url=url=http://www.youngnutrition.net][/url][/url]]kyle[/url]

大宅

如果poo poo 綠色 - 鐵質太豐富
BB吸收唔到, 就會自然排番出來
沒有太大問題

民房

是否森永鐵質成分太多,吸收唔到會唔會唔好呢?
[url=url=http://www.youngnutrition.net][/url][/url]]kyle[/url]

別墅

我個仔都系食A+架,佢又系成日都食凈1-2oz,開頭我仲以為佢天生敗家,聽你講完後原來可能同奶粉有關.我個依家5個月喇,都系食得果5oz咋(3個月果時都食緊5oz喇),搞到我鬼咁憂心 :cry: 所以一直都好想同佢轉奶粉,但有屋企人又話食開唔好亂轉,其實我個仔食A+都無話便秘同好過敏之类嘅野,只系成日食唔晒有時又會一餐奶分兩次食,所以好想問下你地食開森永嘅媽咪,我應唔應該試下轉森永呢?
仰望為我們信心創始成終的耶穌。他因那擺在前面的喜樂,就輕看羞辱,忍受了十字架的苦難,便坐在神寶座的右邊。

別墅

我個仔都系食A+架,佢又系成日都食凈1-2oz,開頭我仲以為佢天生敗家,聽你講完後原來可能同奶粉有關.我個依家5個月喇,都系食得果5oz咋(3個月果時都食緊5oz喇),搞到我鬼咁憂心 :cry: 所以一直都好想同佢轉奶粉,但有屋企人又話食開唔好亂轉,其實我個仔食A+都無話便秘同好過敏之类嘅野,只系成日食唔晒有時又會一餐奶分兩次食,所以好想問下你地食開森永嘅媽咪,我應唔應該試下轉森永呢?
仰望為我們信心創始成終的耶穌。他因那擺在前面的喜樂,就輕看羞辱,忍受了十字架的苦難,便坐在神寶座的右邊。

民房

森永卓悅都有賣喎 !! 仲好平添 !! HK$1,090/箱

別墅

HK$1090 is for 大仔 only, 細仔 charge at HK$1370 呀...but its not cheap than birth.hk woh!!! birth only charge at HKD1041 for 大仔 & HKD1320 for 細仔 (group order)...its really cheap, I just order 8 cans last week

別墅

呢度訂仲平啊 :mrgreen:
www.baby-station.com

別墅

我想問係咪birth 嗰啲集體order唔送貨, 要自己上去攞架??

侯爵府

唔係嫁...佢有一隻 "group order" 貴少少, 但係有送貨嫁...
你再仔細睇下就分得出嫁喇...

Venus2910 寫道:
我想問係咪birth 嗰啲集體order唔送貨, 要自己上去攞架??

別墅

係~~, 等我睇清楚啲先....唔該晒! :lol:

民房

我禮拜6同個朋友落咗BB-Boom喺火炭嘅陳列室每人買咗箱森大仔. 一箱就$1083. 舖入面個男仔就好好, 俾我哋九拆買多8罐. 即係$1008. 又幫我哋搬埋上車. 所以我哋嗰日都買得幾開心
:-P

首頁

尾頁

跳至