跳至

首頁

尾頁

別墅

再次對屯門醫院感到失望

亞仔擒日開始發燒,夜晚仲發到105度,今日成日都無退過燒,102-104上落,真係好唔想去屯門醫院睇急証,因為次次去完既結果都係一樣=唔去好過去, 今晚真係忍唔住, 因為實在太擔心,此終係成日無退過燒,去到見醫生,我同佢講晒亞仔既情況,話佢持續發高燒無退過,點知佢答我:呢d野我地醫生控制唔到ka wo,因為呢d係佢身體免疫,我再問:佢成日都無退燒wo,咁佢算唔算燒得高,佢話:算,但係呢d野我地係控制唔到,無辦法,佢發燒既度數高同低我地都控制唔到,好睇佢個人返應,你唔知咩,你知唔知先,我真係好嬲答:我知就唔駛來睇你啦.我再問:咁佢持續幾多日發燒唔退先係叫炎重,佢笑,o個種笑係笑我無知,然後答:佢係會發燒發幾日ka wo. 簡直不知所謂,咁既態度咁既醫得,一d都唔配做醫生.

子爵府

Re: 再次對屯門醫院感到失望

咁即係咩事先得架~?? ?-( ?-(

子爵府

上次我囡嘔,,嘔左好多次,,我同佢去屯門睇急症,,甘0岩我睇果個醫生好好ga喎,,仲慢慢同我解釋,,仲話如果食完d藥再嘔要再返黎,,,我諗係一個個醫生0既問題姐

大宅

見妳

伯爵府

好媽媽勳章

完全同意:
屯門醫院簡直係一間超級不知所謂

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

屯門醫院真係是一間不知所謂既醫院,衰到不得了!!

別墅

即係個醫生連講多句都驚晒口水,一味話無辦法,佢控製唔到,大佬亞,我個仔持續2日高燒無退過,比返d有建設性既說話來聽下得唔得ka,你就算真係控製唔到都慢慢解釋下比我聽啦,睇唔夠2分鐘就睇完個証,咁你都仲未明我火d咩?????
~惠惠~ 寫道:

公爵府

畀面勳章

我諗惠惠係想知你仔仔係咩事發燒
COCO0624 寫道:
即係個醫生連講多句都驚晒口水,一味話無辦法,佢控製唔到,大佬亞,我個仔持續2日高燒無退過,比返d有建設性既說話來聽下得唔得ka,你就算真係控製唔到都慢慢解釋下比我聽啦,睇唔夠2分鐘就睇完個証,咁你都仲未明我火d咩?????
[quote]
~惠惠~ 寫道:
[/quote]

別墅

喉嚨發炎 :-(

大宅

我仔仔係屯門睇過一次之後我怕怕,唔敢試第二次

男爵府

唉....唔好講話醫小朋友.....佢地連醫大人病都係咁不知所謂架! 以下是我老公的經歷:

我老公在今年9月頭開始keep住盲腸個位痛, 痛左成個月, 期間已經入左3次急症, 但次次都無比我老公入院, 淨係比d止痛藥同打d止痛針就打發佢走, 仲話佢maybe生膽石, 要排期照超聲波.......後來直到有一晚半夜, 佢痛到頂唔順, 喊哂口叫我幫佢call白車, 我諗左一陣, 都係費事call白車 (因為我果區call白車就一定又係入屯門醫院), 於是拿拿聲同老公搭的士去上水北區醫院....

嘩...北區同屯門真係差好遠....北區d醫生見到我老公痛到典黎典去, 於是好快就有醫生直情行去佢訓果張病床度同佢診症, 仲二話不說安排佢入院, 到第二朝10點左右, 即刻同佢去做內窺鏡, 逐個器官睇, 睇下究竟咩事.....最後係盲腸炎, 而且因為遲發現, 條盲腸穿左, 引發埋腹膜炎, 個醫生仲話, 如果再遲多幾日, 真係會死人架 :evil: :evil: 不過北區個醫生話我老公比較特別, 正常盲腸炎係會發燒的, 但我老公無, 所以可能誤導左屯門d醫生斷唔到症, 但唔明點解屯門d醫生唔安排佢做內窺鏡check真d :evil: :evil:

別墅

查實大家知唔知元朗屯門區,除左呢間咁既九流屯門醫院仲有邊幾間比較近d,私家都得ka,聽講荃灣好似有間,唔知叫咩名呢 ?-( ?-(

別墅

荃灣有政府仁濟,私家有港安
COCO0624 寫道:
查實大家知唔知元朗屯門區,除左呢間咁既九流屯門醫院仲有邊幾間比較近d,私家都得ka,聽講荃灣好似有間,唔知叫咩名呢 ?-( ?-(

別墅

thanks~

首頁

尾頁

跳至