意見反饋
義工
[2006年] 男人生前生後

複式洋房

國民生產總值:313

男人生前生後

生前: 知道有BABY, 會關懷、體貼你, 期待BABY來臨。
生後: 不多理會, 自己做自己野, 成日問點解BABY"樓計"? 仲要同你講要有私人時間! 那麼我地女人的私人時間呢????
男人就是這樣嗎?

大宅

國民生產總值:2910

Re: 男人生前生後

生前 : 都幾關心我,好多時仲緊張過我
生後 : 好緊張我身體,做完剖腹手術後,佢好似想喊咁既樣,眼都紅哂…星期六日仲朝9晚9留o係醫院陪我。直至現在都無mud變過,有時會o找係房掛住上網,但我一叫佢佢就會出來…有次我傷口發炎,佢仲驚過我,同我講"你唔好返工,唔好咁辛苦,最多我洗少d "

我老公都算好好

大宅

國民生產總值:1774

生bb前: 好關心我, 仲朝朝整早餐俾我, 驚我無營養, 成日打電話黎問我點, 有無唔舒服, 好sweet
生bb後: 好關心阿仔, 變左朝朝我泵奶俾阿仔, 早餐要食自己.... 打電話黎都係問阿仔點, 好hurt.... (老公錫阿仔多過我)

大宅

國民生產總值:1293

Ritalpy
咁屋企多左個BB梗係忙d架喇!
生之前佢全副心機放晒響你身上, 可以全心全意照顧你嘛,
而家多左個B, 個B又唔似大人咁咁易控制, 所以可能對於返左工之後的爸爸來講係一件好煩, 好騷擾的事來架!
你唔好因為爸爸咁而唔開心啦, 都唔好亂諗野!
有需要抖抖氣時就叫佢幫手睇住半個鐘咁咯...
我都係咁架
不過有時又真係好攰, 因為我同我老公都要返工~
算啦, 個B大家都有份嘛~

複式洋房

國民生產總值:247

生bb前: 因經常孕吐所以都好緊張我, 要我食多啲, 樣樣都好就我, 從末試過, 都好開心
生bb後: 都好幫手, 我唔識同亞囡沖涼, 都係佢幫手, 但換"唔唔" 尿片, 有時都say no 都好緊張囡囡. 而家我以返工, 都有關心我工作辛唔辛苦.

複式洋房

國民生產總值:219

生前: 都幾關心同體貼
生後: 不多理會, 說話粗聲粗氣左,對住阿B就鬼咁溫柔. 連我去完婦產檢查都無問一句"點呀"! 算啦大多數男人在關心人方面都係差D,再加上有一個新生命降臨,大家尚係適應期,唔好太唔開心啦!遲D會好D架!

大宅

國民生產總值:2910

其實係我對老公無咁關心就真…自從生左bb,個心就只有bb成日忽視左老公 。 有時湊BB湊到好累,都唔多想講野,又或者有時BB喊,我老公o係身邊問呢問路,點解喊呀?做mud唔咁咁咁呀,佢又唔識但又意見多多 ,攪到我要安撫BB之餘仲要解答佢既問題,好鬼火,我試過鬧鬼佢。

但諗深一層,自已唔得咁做…BB大家都有份,老公都係關心佢之O麻…做mud 咁對個老公呢。

別墅

國民生產總值:595

生bb前: 關心我, 對我好好
生bb後: 大部份時間關心阿仔, 成日叫我泵奶俾阿仔,日日抱住小豬,話小豬得意似足佢,電話都係問阿b,基本句句都是小豬

複式洋房

國民生產總值:313

其實, 我叫佢做野, 佢都會做架, 就連你地話老公最怕點屎屎, 我叫佢處理, 佢都從不say no。亦有在返工時間致電給我問候我同baby。只不過, 佢放工後, 就對住computer, 佢好無耐性, 見baby cry就轉手或放baby落車仔, 又唔同baby溝通, 永遠只有同個仔講一句說話「仔呀~」... 無啦!

那是否我對老公的要求過高呢?

大宅

國民生產總值:2254

生bb前 : 早晚都會沖媽媽奶粉我飲, 未有工人時幫我做家務, 成日好緊張我自己四圍去, 成日鬧我行路唔小心, 晚晚幫我搽肚同背脊, 我腳腫就幫我按腳
生bb後 : 梗係關心bb多好多, 但係我病同唔開心時都會理下我既, 佢成日話我對bb粗手粗腳, 自己又咩都唔敢做, 掃過幾次風, 餵過幾次奶粉, 掃風又驚自己大力而且冇耐性, 掃5-10分鐘唔得就俾留番我, 咩都話自己唔識會整親bb, 到依家都未換過1條尿片, 星期六日我同bb沖涼, 佢都淨係會揸住條毛巾企係後面, 等我同bb沖完就包住佢, 不過佢放工返黎都肯抱bb同bb玩, 不過就話bb成日蝦佢
其實bb出左世, 大家都係會關心佢多d, 總好過佢大又唔理細又唔理呀! 因為我係全職媽媽, 又有工人幫手做家務, 而佢要返工搵錢都好辛苦, 佢肯放工同bb玩下, 都算係咁啦! 不過bb瞓覺個陣佢都係對住部電腦唔理我架!

別墅

國民生產總值:577

生前:我有唔舒服佢先會關心我多d,平時就成日掛住打機,所以我要成日辨"雲",博佢同情.
坐月:未試過咁關心我,以為轉死性,痛死都底.(但大部份時間都係打機)
坐完月:回復本性,亞女喊都唔理.有時叫佢餵奶佢又竟然同我計,話剛剛係佢餵,而家又係佢餵,其實都係一日兩次(有時完全唔餵),其余時間咪又係打機.
我知佢好錫我同bb,但就真係放晒o係個心道lor,一d實質行動都無. :tongue:

洋房

國民生產總值:183

生之前: 朝朝陪我返工, 做哂大部份家務. (以為佢會係一個好幫到手既 daddy.)
坐月: 好似無咩特別野係為我而做既
生之後: 換片沖涼咩都唔幫手! 明知我腰骨痛, 一樣無主動幫下我, 心都炭埋.

公爵府

國民生產總值:25198

dnbb2006 寫道:
生bb前: 好關心我, 仲朝朝整早餐俾我, 驚我無營養, 成日打電話黎問我點, 有無唔舒服, 好sweet
生bb後: 好關心阿仔, 變左朝朝我泵奶俾阿仔, 早餐要食自己.... 打電話黎都係問阿仔點, 好hurt.... (老公錫阿仔多過我)

我生完大仔時好似你咁,我開頭好sad架!
生bb前:每天kiss我先走
生bb後:成日kiss個仔而我就無份,
生完2年他無kiss過我,而家我就主動kiss他,其實都一樣o者!
到bb大d,大家已經習X多有個成員就會好好多,so 5好怪老公la

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.