跳至

首頁

尾頁

別墅

Help ! Screaming at night !

My BB is 3 mths old. He used to sleep through the night until 5am every day. Recently, He starts to scream in the middle of the night as if he is having a bad dream. Do you know why ? How to fix it ? Is it because he played too much during daytime ?

Anyone can share their experience ? Thanks !

男爵府

Re: Help ! Screaming at night !

同我個女差唔多, 又係訓訓下發惡夢
我個女每晚飲完last 餐奶雖然訓著,
但每到11or12點左右就黎勁喊
都唔知咩事, 但抱住氹佢喊左成30分鐘
佢喊到攰就訓左la...
但我都唔知佢咩事, 可能依家大左睇野同玩野多左
bb開始有思想, 所以夜晚發夢都唔定

男爵府

Re: Help ! Screaming at night !

我都贊成ruby所講可能bb大左睇野同玩野多左,開始有思想, 所以夜晚發夢都唔定!
我媽話如果BB長期訓得唔安定,可以試下俾保嬰丹佢食呀!

大宅

保嬰丹真係得架. 我個仔食左一盒lu.
whitebunny 寫道:
我都贊成ruby所講可能bb大左睇野同玩野多左,開始有思想, 所以夜晚發夢都唔定!
我媽話如果BB長期訓得唔安定,可以試下俾保嬰丹佢食呀!

大宅

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 爸B勳章

咁我們d 8月b得3-4個月人仔食保嬰丹份量&次數係點? 我一話開保嬰丹比阿b我老公就多多聲氣叫唔好食咁密..所以我一星期比一次

大宅

我通常一星期比佢連續食3日,每次1/2樽. 未滿月已經比佢食. 反而現在無須要食. 不過個盒寫明1個月之後食1樽. 凡無跟呀.

首頁

尾頁

跳至