跳至

首頁

尾頁

別墅

你地既小朋友多數自己行定坐BB車定係要抱呀?

我個女出街唔肯行,一定要抱,迫佢行就話自己驚,去到公園或商場就要自己行,不過唔俾拖,我個B成32磅,我一個人同佢出街抱到cc吓,你地既0409小朋友會唔會係咁架??

公爵府

Re: 你地既小朋友多數自己行定坐BB車定係要抱呀?

我地唔會抱佢架,因為佢已經34磅我已經無力抱佢喇,佢會自已行好少叫我地抱,除非瞓左覺呢,佢出街的時候通常1隻手拖住我另1隻手就揸住架心愛的車車,

大宅

唔知係唔係我個仔少見我同爸爸, 所以成日都要我地抱, 不過佢都有成26磅, 抱一陣都唔多頂得順, 要佢落地行, 不過佢好快又要我地抱佢

而家懶得帶車仔出街....

大宅

我哋由小菲菲出世到而家都唔用BB車,因為小菲菲唔算太重,出街小菲菲通常都會自己行,走得好快。不過,過馬路就肯拖拖。
小菲菲唔會扭抱,只會好攰時先要我、媽媽或傭人抱。
不過要抱都唔算太辛苦,所以我哋初初行山(半歲開始)都係抱住小菲菲行。而家佢兩歲,行山反而唔要我哋抱,鍾意自己行。
可能由細到大都唔用BB車,小菲菲嘅倚賴性唔高,行好耐先會攰。

別墅

雖然抱住仔仔會好攰。

但我會諗,佢大個啲之後,就唔肯比人抱嘞 :-( ,咁襯佢重肯比我抱,而我又抱得起時,咪抱多啲囉

別墅

我個仔由細到大都要人抱! :-(
現在返學都不肯行, 每天抱著行15分鐘才到學校, 佢都唔輕32磅.
推bb車又好難睇.........
所以12月開始給他搭校車

他現在常常都貼著人要人抱. :-(

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我個仔之前喜歡自己行,近排就鍾意抱,問佢點解要抱抱?
佢就有好多理由,如:
「因為Josh攰!」
「因為地下有樹葉!」
「因為地下有垃圾!」
「因為地下濕!」
「因為前面有Taxi!」
.... :lol:

珍珠宮

環保接龍勳章

cc好少要人抱, 除非佢好攰or瞓o左. 最鐘意自己行, 仲要唔俾人拖.

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

別墅

我都係咁諗!

小王子popo 寫道:
雖然抱住仔仔會好攰。

但我會諗,佢大個啲之後,就唔肯比人抱嘞 :-( ,咁襯佢重肯比我抱,而我又抱得起時,咪抱多啲囉

別墅

我大少早排出水豆,在家困了10日.當大少出冊之日,全程出街自己行(連過大馬路都係).我主動要求抱他才給你抱.至今日為止,都係自己行多.感覺大個仔咗.(重要多謝水豆 :lol:)

若返playgroup趕時間,我都係放大少在Hip Seat跑住走.爸爸就在行人不多,又不是上落樓/電梯時給他"騎膊馬".

複式洋房

平時落街實係樹熊咁攬到實,抱到手軟叫佢自己行一陣都唔濟,但去到商場,冒險樂園依d多野睇既地方,佢就一定四圍踪,想抱佢,捉住佢,或夾佢走都唔夠佢黎
除非佢眼瞓,唔係佢實唔肯坐bb車
[/url]

大宅

自從返咗re-nursery, 巳經無再用BB車.

首頁

尾頁

跳至