產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我的煩惱

我預產期係下年3月本來諗住係政府生, 但係睇到越嚟越多大陸孕婦落嚟香港生, 驚係政府得唔到照顧, 所以想係C+生, 但係我睇嗰個醫生一來唔接順產, 二來佢係仁安掛單, (我覺得仁安都幾貴), 我想係法國生, 但而家先轉醫生同book位都已經太遲啦, 搞到有時半夜扎醒跟住就眼光光等天光. :-(

男爵府

Re: 我的煩惱

唔使咁驚~
我個時都係公院生
我自己覺得唔係想像中咁差
不過真係可能要睇你好唔好彩
你3月可能已經好多e院都full左
你快d bk左先喇
bk唔到c家都bk定政府先喇
日曦 - 2006/11/18 02:29am(2.65kg)
2nd - 2008/05/16
3rd - 2009/06/09
4th - 2012/01/07 14:14pm (3.57kg)
4次懷孕 但只有2個出世, 沒能力帶到世上的, 媽咪沒有忘記, 你永遠在我心裡,懷念你們

大宅

其實私家同公立一樣都有大陸人生仔,不過你依家公立同私家都登記咗先,到時都有得選擇啊嗎!

男爵府

但係我睇嗰個醫生一來唔接順產 -- 好少醫生會咁果喎!?

複式洋房

係呀 ! 佢好忙, 姑娘係我落booking果時已經講明唔接順產, 咁我因為一心諗住係正苦生所以咪覺得冇所謂照睇佢, 而家咪後悔. :-(

禁止訪問

複式洋房

我都係3月會係威記生, 雖然有好多唔好o既新聞. 希望香港政府會做o的野, 等香港人有番一o的o的信心喇......

複式洋房

而家最驚係C+加價令到d大陸屎孕婦迫晒去正苦生, 到時我哋就真係正苦啦.
我今日打俾老公喊住同佢講話真係好驚佢就話咁去C+啦貴都要架啦, 最緊要我同阿b平安開心, 跟住過咗半個鐘佢打俾我話已經請咗1個月假係屋企陪我坐月. 果一刻真係覺得冇嫁錯俾佢, 好感動 !

首頁

尾頁

跳至