懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你們會否俾工人單獨幫 bb 沖涼

如題, 而家我坐緊月, 都可以自己幫 bb 沖, 工人補助, 但如果返工, 或者出

子爵府

好媽媽勳章

Re: 你們會否俾工人單獨幫 bb 沖涼

請得人就信佢,睇多佢幾次,唔啱即時指正.換衫一樣可以睇下有無傷痕,其實要check幾時都得,唔一定要等沖涼.第時再唔放心就裝眼仔,叫定工人係lunch時間同bb沖涼,咁咪望到.
春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

珍珠宮

減齡達人勳章

agree! 平時都係工人同bb沖涼, 工人放假就我同bb沖.
renren 寫道:
請得人就信佢,睇多佢幾次,唔啱即時指正.換衫一樣可以睇下有無傷痕,其實要check幾時都得,唔一定要等沖涼.第時再唔放心就裝眼仔,叫定工人係lunch時間同bb沖涼,咁咪望到.

別墅

Applesy,

你要在自己返工前教識工人幫bb沖涼. 慢慢放手比佢同bb沖, 有唔ok時即時同佢講, 解釋比佢知. 差唔多你返工前就全部比佢攪自己睇. 佢點唔點你就知. 至於你的擔心, 你可於bb睡前同佢抺身or換個件衫衫訓. 咁你就咩都睇到. 如可以最好就叫個老人家上門look look.

別墅

hi,
i have another opinion. i'll take the bath for bb myself when bb is too small (below 6 mons). as bb is so little and fragile, cannot sit properly, i 'm not able to fully trust of the helper. she may not intent to harm yr bb but may do it accidentally. there is impossible to set the sensor in toilet so that i cannot check what she does for bb, right? so i'll insist to do it even this is my 3rd bb. also, it's a good time to build the bonding with my bb!

洋房

agree.

我個細仔就快3歲,一係我一係我老公同佢沖涼,重來無俾個工人幫佢沖架.

hkjody 寫道:
hi,
i have another opinion. i'll take the bath for bb myself when bb is too small (below 6 mons). as bb is so little and fragile, cannot sit properly, i 'm not able to fully trust of the helper. she may not intent to harm yr bb but may do it accidentally. there is impossible to set the sensor in toilet so that i cannot check what she does for bb, right? so i'll insist to do it even this is my 3rd bb. also, it's a good time to build the bonding with my bb!

珊瑚宮

好媽媽勳章

我請個工人主要嘅職責係凑仔,所以一定會比工人單獨幫 bb 沖涼 :lol: :lol: :lol:

大宅

我bb而家3個月,我都係自已同佢沖,工人幫手。
原因係我覺得我工人有時好大懞,而bb間中又扭計扭到c,如果2個人一齊會好d,加上自已同佢沖,我覺得同bb會close d。

大宅

請得佢你就應該信任佢,如果唔信甘不如唔好請,而且就算個工人要對你個bb唔好都唔一定要沖涼先做,其餘時間你唔向到都可以做到,你話沖涼可以check下你個bb有無傷痕,check傷痕可以任何時候都可以,工人放假時又得,我兩個女都係工人一手一腳湊,黎梗仲會有第三個小朋友添,如果成日擔心lee樣擔心果樣甘不如自己湊番唔好請工人啦~!

大宅

我都相信工人
冇辦法請得佢, 就要信佢
自己又驚, 什麼都唔識
不過, 我個印印姐姐都OK
而且好滿意

複式洋房

多謝大家意見, 各人都有唔同o既意見, 我會再同我先生傾下, 因為我工人未打過工, 而且

首頁

尾頁

跳至