自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

好慘呀!成日俾人篤背。之前投訴我上網同whatxup。(現在我都只係偷偷地whatxup)
現在又比人在管理層面前,投訴我在同事位傾計傾成半個鐘。其實我好似傾左三四個字姐。我又無影響你。我又無大聲講大聲笑。我都係傾左兩三次。
難道返工要好似坐牢嗎?好唔開心

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咩工種

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

回覆:投訴再投訴。。。公司唔俾人傾計

係咪大公司?我以前公司放左工都唔俾圍埋傾計,理由係有其他同事仲做緊野,會騷擾佢哋

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

邊個投訴你?你同佢有牙齒印?點解佢又會知咁多野!

侯爵府

hashtag影視迷勳章

我覺得可以傾﹐不過唔好OVER 5 MINS (私事)
次數亦要一星期1-2次左右

時間就係金錢﹐老闆用錢請你係買你既時間同佢做野

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

子爵府

引用:好慘呀!成日俾人篤背。之前投訴我上網同wha

原帖由 FunWong 於 13-08-21 發表
好慘呀!成日俾人篤背。之前投訴我上網同whatxup。(現在我都只係偷偷地whatxup)
現在又比人在管理層面前,投 ...
有 d 公司係好唔鍾意員工咁喎,你轉工把啦! 好過長時間唔開心。

侯爵府

引用:咩工種

原帖由 carmen111 於 13-08-21 發表
咩工種
一般文職。寫字樓

侯爵府

其實都會阻到人

swanmonki    發表於 13-8-21 20:13

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

FunWong 發表於 13-8-21 18:36
其實我好似傾左三四個字姐...

見到呢句, 無言

寧比人知就莫比人見, 咁揚, 唔DAP你, DAP邊個

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

侯爵府

引用:係咪大公司?我以前公司放左工都唔俾圍埋傾

原帖由 silly_shan 於 13-08-21 發表
係咪大公司?我以前公司放左工都唔俾圍埋傾計,理由係有其他同事仲做緊野,會騷擾佢哋

...
都係兩個人傾計。又唔係大公司。

侯爵府

我同事成日一傾就十幾二十分鐘,成日騷擾到我,但我又唔會走去投訴人嘅

翡翠宮

hashtag影視迷勳章 秋日勳章 炎夏勳章 玩具勳章 春季勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

FunWong 發表於 13-8-21 18:44
一般文職。寫字樓
傾公事???

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我舊老闆就吾鐘意,會特登打內線然後用call back,即人地收線電話就響。咁佢就可以track住員工講左幾耐。無話影吾影響人,吾鐘意就係吾鐘意架喇

swanmonki    發表於 13-8-21 20:14
wcpcelia  mouth:  發表於 13-8-21 18:51

侯爵府

回覆:ensureyip 的帖子

我都唔算成日。一星期一次。都係交換湊b心得。夾理講左三次。

男爵府

15-20分鐘,老細請你返嚟係做野吖!

侯爵府

引用:Quote:FunWong+發表於+13-8-21+18:44+一般

原帖由 carmen111 於 13-08-21 發表
傾公事???
文換湊b心得

公爵府

你自己都識講偷偷地玩,即係知返工期間玩whatsapp唔啱。你傾偈傾幾個字我都覺多,我覺得最多傾五分鐘。你傾偈細聲極都有聲,人地努力做野你顧住傾,會影響士氣

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

侯爵府

引用:我舊老闆就吾鐘意,會特登打內線然後用call

原帖由 Charlotte_mom 於 13-08-21 發表
我舊老闆就吾鐘意,會特登打內線然後用call back,即人地收線電話就響。咁佢就可以track住員工講左幾耐。無 ...
他唔係老闆。我唔係under他架

首頁
12345...8

尾頁

跳至