自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

回覆:投訴再投訴。。。公司唔俾人傾計

喺工作時吾比做私人野係好正常

但吾好太過份,人地都吾會點既

子爵府

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

你係咪得罪左人你唔知呀?點解成日淨係投訴你
不過人地揸正黎做,你無得好講!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章

辦公室都要睇環境, 若有人覺你騷擾到他, 一分鐘都係騷擾
公司講到明不准做私人野, 不收斂一下, 分分鐘收大信封

侯爵府

引用:返工時間唔做私人野係咪咁難。

原帖由 mrs雨過天晴 於 13-08-21 發表
返工時間唔做私人野係咪咁難。
但唔係每分鐘都忙。我有克制架。

侯爵府

引用:我部門幾個人都成日傾計,都俾另一部門投訴

原帖由 shirleyleung15 於 13-08-21 發表
我部門幾個人都成日傾計,都俾另一部門投訴,因為果個部門阿姐吾鍾意人工作時傾計,所以佢部門工作時間係一 ...
係呀他部門一粒聲都無

男爵府

其實你明5明自己工作時間係受梗薪?當然你所提及既事好多人都會做,反工時間每一秒都係你老闆比梗錢你,你係賣梗你既時間比你老闆,既然你上司都出聲,佢都係職責同你講!咁樣你會5會清晰d?

男爵府

我以前份工,坐我隔離果個,成日係道傾,嘈到我成個人都好煩,我點專心做野……
你話你一星期傾一次都好啦,你成15分鐘,人地真係做唔到野ga,你每日得閒吹一兩句咪算lor

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+JoanC+於+13-08-21+發表點解

原帖由 FunWong 於 13-08-21 發表
至弊他次次都係向高層投訴我。他又唔直接同我講。如果他同我講影響到他。我會改善。我感覺都會唔同。

...
佢係你上司?

男爵府

我以前有個拍檔返工周圍吹水,吹親都唔走,到下午3,4點先開工,跟住佢就claim ot.但我唔ot.於是阿頭就不停加我workload.因為佢肯ot..咁對我地公平嗎?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+FunWong+於+13-08-21+發表至

原帖由 JoanC 於 13-08-21 發表
佢係你上司?
唔係。唔同部門

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

曾經有人同我講過我返工唔係坐監呀!冇錯你唔係坐監,但大家成年人,咩野可以做咩唔應該做,自己應該知道!幾個字啫又唔係日日都係咁,由呢幾句說話已經道出你根本就自我中心出發,完全唔覺自己有錯!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+JoanC+於+13-08-21+發表佢係

原帖由 FunWong 於 13-08-21 發表
唔係。唔同部門
咁你係去佢部門傾計?

大宅

其實上班whats app真的不好。

水晶宮

有d野呢,寧俾人知 莫俾人見……
我地係有傾,但係拎晒功課係手,邊傾功課 air中傾下廢話
我絕少係工作時間講私人電話,
能夠傾係一件事,但係大安旨意咁傾係唔尊重工作場合

子爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

樓主應該黎我公司做, 有一系列同事淨係上網打機食野吹水WHATAPPS, 其實坐佢地附近真係好煩, 好似烏蠅0係耳邊唔走咁

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

一係你得罪人,一係係真係傾得太過分!

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

返工傾計 .... er ... er... 咁。er。好似唔係幾好喎

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:你不如轉工啦做自由人果啲,在家工作既會好

原帖由 puicps0614 於 13-08-21 發表
你不如轉工啦做自由人果啲,在家工作既會好啲
在家沒有同事呀

首頁
23456...8

尾頁

跳至