跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無吃思敏兒1號媽媽,來分享下?

亞囝近兩個月,不是天天ng ng,你們是吾係一樣?
d便便比以前硬好多,近星期開始每天吃兩匙糊仔,有日仲喊添,見佢幾辛苦,搞到我想轉奶粉...

別墅

Re: 請問有無吃思敏兒1號媽媽,來分享下?

可能天氣乾燥d水份流失的犀利d,要多飲d水水,
之前亞囡食a+....d便便硬到 重疴到有血添
至從食了思敏兒就ok晒,雖然是隔日先開大,但
佢開大都無話喊晒口.. 而且家陣間中佢dBB
果容過佢ya情況更ok播
我見到有隻baby food係有果容及yogurt的我諗
食左會好通暢d我都會佢bb試下,有士多埤利+乳酪
及香蕉+乳酪,但個ranger for 6 months 或以上。

伯爵府

由出世到而家都係食1號,我又唔覺得有咩唔妥...會唔會係因為已經開始試食其他野,所以先覺得boo boo唔同平時呀?
飲多d水囉...容易dboo boo,唔使咁辛苦

大宅

我剛剛同bb轉

[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

伯爵府

[quote]
terecyy 寫道:
我剛剛同bb轉

公爵府

畀面勳章

我個女由出世到岩岩都食思敏兒架, 都日日有便便, 食得唔錯架! 不過岩岩同個女睇左醫生, 因為佢皮膚有敏感, 醫生叫我試下食低敏奶粉睇下會唔會好D, 所以岩岩先轉左食能恩1號咋...其實唔係因為咁...我都唔想幫佢轉, 因為人地都話雪印對腸道好D...但係都好彩, 佢而家食緊能恩都唔錯啦! 都係日日有便便, 但係雪印真係冇咁甜, 真係幾好! 能恩好明顯係甜好多呀, 但係都好彩冇野痰O個D囉!

伯爵府

callyclaire 寫道:
我個女由出世到岩岩都食思敏兒架, 都日日有便便, 食得唔錯架! 不過岩岩同個女睇左醫生, 因為佢皮膚有敏感, 醫生叫我試下食低敏奶粉睇下會唔會好D, 所以岩岩先轉左食能恩1號咋...其實唔係因為咁...我都唔想幫佢轉, 因為人地都話雪印對腸道好D...但係都好彩, 佢而家食緊能恩都唔錯啦! 都係日日有便便, 但係雪印真係冇咁甜, 真係幾好! 能恩好明顯係甜好多呀, 但係都好彩冇野痰O個D囉!

反而我聽人講雪印多痰喎...
但自從我俾個女飲多左水之後就少左

公爵府

畀面勳章

YEE..咁奇? 哈...但係我個女又冇喎~~
susanpang 寫道:
[quote]
callyclaire 寫道:

反而我聽人講雪印多痰喎...
但自從我俾個女飲多左水之後就少左[/quote]

別墅

bb餵

Joanne BB 係呢度

大宅

我個女喺醫院已經食雪印1號。
無論皮膚同便便都無問題喎,d同事仲話佢食呢隻奶粉皮膚好似咁白添(因為我同老公膚色都黑)!
不過佢食好少餐數,一日4至5餐,以前食到6安,而家4至5安,姑娘話可能佢想出牙仔。
最近呢兩日先俾佢試下食米糊,佢好鍾意食,食到兩餐,早晚各一餐。
今晚開始轉食雪印2號。
2號d奶粉質地較黃色及粗,1號d奶粉好雪白同幼細。

首頁

尾頁

跳至